Adevărul – Geoană flutură noul partid: „Este loc pentru un curent social-creştin”

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a alimentat, miercuri, într-un interviu difuzat de The Money Channel, zvonurile privind înfiinţarea unui nou partid, spunând că, dacă va exclus din PSD, „face politică înainte”.

„Cum, cu cine, nu ştiu”, a explicat el, mărturisind că are convingeri politice „de centru, centru-stânga”. Declaraţia de miercuri seara vine în condiţiile în care Mircea Geoană ar putea înfiinţa un nou partid de centru-stânga, au declarat, luni, pentru „Adevărul”, surse apropiate preşedintelui Senatului.

Geoană a mai făcut, la Money Channel, referire la un nou partid, spunând că este nevoie de unele „sub-curente ideologice în partidul nostru”, numind în acest sens „mesajul social-liberal” ca fiind „important”. „Cred că este loc şi de un curent social-creştin, baza noastră electorală este în mediul rural, mai degrabă social-creştină”, a spus fostul lider PSD.

Unul din numele vehiculate pentru noul partid al lui Mircea Geoană este „Noua Stângă”. Noul partid ar fi cooptat deja trei preşedinţi de Consilii Judeţene, şase preşedinţi de filiale PSD din Moldova şi sudul ţării şi aproximativ 15 parlamentari, au declarat sursele apropiate de Geoană.

Din noua construcţie politică ar face parte membrii de partid nemulţumiţi de conducerea centrală a PSD şi mai ales de Ion Iliescu şi vechea gardă, comunistă, din PSD, au spus, pentru Adevărul, surse apropiate lui Geoană. Acesta ar fi, de altfel, principalul mesaj pe care ar merge noua construcţie politică: „Fără Iliescu şi fără comunişti”.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: