Bihor – USL pregăteşte listele pentru alegerile locale, dar ordinea va fi stabilită după rezultate

Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a anunţat vineri o parte dintre social-democraţii care vor figura pe lista pentru Consiliul Judeţean pe care USL o va prezenta alegătorilor la scrutinul din 10 iunie.  Mang a precizat, în conferinţă de presă, că ordinea pe listă este doar alfabetică şi va fi stabilită abia înainte de depunerea ei la Biroul Electoral, până atunci trebuind să fie făcută evaluarea fiecăruia dintre candidaţi. ‘Dorim ca listele pentru alegerile locale să fie făcute cu privirea spre viitor, nu spre trecut. Nimeni nu are un loc rezervat pe listă doar pentru că există’, a menţionat Ioan Mang.

În funcţie de rezultatele obţinute de fiecare colegiu la alegerile desfăşurate începând cu anul 2008 s-a stabilit câţi candidaţi va avea fiecare colegiu pe lista finală, respectiv Oradea – şase candidaţi, Săcueni şi Marghita – trei candidaţi, Aleşd – doi candidaţi, Beiuş – trei candidaţi, Ceica – doi candidaţi, Salonta – un candidat. Totodată, Mang a precizat că nu s-au încheiat încă negocierile dintre PSD şi ACD pentru stabilirea localităţilor unde vor avea candidaţi comuni.

El a prezentat o parte dintre social-democraţii propuşi de organizaţiile locale pentru a figura pe lista USL pentru Consiliul Judeţean Bihor. Este vorba de Dan Derşidan (zona Valea lui Mihai), Leontin Ciordaş (Suplacu de Barcău), Călin Maghiar (Popeşti), Valentina Butişca (Ştei), Emilian Pavel (TSD, Oradea), Traian Costa (Oradea), Ovidiu Copil (Hidişelu de Sus – Sânmartin – Lăzăreni), Florin Bogdan (Săcueni), Dumitru Gherman (Bratca), Ana Maria Tiron (Ceica), Nicolae Boiţ (Salonta).

Liderul PSD Bihor a anunţat că, potrivit negocierilor de la nivelul conducerii USL Bihor, lista pentru CJ va fi deschisă de liderul liberalilor, senatorul Cornel Popa, acesta fiind candidatul susţinut de Uniune pentru preşedinţia administraţiei judeţene.  Locul doi pe listă ar urma să fie ocupat de Ioan Mang. Niciunul dintre cei doi lideri de filială nu vor accepta mandatul de consilier judeţean, deoarece Cornel Popa va fi, în opinia sa, preşedinte al Consiliului, iar Mang va rămâne senator, astfel că în Consiliu vor urca alţi doi colegi pe cele două locuri.

În ceea ce priveşte candidaţii în unităţile administrative din judeţ, preşedintele PSD Bihor a declarat că nu s-au încheiat negocierile la nivelul Uniunii, însă, în principiu, acolo unde PDL este foarte slab, atât liberalii, cât şi social-democraţii vor putea să aibă candidaţi proprii. Mang a afirmat că cea mai bună soluţie ar fi fost ca USL să meargă în alegerile locale peste tot cu candidaţi comuni, însă sunt multe orgolii.  De asemenea, Mang susţine că în judeţ se fac presiuni asupra oamenilor din PSD şi PNL din partea altor partide pentru a candida din partea acestora, dacă nu sunt lăsaţi să candideze din partea propriilor partide. Liderul PSD Bihor a recunoscut că la Beiuş organizaţia municipală a PSD vrea să aibă un candidat propriu, chiar dacă liberalii îl propun pe primarul în funcţie. Pe de altă parte, în Rieni, USL va merge pe mâna conservatorului Petre Ile, la Bunteşti – pe mâna liderului organizaţiei locale a PNL, iar la Aleşd – pe mâna primarului liberal în funcţie, Zeno Ţipţer. La Ştei, Marghita şi Salonta încă se negociază, susţine Mang, care a menţionat că intenţia este ca la Marghita să candideze un social-democrat, iar la Salonta un liberal.

Preşedintele PSD Bihor a mai spus că fostul lider al filialei, actualul consilier judeţean Mihai Bar, nu a fost propus în nicio zonă.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: