EVZ – Crin Antonescu, despre cota USL în sondajul lui Dâncu: „Năstrușnicii”

Năstruşnicii de care nu este interesat. Atât se limitează să spună liderul PNL Crin Antonescu despre ultimul sondaj IRES care acrediterază ideea că doar 13% dintre români cred în şansele USL de a obţine peste 50% la alegerile din acest an. “Eu mi-am făcut un obicei din a nu comenta sondaje. Nici nu am comentat la altele, nici la acesta nu comentez. Sincer să fiu, tipul acesata de sondaje chiar nu mă interesează. De altfel cred că de-a lungul acestui an vom avea parte de cele mai spectaculoase năstrăşnucii în acest domeniu”, a declarat, pentru EVZ, preşedintele PNL, Crin Antonescu, întrebat fiind ce părere are de procentul mic de români, relevat de un studiu IRES, care cred în şansele USL de a obţine peste 50% la viitoarele alegeri.

Doar 13% dintre români cred că USL va câştiga majoritatea.

Potrivit sondajului IRES – instituţie condusă de Vasile Dâncu -, realizat în luna decembrie a anului trecut, nici măcar suporterii PSD-PNL nu cred că Victor Ponta şi Crin Antonescu îşi vor îndeplini obiectivul de a obţine peste 50% din voturi la alegerile din toamnă.

Atunci când sunt întrebaţi cine cred că va câştiga alegerile din 2012, românii sunt împărţiţi în proporţii aproape egale: în jur de 40% cred că va câştiga USL şi tot atâţia cred că victoria va reveni unei coaliţii formate în jurul PDL.

Românii nu cred că USL va obţine singură majoritatea parlamentară, obiectivul declarat al Uniunii la alegerile din 2012. Doar 13% dintre subiecţi cred că USL va obţine peste 50% la alegeri.

O majoritate greu de atins

Numărul celor care creditează USL cu un rezultat electoral cuprins între 41 şi 50% este de asemenea mic, 12%, în timp ce 16% nu cred că această alianţă va lua mai mult de 40%.

De asemenea, 13% au indicat procente între 21 şi 30%, iar 8% între 11 şi 20% iar 31% nu ştiu ce să creadă. În privinţa PDL, 9,1% cred că acest partid ar putea lua peste 50% şi doar 9,7% apreciază că democrat-liberalii ar putea să se înscrie ca rezultat electoral în intervalul 41-50%.

Alţi 10% prognozează că PDL nu va lua mai mult de 40% în timp ce 16,4% cred că această formaţiune se va încadra în zona 21-30%. Altminteri, în rândul electoratelor specifice ale partidelor, încrederea în formaţiunea politică aleasă este remarcabilă.

În jur de 80% dintre votanţii PDL cred că acest partid va rămâne la guvernare. O convingere asemănătoare domneşte şi în rândurile electoratului USL, în proporţie de 70%. Cei mai optimişti sunt votanţii PSD, aproape trei pătrimi, pe când doar 66% dintre liberali cred în victoria USL.

Etichete:, , , , ,

2 comentarii pe “EVZ – Crin Antonescu, despre cota USL în sondajul lui Dâncu: „Năstrușnicii””

 1. Alina Cirstoiu 5 ianuarie 2012 la 7:21 PM #

  Intrebari stupide. Cum sa-i intrebi daca vor obtine sau nu majoritatea? Eu sunt convinsa ca multi dintre cei intrebati habar n-au ce-i aia majoritate.

  Apreciază

  • Gondolin 5 ianuarie 2012 la 7:52 PM #

   tocmai pentru ca sunt stupide, raspunsurile (si deci si rezultatele) sunt si ele stupide

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: