Ziare.com – Ciuhandu s-a despartit definitiv de USL – vezi din partea cui candideaza

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, si vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu nu au ajuns la o intelegere in negocierile pe tema candidaturilor USL in judetul Timis, negocieri incheiate cu declaratii razboinice din partea ambelor tabere.  „Au existat discutii, provocate nu de mine, ci de acesti domni, in care eu le-am spus din start ca nu vreau sa fiu interpretat ca doresc neaparat un an cincilea mandat ca sa provoc schisme sau spasme in USL. Sunt foarte degajat fata de aceasta afirmatie pe care am facut-o si se pare ca nici ei nu prea ma doresc din moment ce domnul Rusanu face asemenea afirmatii si atunci e corect ca fiecare sa mearga pe calea lui”, a declarat Gheorghe Ciuhandu, citat de Timis online, precizand ca saptamana trecuta a fost invitat la discutii de catre PNL.

Prezent miercuri la Timisoara, Rusanu, responsabil in partid de zona de vest a tarii, declarase ca liberalii au trait o experienta nu tocmai placuta cu taranistul Gheorghe Ciuhandu in 2008, cand au format Alianta pentru Timisoara, iar edilul nu si-a respectat promisiunile pentru ca liberalii nu au primit functia de city-manager in Timisoara.  „A iesit primar cu voturile nostre si ale Forumului Democrat German. Daca nu erau acele voturi se intra in turul doi, cand nu se stia ce scor ar fi avut. Promisiunile facute atunci nu le-a respectat, dar din patru in patru ani isi aduce aminte de PNL. Si acum si-a amintit”, a declarat Rusanu, precizand ca, in aceste conditii, candidatul USL la Primaria Timisoara va fi presedintele PNL Timis, Nicolae Robu.

Gheorghe Ciuhandu a replicat: „Nu m-am dus acolo sa ma milogesc pentru al cincilea mandat, le-am spus foarte clar sa-si spuna candidat la primarie, la judet, noi vrem sa mergem pe PNTCD si cu asta basta”.  Pe de alta parte, insa, situatia in PNTCD este complicata. Ciuhandu este presedintele filialei Timis, dar la nivel central continua razboiul intre aripile conduse de Victor Ciorbea si Aurelian Pavelescu, desi acesta din urma a castigat definitiv in instanta sefia partidului.

Cum Gheorghe Ciuhandu si Aurelian Pavelescu fac parte din tabere diferite, exista riscul ca actualul primar al Timisoarei sa nu fie trecut pe lista oficiala a candidatilor PNTCD. „Noi mergem pe PNTCD si cred ca domnul Pavelescu are tot interesul sa scoata voturi aici. Noi putem candida si ca independenti”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.  Contactat de Ziare.com, Aurelian Pavelescu a declarat ca este o perioada complicata, in care se poarta negocieri, asa ca nu poate comenta acest subiect si nici nu poate oferi detalii despre discutiile care poarta pe tema constituirii Miscarii Populare.

Etichete:, , , , , , , , ,

2 comentarii pe “Ziare.com – Ciuhandu s-a despartit definitiv de USL – vezi din partea cui candideaza”

 1. Unqiu Sam 2 martie 2012 la 4:55 PM #

  Era si normal. Dl Ciuhandu este un om rational si a inteles ca mutantul stalinist numit USL nu este o alternativa viabila pentru Romania. Doar o alianta cu PDL in frunte poate castiga alegerile si sa scoata tara de sub influenta nefasta a vechiului regim comunist.

  Apreciază

  • Gondolin 2 martie 2012 la 4:59 PM #

   mai degraba Ciuhandu s-a hotarat sa mearga pe sigle PNTCD deoarece USL a decis, prin PNL, sa nominalizeze pe Robu candidat la primaria Timisoara. Daca Ciuhandu decide sa se sinucida politic si sa candideze sprijinit de catre PDL, este treaba lui. Intr-un fel aproape doresc asta, prea mult timp a stat cu fundul in doua luntri – inclusiv in 2008 si 2009.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: