Agerpres – USL vrea în judeţul Olt o sută de mandate de primar

Ţinta USL în judeţul Olt la alegerile locale este obţinerea a o sută de mandate de primar din cele 112 existente, în condiţiile în care la scrutinul din 2008 PSD a obţinut singur peste 50 de mandate de primar, a declarat vineri preşedintele social-democraţilor olteni, Paul Stănescu.

Potrivit lui Stănescu, Biroul Permanent Judeţean al PSD Olt s-a întrunit vineri în formulă lărgită pentru a discuta candidaturile pentru alegerile locale şi în urma discuţiilor au fost stabiliţi candidaţii pe care îi va susţine partidul în 90 dintre localităţile din judeţ. În cea mai mare parte din acestea unde sunt acum primari PSD aceştia vor fi susţinuţi pentru un nou mandat, însă vor exista şi situaţii în care primarii de acum vor candida pentru consilier local.

Printre primarii ce vor candida din partea PSD Stănescu a menţionat că se numără şi cei de la Potcoava, Florin Mateiana, şi Scorniceşti, Constantin Nedelea, care au fost anunţaţi deja drept candidaţi din partea PDL de către şeful filialei judeţene a democrat-liberalilor. Stănescu a reafirmat relaţiile bune dintre partidele care formează USL şi convingerea că vor fi găsite soluţii pentru candidaţi comuni în mai multe localităţi. El a exemplificat cu situaţia de la Balş, oraş în care PSD va susţine candidatura actualului primar liberal şi a adăugat că există şi alte localităţi unde PSD, PNL şi PC vor susţine acelaşi candidat pentru fotoliul de primar.

În contextul discuţiilor pe marginea candidaturilor, senatorul de Olt Dan Şova a anunţat că la alegerile parlamentare va candida tot în judeţul Olt. Un alt parlamentar PSD care şi-a anunţat vineri candidatura este deputatul Nicolae Stan. Acesta a precizat că va candida tot în Colegiul II Scorniceşti pentru un nou mandat de deputat.

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: