Agerpres – Timiş: Nicolae Robu consideră că nou creata Uniune pentru Timiş este pro-băsesciană

Preşedintele liberalilor timişeni, senatorul Nicolae Robu, consideră că nou înfiinţata Uniune pentru Timiş (UPT), realizată între PNŢCD şi Forumul Democrat al Germanilor din România, este o grupare pro-băsesciană, dar a cărei orientare politică nu este asumată explicit de liderul ţărănist Gheorghe Ciuhandu. ‘Am o dilemă: este vorba despre uniunea băsesciană pentru Timiş sau despre uniunea timişeană pentru Băsescu? Acest lucru reiese foarte limpede şi din sigla pe care UPT o are şi din actorii care sunt în spatele ei, că este vorba despre o grupare pro-Băsescu. Ştim bine că domnul Pavelescu este un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu, iar Forumul Democrat al Germanilor din România, din păcate, face parte din arcul guvernamental, sprijinind executivul indirect, prin reprezentanţii săi parlamentari’, a declarat joi Nicolae Robu într-o conferinţă de presă.

Parlamentarul a subliniat faptul că în situaţia în care peste 90% dintre români şi dintre timişoreni consideră că Traian Băsescu ‘a făcut mult rău în politica naţională’, nu poate să nu aibă o atitudine critică faţă de gestul primarului Gheorghe Ciuhandu, ‘care nu are un comportament tranşant şi sincer faţă de timişoreni’.  ‘M-am aşteptat de la domnul Ciuhandu, ca, dacă tot se apropie de Traian Băsescu, să o facă în mod tranşant, deschis, să aibă bărbăţia să recunoască faptul că a ajuns la concluzia că Traian Băsescu reprezintă binele şi că îi va merge alături, în pofida părerii a 90% dintre români şi timişoreni, care cred că Traian Băsescu reprezintă răul cel mai mare în politica românească’, a punctat liderul liberal.

Robu şi-a exprimat întreaga consideraţie faţă de înaintaşii ţărănişti care s-au sacrificat în închisorile comunismului şi faţă de cei care au rezistat, iar după Revoluţia din 1989 au ieşit pe scena politică, precum au fost seniorii Coposu, Raţiu sau Diaconescu, pe care îi consideră modele, ‘spre deosebire de ceea ce a rămas din PNŢCD, azi’.

Gheorghe Ciuhandu declara, săptămâna trecută, că nu aşteaptă să fie susţinut în alegerile pentru primărie de PDL, partid care şi-a numit un candidat propriu.  ‘Chiar dacă la Bucureşti există o înţelegere între PNŢCD (reprezentat de Aurelian Pavelescu – n.r.) şi PDL, la Timişoara avem deplină independenţă, protocolul nu se aplică. Noi vom reînnoi alianţa doar cu Forumul Democrat al Germanilor, pe plan local’, declara Ciuhandu.

Joi, la Timişoara a fost semnat protocolul cu Forumul German, sub sigla noii structuri Uniunea pentru Timiş.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: