Mediafax – Hasotti: Secasan a demisionat din PDL si s-a înscris în PNL

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a anuntat, luni, ca senatorul PDL Iosif Secasan si-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal si s-a înscris în PNL, mentionând însa ca acesta nu îsi va anunta gestul în plen în aceasta zi pentru ca nu a putut ajunge în Bucuresti.  „Va anunta în curând în plen, dar înteleg ca nu astazi, pentru ca nu a putut veni în Bucuresti, acest fapt”, a mentionat liberalul despre senatorul de Caras-Severin.

Întrebat ce se va întâmpla în conditiile în care raportul putere opozitie va fi, în aceste conditii, de 66 la 66, liderul liberalilor din Senat a spus ca opozitia va avea majoritatea cu senatorul Mircea Geoana.  „Daca domnul Geoana va fi consecvent, si cred ca va fi, pentru ca a spus ca va vota alaturi de opozi?ie, iata ca opozi?ia are 67 la 66”, a tinut sa sublinieze parlamentarul. El a adaugat ca Senatul nu va ramâne blocat cât timp „opozitia are cel putin teoretic majoritate”.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca opozitia va renunta la protestul parlamentar daca prin plecarea din PDL a parlamentarilor de Caras-Severin, apropiati de Sorin Frunzaverde, se va ajunge la o majoritate a USL la Senat. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, la RFI, ca opozitia ar putea prelua majoritatea la Senat înepând de luni, totul depinzând de independentul Mircea Geoana. Sârbu considera, de asemenea, ca daca majoritatea va reveni opozitiei, protestul parlamentar al USL s-ar putea încheia. „Cel putin la Senat, pentru ca am putea parcurge setul de legi deja discutat la Comisii si noi putem ajusta legile asa cum ne-am dorit, având majoritate, dar deocamdata n-o avem”, explica senatorul PSD.  „Eu cred ca de acum înainte, majoritatea va ramâne pe zona opozitiei, din ceea ce simt, din ceea ce se întâmpla la nivel de tara”, continua liderul senatorilor PSD, citat de RFI.

În opinia lui Ilie Sârbu, „majoritatea aceasta va depinde de domnul senator Mircea Geoana, pentru ca puterea are 66, opozitia 66 si un independent, care e domnul Geoana si care pâna acum a votat alaturi de opozitie”.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: