Comunicat de presa Lucia Varga – OFL privind construirea de gradinite si crese, 12.03.2012

Bucureşti, 12 martie 2012- În condiţiile în care primul-ministru a decis reducerea cheltuielilor cu bazinele de înot, considerate neprioritare, deputatul Lucia Varga îi cere să aloce aceste fonduri la construcţia de creşe şi grădiniţe, care a fost o promisiune a fostului premier Emil Boc, la începutul anului trecut, şi care a rămas simplă declaraţie politică până astăzi, deşi este o reală problemă de societate.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că a decis reducerea cheltuielilor bugetare la ministerele care administrează banul public, în special la cel al Dezvoltării Regionale. Din relatările de presă, sunt vizate în principal finanţările dedicate construcţiei de bazine de înot în diferite judeţe ale ţării, pe care actualul premier nu le vede a fi o prioritate. Decizia premierului este normală, în condiţiile în care reprezentanţii opoziţiei au atras atenţia de nenumărate ori că astfel de investiţii sunt o modalitate incoerentă şi nedorită de cheltuire a banului public.

Președintele OFL, deputatul PNL Lucia Varga, declară: „Solicit public domnului Ungureanu să revină cât mai curând cu precizări legate de domeniile către care se vor cheltui fondurile alocate construcţiei de bazine de înot. Mai mult decât atât, reamintesc faptul că la începutul anului trecut fostul premier Emil Boc, alături de doamna ministru Elena Udrea promiteau construcţia de 400 de grădiniţe noi, pe perioada anului 2011, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii.”

Acest proiect a rămas în faza declaraţiilor politice, până în momentul de faţă existând semnale din ce în ce mai numeroase privind numărul mare de cereri pentru înscrierea copiilor în învăţământul preşcolar, în timp ce numărul de locuri din grădiniţe este insuficient. „Acesta ar fi un bun moment pentru noul premier Ungureanu să redirecţioneze banii către proiectul de construcţie de creşe şi grădiniţe şi, drept urmare, cer public Guvernului României finanţarea urgentă a infrastructurii de învăţământ preşcolar”, adaugă Lucia Varga, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale.

Organizația Femeilor Liberale

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: