Declarații de presă – purtătorul de cuvânt al PNL, vicepreședintele Mihai Voicu 26.03.2012

”Bună ziua.

S-a încheiat ședința Biroului Politic Central al Partidului Național Liberal. Aș dori să fac doar câteva anunțuri. Însă înainte încep prin a sublinia un lucru pe care îl cunoașteți, dar pe care aș dori să îl afirm încă o dată: nu avem încă nicio veste despre situația Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș, care este decizia Guvernului, însă decizia noastră rămâne aceeași, în cazul în care Guvernul și primul-ministru vor ceda la pretențiile UDMR pe acest subiect vom depune o moțiune de cenzură. Suntem pregătiți să redactăm și textul, sperăm însă pentru binele învățământului medical din Tîrgu-Mureș să nu ajungem în această situație.

La Biroul Politic am decis câteva lucruri. În primul rând am clarificat situația candidaturii care revine PNL în cadrul USL pentru municipiul Timișoara, este vorba de senatorul Nicolae Robu – acesta este candidatul PNL în cadrul USL pentru Timișoara. De asemenea, am desemnat-o ca reprezentant al PNL în cadrul Biroului Electoral Central pe deputatul Alina Gorghiu și, nu în ultimul rând, am finalizat pregătirile tehnice pentru evenimentul din 7 aprilie – este vorba de congresele celor trei partide componente ale USL, urmate de un eveniment al USL. Reamintesc foarte pe scurt obiectivele acestor congrese – acela de a–l desemna în mod oficial pe Victor Ponta drept candidat pentru funcția de prim-ministru din partea USL, pentru a-l desemna pe domnul Crin Antonescu pentru candidatura la funcția de președinte al României din partea USL și, de asemenea, de a adopta documente cu valoare statutară, care să nu permită colaborarea cu Partidul Democrat Liberal și cu acoliții săi, în viitoarea guvernare. Vor fi, de asemenea, bineînțeles, adoptate și diverse documente politice care sunt în curs de elaborare.

Întrebări din partea mass-media:

Jurnalist: Azi au fost tensiuni în cadrul coaliție și premierul a părăsit sala nervos. Cum comentați?

Mihai Voicu: Am remarcat o știre într-adevăr, fiind și noi în ședință, nu am putut să urmărim în detaliu desfășurarea acestor evenimente. Așadar cred că mai degrabă întrebările le puteți adresa acolo unde au fost disensiuni, adică la coaliție.

Jurnalist: Ați stabilit locația congresului USL?

Mihai Voicu:  Da. Este vorba de Romexpo. În diverse săli și după aceea o sală mai mare –Pavilionul central.

Jurnalist: Concomitent va avea loc și o lansare a candidaților?

Mihai Voicu: Acesta este un detaliu la care nu pot răspunde momentan. Secretarii generali vor stabili eventual dacă există și un astfel de eveniment separat. Probabil că da. Însă cu siguranță toți candidații vor fi prezenți și desemnați până atunci.

Mulțumesc mult!

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: