M. Giurgea: România falsifică șomajul, PIB-ul și datoria externă

România s-a făcut de râs în toată lumea!

Mai știți ca in 2009, FMI-ul ne-a prins cu minciuna la raportarea deficitului? Sistemul era simplu: cică, in contabilitatea “românească”, datoriile neplătite nu erau considerate pierderi. Dar ce erau? Naiba știe! Aer! In felul asta, statul român si întreprinderile de stat, puteau sa apară chiar…profitabile, cu toate ca nu-si mai plătiseră impozitele si împrumuturile de 20 de ani! Halal “profit”!

E o minciuna tipic comunista: in loc sa pună curul la munca si sa facă profit adevărat, comuniștii au fost învățați sa lustruiască cifrele, ca sa dea bine in rapoarte. Doar la asta se pricep cu toții – toți funcționarii publici din ministere, tot Institutul National de Statistica, toate javrele bugetare: sa se facă ca lucrează!

Bineînțeles, FMI-ul ne-a pus la punct. Si s-a văzut atunci ca deficitul real era dublu fata de cat îl raportaseră nenorociții de politruci. Ei bine, aceeași minciuna o găsim si azi, in toate statisticile oficiale.

România habar n-are câți șomeri are!

Luna asta, Ministerul Muncii a zis ca șomajul a crescut de la 5%, la peste 7%. Ei bine, minte! Șomajul in România e mult mai mare. Statul pretinde ca oficial, șomerii sunt doar cei care primesc ajutor de șomaj. Daca ai terminat perioada de șomaj fără sa-ti găsești de lucru, in capul lor tâmpit, nu mai ești șomer! Dar ce ești? Pai nimic! Eventual, asistat social. OK, atunci cați asistați social are România? Pai nu știm, spune Statul nevinovat, cu ochii mari si albaștri. Noi n-am știut niciodată. N-am avut…rețea de calculatoare! E incredibil, dar asta este explicația imbecila pe care a dat-o chiar un ministru al Muncii:  Sebastian Lăzăroiu. Iar Lăzăroiu e chiar nevinovat la faza asta: înaintea lui au mai fost o turma de guverne si de miniștri, in ultimii 20 de ani! Si nici unul n-a fost in stare sa pună ordine in catastife! Nici un politician habar n-are cați bani da la asistați, cați bani pierde cu munca la negru sau cat de mare e evaziunea fiscala. De parca banii publici vin de la mă-sa din curte, nu din taxele firmelor private!

Adevărul? In 1989, la o populație de 20 de milioane, erau 8 milioane de salariați (plus 2 milioane de agricultori fără salariu). Azi sunt doar 4 milioane, iar in agricultura mai muncesc o mana de oameni: asta înseamnă ca șomajul real depășește 50%.

România își falsifică PIB-ul.

  1. Nokia a plecat in Asia, de curând. PIB-ul României a scăzut cu 200 de milioane de euro.
  2. Dacia si-a oprit ieri producția, pentru ca vânzările de mașini au scăzut anul asta cu 10% si a rămas cu mașinile nevândute. Alta lovitura in PIB!
  3. Producătorii de vagoane ca Astra Arad s-au prăbușit, după ce ministrul Transporturilor, Miron Mitrea, le-a “privatizat” către prietenul lui, Cristi Burci (vezi articolul A murit si exportul de vagoane! Mai aveți speranțe pentru 2011?).

Așadar industria cade. Totuși, statul se lauda ca PIB-ul a crescut in 2011. De unde? Cum? Cică din…agricultura! Hahaha! Când am auzit asta, m-am lămurit! Pai INS e specialist in umflarea producției. Face asta de vreo 60 de ani, cu mândrie muncitoreasca: “am produs un milion de tone de otel la hectar”…”am produs 5 metri cubi de grâu, pe un singur metru pătrat de teren”. Etc.! Iar oamenii din INS, sa știți ca sunt aceiași comuniști vechi. Eventual si-au mai angajat intre timp si copiii.

Minciuna asta are marele avantaj ca nu poate fi controlata de nimeni. Când a fost vorba de datorii, FMI-ul i-a prins cu contabilitatea in vine. Dar când e vorba de grâu si porumb, ce poate sa facă FMI? Sa verifice fiecare hambar de pe câmp? Statul e liber sa raporteze ce vrea mușchii lui! In felul asta creste PIB-ul, scade deficitul si poate sa se împrumute mai mult, chiar sub nasul Uniunii Europene.

România bagă datoria externă sub preș!

Politrucii si economiștii din gașca lor împart datoria in datorie publica si “privata”. După care se laudă ca statul nu e intr-un rahat chiar atât de mare, pe cat credeam noi. De pilda, datoria “publica” a României ar fi de circa 35 de miliarde de euro, zic ei. Restul e datorie privata, nu-i treaba noastră. E o minciuna: datoria reală este de 100 de miliarde de euro!

Am mai spus-o: mentalitatea asta socialistă, ca Statul n-are treabă cu datoriile populației si firmelor (după ce le-a cocoșat cu taxe, a forțat mărirea salariilor si a stimulat consumul pe datorie) este specifica secolului 20. Statul avea impresia ca poate sa se spele pe mâini de căcatul in care a vârât întreaga societate. Avea impresia dementa ca firmele se pot prăbuși, pot da faliment, iar el o sa scape undeva, cocoțat in nori.

Ei bine, nu! Prăbușirea economiei reale, a sectorului privat, va provoca prăbușirea întregii societăți: de la ministru, pana la ultimul taran. Nimeni nu scapă neatins! Cine o sa plătească datoria aia, marțienii? Sa ai impresia ca tu, Stat, poți s-o duci bine in timp ce economia reala cade sub povara datoriilor (provocate tot de tine), e semn de alienare mintala! Iar politicienii si economiștii care susțin așa ceva sunt aceiași oameni care, pana ieri, ziceau ca n-o sa fie nici o prăbușire, pentru ca Statul se poate împrumuta…la infinit! Cretini si demenți, rupți total de realitate!

Eu o sa spun întotdeauna pe acest blog: datoria României este cea care va trebui plătita de întreaga Românie si va fi simțita de toata lumea! Ea este de 100 de miliarde de euro. Cine vrea sa se mintă ca datoria e mai mica, treaba lui! O sa vadă in curând cat o sa-l coste jocul asta de-a alba neagra cu economia. Ca poporul poate îl minți o vreme: dar realitatea nu poate fi mințită.

Poporul român va plăti din greu suta asta de miliarde: cu ani întregi de foamete, frig, șomaj si lipsa de medicamente. Dar si comuniștii o vor plăti: cu sângele lor si al familiilor lor! Ce credeați, ca oamenii se vor retrage in apartamentele lor înghețate, sa moara in tăcere fără sa va deranjeze pe voi? Ce credeați, ca dacă o sa le aruncați niște statistici false, o sa fiți la adăpost in Parlamentul si in Mercedesurile voastre?

Nebunilor! De 20 de ani ați semănat vânt: pregătiți-va sa culegeți furtuna!

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: