Comunicat de presa – TNL sustine cauza cetatenilor romani care doresc sa munceasca legal in Spania

Tineretul Național Liberal atrage din nou atenția asupra incapacității autorităților române de a susține drepturile cetățenilor români care trăiesc în afara țării. Actuala conducere a țării se preocupă de cele câteva milioane de români care trăiesc în alte state doar în preajma alegerilor și doar cu scopul precis de a colecta voturi, pe baza unor promisiuni deșarte.

Situația românilor din Spania, pentru care accesul pe piața muncii a fost restricționat, este cu atât mai gravă cu cât ea poate deveni un precedent și pentru alte state din Uniunea Europeană. Reamintim că la 1 decembrie 2009, Spania a ridicat restricțiile impuse cetățenilor români și bulgari, fapt care făcea imposibilă o revenire a aplicării restricțiilor. Cu toate acestea, Comisia Europeană a aprobat o derogare pentru ca Spania să poată aplica restricțiile solicitate prin activarea clauzei de salvgardare, la 28 iulie 2011. Mai mult decât atât, nu există certitudinea din partea Spaniei sau a Comisiei Europene că restricțiile vor fi ridicate la 31 decembrie 2012.

Tineretul Național Liberal va lua atitudine față de această situație în cadrul Congresului Tineretului Liberal European (LYMEC), care va avea loc la Barcelona, în perioada 2-6 noiembrie 2011, având ca temă dinamica forței de muncă pe piața europeană. Reprezentanții TNL vor prezenta spre adoptare ”Rezoluția privind precedentul restricționării accesului cetățenilor români pe piața muncii din Spania”. Delegația TNL este formată din Claudia Benchescu, membru în Biroul European LYMEC, Silviu Grigorescu – Ofiter International, Cosmin Lefter – Secretar Executiv TNL, Sabin Popescu – reprezentant TNL Diaspora.

Prin această Rezoluție, Tineretul Național Liberal dorește să atragă atenția Comisiei Europene și a tuturor statelor membre UE asupra faptului că restricționarea accesului liber al cetățenilor români pe piața muncii din Spania este un precedent periculos care îngrădește libertățile fundamentale stipulate în Tratatul de instituire a Comunității Europene.

TINERETUL NAȚIONAL LIBERAL

Claudia Benchescu, membru din partea TNL în Biroului European LYMEC

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: