NewsIn – Victor Paul Dobre, despre o apropiere de Mişcarea Populară: Sunt în PNL de 20 ani,nu plec din partid

Liberalul Victor Paul Dobre, preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, a declarat, vineri, pentru Newsin, că este membru PNL de 20 de ani şi că nici nu se pune problema să plece din partid pentru a se alătura Mişcării Populare, aşa cum a sugerat Sebastian Lăzăroiu.

„Sunt de 20 de ani în PNL şi nu  plec din partid şi nici nu am fost pe la alte partide”, a comentat Victor Paul Dobre, pentru Newsin, declaraţia lui Sebastian Lăzăroiu potrivit căruia nu exclude ca liberalul să se alăture noii mişcări populare.

Deputatul PNL a mai precizat că nici măcar nu s-a opus prin vot atunci când s-a pus problema alianţei cu PSD. „Nu am votat împotriva alianţei PNL cu PSD”, a precizat Dobre întrebat dacă totuşi este nemulţumit de formarea USL.

Ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu susţine că, în discuţiile avute cu parlamentarii din comisiile de resort, a remarcat că unii membrii PNL îi împărtăşesc viziunea, spre deosebire de social-democraţi, care sunt “populişti”, adăugând că nu e exclusă o alăturare a liberalilor noii mişcări de dreapta.

Lăzăroiu a povestit, într-un interviu pentru „Gândul”, că, atât în Comisia de Muncă de la Senat, cât şi în cea de la Cameră, există membri ai PNL care împărtăşesc punctele de vedere ale PDL. „N-aş exclude (să se alăture noii mişcări de dreapta – n.r.)”, a spus ministrul, nominalizându-i pe Mariana Câmpeanu şi Victor Paul Dobre.

În schimb, despre parlamentarii PSD din comisiile de muncă Lăzăroiu a spus că sunt „populişti”. În acest context, ministrul l-a criticat şi pe Ludovic Orban, explicând că este fals că el ar fi „marea speranţă a disidenţei din PNL”, întrucât acesta „se integrează perfect în peisajul de la PSD”. „Nu există (marea speranţă a disidenţei din PNL – n.r.), în schimb există personalităţi individuale care gândesc ca noi şi noi trebuie să-i atragem de partea noastră. Nu să le dăm bani, nu funcţii, ci să le spunem ‘fraţilor, noi gândim aşa, dacă vreţi să mergeţi acolo unde se gândeşte altfel, bine”, a adăugat el.

Sebastian Lăzăroiu a menţionat că probabil şi Dinu Patriciu ar fi interesat de o nouă mişcare de dreapta. Întrebat dacă Dinu Patriciu ar avea uşile deschise la PDL în vederea unei discuţii pe marginea proiectului de centru-dreapta, ministrul a răspuns: „Nu ştiu, probabil că da”. „Când vorbeşti de bani şi de altceva probabil e mai greu să ai uşile deschise. Dar când vrei să vorbeşti de ideologie, de valori şi de perspective cred că orice partid îşi deschide uşile pentru asemenea discuţii. Nu cred că e o problemă din punctul ăsta de vedere, doar că domnul Dinu Patriciu, dar e strict părerea mea, e un liberal mai prea radical. Adică noi gândim ca dânsul, da, aparatul de stat e prea stufos. Noi credem că dacă statul a putut să funcţioneze cu 800.000 de funcţionari, acum 5-6 ani, de ce n-ar putea şi acum. Dânsul vine şi spune nu, 300.000 ar fi suficient. Sunt nuanţe, dar e clar că e pe aceeaşi parte, pe partea dreaptă”, a spus Lăzăroiu.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: