Cotidianul – Sondaj CURS: Câtă încredere au bucureştenii în liderii USL

Premierul Victor Ponta se bucură de încrederea a 55% dintre locuitorii Capitalei, arată datele sondajului CURS realizat la comanda GeoPol pentru Realitatea TV în perioada 1-8 mai. Pe locul doi se află preşedintele PNL, Crin Antonescu, cotat cu 48%, urmat de preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu. Pe locurile următoare sunt Cristian Ţopescu (PNL), Silviu Prigoană (PDL) şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu (30%).

„În februarie 2012, sondajul GeoPOL-CURS măsura încrederea în parlamentarii de Bucureşti, personalităţile în cauză fiind la un nivel de încredere sub 50%; În mai 2012 Victor Ponta apare cu o încredere de 55% – capitalizând pe fondul succesul moţiunii de cenzură de la finele lui aprilie şi al desemnării ca prim-ministru – Crin Antonescu secondându-l în ierarhie cu 48% (depăşindu-l de data aceasta semnificativ pe Cristian Ţopescu, tot pe fondul succeselor mediatice şi politice din ultima vreme) ; Silviu Prigoană şi MRU sunt la un nivel de 30% fiind prognozabil un trend descendent in cazul lor (primul nu a ştiut să reediteze scenariul de independent al lui Sorin Oprescu din 2008 , cel de-al doilea a încheiat „in genunchi” o guvernare de 78 de zile)”, se arată în analiza GeoPol, la sondajul CURS.

 

Sondajul CURS a fost realizat pe un eşantion de 1700 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-2.4% la un nivel de incredere de 95%.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: