Buletin electoral privind activitatea candidaţilor liberali la alegerile locale 1 iunie 2012

București

Candidatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, însoţit de ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu, s-a întâlnit joi, 31 mai a.c., cu oamenii de afaceri din sector pentru a le prezenta facilităţile fiscale pe care le va oferi după 10 iunie pentru menţinerea şi crearea de locuri de muncă.  

„În programul meu de guvernare locală, crearea locurilor de muncă este una dintre cele mai importante bătălii pe care le voi câştiga după preluarea mandatului, dar nu putem realiza acest lucru fără ajutorul dumneavoastră. Acesta este un început al dialogului pe care îl voi continua cu dumneavoastră şi după ce voi prelua mandatul de primar “, le-a transmis Rareş Mănescu reprezentanţilor mediului de afaceri.

Candidatul USL a mai spus că, din nefericire, sectorul 6 înregistrează cel mai mare număr de şomeri din mediul privat din România. În programul său de guvernare locală, Rareş Mănescu a introdus acordarea unui pachet de stimulente fiscale şi administrative firmelor care vor crea noi locuri de muncă.

La rândul său, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a afirmat că îl sprijină pe Rareş Mănescu în programul său de creare de locuri de muncă.

„Este cel mai bun program de guvernare locală pe care l-am văzut în privinţa susţinerii mediului de afaceri. Programul lui Rareş Mănescu creează nu doar locuri de muncă, ci şi bani pentru investiţiile viitoare ale administraţiei locale“, a declarat Daniel Chiţoiu.

Potrivit unui sondaj recent realizat de IRSOP, un antreprenor din patru din sectorul 6 este de acord să creeze locuri de muncă, dacă primăria îi oferă un pachet de stimulente fiscale şi administrative. Cercetarea, efectuată pe un eşantion reprezentativ de 104 firme private mici şi mijlocii, mai arată că 54% din proprietari sunt de acord cu măsurile propuse şi le consideră avantajoase, iar 43% cred că acestea contribuie la îmbunătăţirea finanţelor firmei.

În prezent, aproape jumătate din firmele din sectorul 6 apreciază că situaţia lor economică este „dificilă” sau „foarte dificilă”.

***

Candidatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, a vizitat astăzi, 1 iunie a.c., parcul de pe Aleea Parva din Drumul Taberei, pentru a sta de vorbă cu părinţii care se aflau în parc cu copiii. Rareş Mănescu a fost însoţit de vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Norica Nicolai, şi de secretarul general adjunct al PNL,  fost şef al Oficiului Român pentru Adopţii, Theodora Bertzi.

Candidatul USL la Primăria Sectorului 6 le-a împărţit mici cadouri copiilor (creioane colorate, planşe pentru desen, plastilină) şi i-a întrebat pe părinţi care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă în sectorul 6. Printre cele mai importante nemulţumiri ale părinţilor se numără faptul că în sector sunt prea puţine locuri de joacă pentru copii, prea puţine locuri în grădinițe și creșe, iar siguranța a redevenit o problemă.

„Astăzi este o zi specială pentru cei mici, dar şi pentru noi, părinţii. În mandatul meu de primar una dintre principalele bătălii pe care le voi câştiga este siguranţa copiilor noştri, oriunde ar fi aceştia – la şcoală, în locurile de joacă, pe stradă”, a declarat Rareş Mănescu.

El a mai spus că abia aşteaptă să ajungă acasă pentru a le da şi celor doi copii ai săi cadouri simbolice.

Rareş Mănescu, unul dintre iniţiatorii Legii Mamelor 257/2008, prin care a fost majorată indemnizaţia de creştere a copilului la 85% din venituri – abrogată ulterior de Guvernul Boc-, are în programul său de guvernare locală mai multe proiecte majore pentru familiile cu copii.

Printre acestea se numără creşterea siguranţei copiilor în şcoli, crearea de noi creşe şi grădiniţe şi amenajarea de parcuri şi locuri de joacă pentru cei mici. Rareş Mănescu a făcut deja primul pas concret pentru creşterea siguranţei în şcoli prin derularea programului „Treceri de pietoni asistate” care cuprinde toate cele 35 de şcoli din sectorul 6. Prin acest program, şcolarii sunt ajutaţi să traverseze în siguranţă strada.

La rândul său, europarlamentarul Norica Nicolai a afirmat că se întoarce cu mare plăcere în sectorul 6, sectorul studenţiei sale, dar că lucrurile nu mai sunt aici aşa cum au fost odată.

 „Sectorul 6 este în prezent un mediu destul de neprietenos pentru copii şi pentru familiile cu copii. Am încredere în Rareş Mănescu că îşi va respecta promisiunile şi că va readuce sectorului frumuseţea de altădată”, a spus Norica Nicolai, vicepreşedinte PNL.

Călărași

În data de 31 mai a.c., președintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu, a inaugurat  Drumul Judeţean 301, modernizat şi reabilitat cu fonduri europene, alături de primărița oraşului Budeşti, Lucica Lefter, şi directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat. Acesta este primul proiect finalizat la nivelul judeţului Călăraşi, din cele  trei proiecte finanţate cu fonduri nerambursabile, ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii  rutiere.

Lucrările de modernizare şi reabilitare au fost realizate cu sprijin financiar european în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”. Beneficiarul, Consiliul Judeţean Călăraşi, a semnat contractul de finanţare în data de 12 mai 2009. Implementarea proiectului s-a realizat în 37 de luni şi a vizat reabilitarea şi modernizarea DJ 301, pe tronsonul Fundeni – Budeşti, în suprafaţă de 23,578 km. Astfel, acum transportul va fi efectuat în condiţii de trafic mai sigure, cu o rapiditate sporită şi o durată de deplasare mai redusă.

Cu această ocazie, preşedintele Răducu George Filipescu a menţionat faptul că judeţul Călăraşi se află pe locul 7 în ţară în topul atragerii fondurilor europene şi pe locul 1 în regiunea Sud Muntenia. „Clasamentul accesării fondurilor structurale la nivelul consiliilor judeţene şi al primăriilor reşedinţă de judeţ s-a făcut la data de 31 decembrie 2011. Conform datelor furnizate de IPP în clasament, Consiliul Judeţean Călăraşi se clasează pe locul şapte, la nivel naţional, cu proiecte europene atrase, în valoare totală de 237.815.988,33 lei şi 56.354.500 euro. Dacă, în ceea ce priveşte situaţia înregistrată la nivelul Consiliului Judeţean Călăraşi, ne clasăm pe un loc onorabil, nu acelaşi lucru putem spune despre situaţia existentă la nivelul primăriei reşedinţă de judeţ, clasată pe un loc codaş. La momentul actual, în fiecare judeţ din România există cel puţin un proiect al unei autorităţi locale implementat din fondurile POR. În interiorul regiunilor de dezvoltare, cele mai multe fonduri POR au fost atrase de judeţele (atât primării, cât şi consilii judeţene): Dâmboviţa, Hunedoara sau Iaşi şi cele mai puţine de judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Călăraşi.” , a mai adăugat Filipescu

***

Vineri, 1 iunie a.c., pentru al treilea an consecutiv,  candidații USL Daniel Ștefan Drăgulin – candidat la Primăria Municipiului Călărași, și Răducu George Filipescu – candidat la președinția Consiliului Județean, alături de echipa  USL Călărași, au celebrat Ziua Internațională a Copilului.

Manifestările s-au desfășurat pe platoul din fața Centrului Cultural “Barbu Știrbei”,  unde cei mici au avut parte de clovni,  face painting, de un program artistic realizat de copii , precum și de un concurs de desene pe asfalt, care s-a încheiat cu premierea participanților.

***

Sâmbătă, 2 iunie a.c., începând cu ora 9ºº, candidatul USL la Primăria municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, și candidatul la șefia CJ, Răducu George Filipescu, vor participa la marșul  “Sport și sanatate”.

Acțiunea, care se desfășoară sub sloganul Miscarea înseamna o viață mai sănătoasă, viața ta contează!, are drept scop celebrarea Zilei Sportului, dar și marcarea importanţei sportului pentru sănătatea noastră. La eveniment sunt așteptați să participe toți cei pasionați de mersul cu bicicleta, de mersul cu rolele, precum și cei dornici de a face mișcare în cadrul maratonului.

Marșul va porni de la Colegiul Agricol, spre strada Prelungirea București, până pe  platoul din fața Casei de Cultură “Barbu Știrbei” Evenimentul este organizat cu sprijinul Clubului Sportiv Municipal Călărași, Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, Jandarmeriei Călărași, Serviciului de Ambulanță al Județului.

Galați

Vineri, 1 iunie a.c., începând cu ora 18.00, a avut loc lansarea candidatului USL la Primăria comunei Șendreni, Paul Cristea, pentru al patrulea mandat. La eveniment au participat senatorul Paul Ichim, candidatul USL la președinția Consiliului Județului,  dr. Nicolae Dobrovici Bacalbașa, vicepreședintele CJ prof. Tania Bogdan, consilieri județeni ai PNL, PSD, PC.

***

Sâmbătă , 2 iunie a.c., începând cu ora 15.00, va are loc lansarea candidatului USL la Primăria comunei Grivița Chebac Nita, pentru un al treilea mandat. La eveniment vor participa președintele Filialei județene a Partidului Conservator ing. Eugen Durbacă, vicepreședintele Consiliului Județului prof. Tania Bogdan, consilieri județeni ai PNL, PSD, PC.

***

Sâmbăta, 2 iunie a.c., la ora 16.30, va avea loc lansarea candidatului USL la Primăria comunei Brăniștea, Marian Adamache, pentru un al doilea mandat. Începând cu ora 18.00, va avea loc lansarea candidatului USL Iulian Bot la Primăria comunei Liești, pentru un al doilea mandat. La lansare vor participa candidatul USL la președinția Consiliului Județean  dr. Dobrovici Nicolae Bacalbașa, vicepreședintele CJ prof. Tania Bogdan, consilieri județeni ai PNL, PSD, PC.

***

Duminică, 3 iunie, ora 11.30, va avea loc lansarea candidatului USL la Primăria comunei Corod, Vasile Cârjeu, pentru un al treilea mandat. La eveniment vor participa ministrul delegat al Administrației, Victor Paul Dobre, consilieri județeni ai PNL, PSD, PC. Începând cu ora 15.00, va avea loc lansarea candidatului USL pentru Primăria comunei Corni, Zamfira Avram. Alături de aceasta se va afla și candidatul USL la președinția Consiliului Județean dr. Dobrovici Nicolae Bacalbașa.

Dâmbovița

Astăzi, 1 iunie a.c., candidatul USL pentru Primăria Municipiului Târgovişte – Gabriel Grozavu,  s-a deplasat, începând cu orele 18.00, prin câteva cartiere ale municipiului pentru a se întâlni cu electoratul. Alături de candidatul USL s-a aflat europarlamentarul liberal Norica Nicolai .

Europarlamentarul PNL s-a aflat vineri și alături de candidatul PNL pentru Primăria comunei Gura Ocniţei.

***

            Sâmbătă, 2 iunie a.c., începând cu ora 10.00, pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa, va avea loc lansarea candidatului USL pentru Primăria Municipiului Târgovişte, Gabriel Grozavu, şi a candidatului USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. La eveniment vor participa copreşedinţii USL Crin Antonescu, Victor Ponta și Daniel Constantin.

Vâlcea

Candidații USL la primăriile vâlcene vor primi sâmbătă, 2 iunie a.c., vizita ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig. Acesta se va întâlni la Biblioteca judeţeană “Antim Ivireanul” din municipiul Râmnicu Vâlcea cu primarii USL din judeţul Vâlcea.

De asemenea, candidatul USL la Primăria oraşului Horezu, Ilie Fârtat, va primit sprijinul ministrului liberal, care se va deplasa alături de candidatul USL prin târgul ceramicii populare româneşti şi va participa la tradiţionala manifestare locală “Cocoşul de Hurez”.

Caraș-Severin

În această săptămâna, Sorin Frunzăverde, candidatul USL la președinția Consiliului Județean Caraş Severin, s-a întâlnit cu locuitorii comunei Caraşova. Liberalii au fost alături de primarul liberal Petru Bogdan, care candidează pentru un nou mandat. Sorin Frunzăverde a amintit faptul ca în ultimul mandat s-au atras în județ 500 milioane de euro pentru proiecte europene. Primarul Petru Bogdan a obținut numeroase finanțări, ultima fiind de 1 milion de euro pentru drumuri agricole.

Brașov

Peste 400 de locuitori ai comunei Sânpetru au participat ieri, 31 mai a.c., la prezentarea oficială a candidaţilor PNL pentru Consiliul Local şi a candidatului pentru Primăria comunei Sânpetru, Ion Rusu,  primar în funcție din anul 2000.

La eveniment a participat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, consilierii judeţeni PNL si Organizaţia Tinerilor Liberali din Braşov.

Ion Rusu a prezentat realizările din ultimii ani și a mulțumit pentru sprijinul acordat preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, în special pentru construirea şi dotarea – din fondurile bugetului local şi de la Consiliul Judeţean Braşov – a unei şcoli generale cu clasele I – VIII., extinderea reţelelor electrice şi modernizarea străzilor.

***

Peste 600 de locuitori ai orașului Victoria au participat miercuri, 30 mai a.c., la prezentarea oficiala a candidaţilor PNL pentru Consiliul Local și a Cristinei Bratu, candidatul pentru Primăria Victoria.

Invitații speciali ai evenimentului au fost preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, consilierii județeni PNL, Organizația Tinerilor Liberali din Brașov, dar și personalități ale orașului Victoria.

Aristotel Căncescu a spus, încă de la început, că va face tot ce este posibil pentru ca la alegerile din iunie candidatul PNL pentru funcţia de primar al orașului Victoria, Cristina Bratu, să obţină un scor cât mai mare. „ Locuitorii orașului Victoria merită respect, protecție și o viață mai bună, din toate punctele de vedere. Colega noastră Cristina Bratu este un om deosebit, cu un caracter și un profesionalism remarcabile, cu experiență în administrația publică, foarte iubită de cetățenii orașului Victoria și are toată susținerea mea, dublată de un respect deosebit!”, a spus Aristotel Căncescu.

***

Candidatul PNL la funcţia de primar al orașului Victoria, Cristina Bratu, este  susținută în cursa pentru alegerile locale din 10 iunie și de senatorul Varujan Vosganian, vicepreședinte al PNL. Liderul liberal a participat vineri, 1 iunie a.c., alături de Cristina Bratu, la o dezbatere la care participanții, personalități locale din toate domeniile, au avut ocazia să expună problemele cu care se confruntă, în speranţa că în sfârşit vor fi ascultați și se  va tine cont de opiniile lor.

Teleorman

Organizația Roșiorii de Vede a PNL a primit vizita fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu  pentru susţinerea candidatului liberal la funcţia de primar, George Ionuţ Dumitrică. Liderul liberal a fost însoțit de Marian Amajanu, președintele filialei PNL Teleorman și de senatorul PNL Romeo Nicoară.

Cu această ocazie, s-a făcut o vizită la societatea comercială TECSA SA, unde s-a putut discuta cu angajații și patronatul despre problemele pe care le întâmpină și posibilitățile de sprijin din partea administrației locale.

Programul a continuat cu un marș la care au participat peste 1.000 persoane, până în centrul orașului, unde a avut loc un miting de prezentare și susținere a candidatului George Ionuţ Dumitrică, precum și a echipei de consilieri locali.

Constanța

Seria evenimentelor de lansare a candidaților Partidului Național Liberal Filiala Constanța a continuat  joi, 31 mai a.c., în comunelor Săcele și Pantelimon, în vreme ce vineri, 1 iunie a.c., au fost lansate candidaturile la primăriile localităților Poarta Albă și Murfatlar.

Sâmbătă, 02 iunie a.c., vor avea loc lansările candidaților PNL la funcția de primar al comunelor Costinești, Adamclisi și Cogealac.

La evenimente vor participa parlamentarii de Constanța ai Partidului Național Liberal, deputații Gheorghe Dragomir și Mihai Lupu, și senatorul Puiu Hașotti, numeroși membri ai BPT ai PNL Constanța și consilieri județeni.

Argeș

Sâmbătă, 2 iunie a.c., liberalii se prezintă în față alegătorilor din comuna argeșeană Popești pentru lansarea candidatului la Primăria localității, Ionuț Mazilu.

„Ionuț Mazilu este candidatul pe care noi îl propunem locuitorilor comunei Popești. Avem încredere în ceea ce el poate face pentru această comună și mai ales pentru locuitorii acesteia!”, a afirmat președintele PNL Argeș, Ion Popă.

***

            Sâmbătă, 2 iunie a.c., USL Argeș, Ion Popă și Constantin Nicolescu, vor fi alături de candidatul liberal la funcția de primar al comunei Poiana Lacului, Marinel Udriște. Liderii USL Argeș au convingerea că Uniunea Social Liberală va provoca o schimbare în bine în comuna Poiana Lacului.

Ilfov

Spitalul orăşenesc din Buftea se va redeschide până la sfârşitul acestei luni, datorită eforturilor şi demersurilor comune ale preşedintelui PNL Ilfov, Marian Petrache, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov din partea USL, ale candidatului PNL la funcţia de primar al oraşului Buftea, George Pistol, precum şi ale directorului Florentina Rudeanu.

Datorită eforturilor permanente şi susţinute ale reprezentanţilor PNL şi ale conducerii spitalului Buftea, peste o sută de mii de locuitori din Ilfov şi Dâmboviţa nu vor mai fi obligaţi să meargă zeci de kilometri până la spitalele din Capitală pentru a beneficia de servicii medicale de calitate.

Decizia de redeschidere a spitalului a fost luată joi, 31 mai 2012, de către Ministerul Sănătăţii, iar in 2-3 săptămâni va fi semnat şi contractul cu Casa Naţională de Sănătate. Potrivit noului aviz de funcţionare, spitalul va avea 70 – 80 de cadre medicale şi o secţie nouă, un ambulatoriu care va oferi îngrijiri de înaltă specializare, inclusiv pentru afecţiuni neurologice.

Spitalul a fost închis abuziv în aprilie 2011 de către guvernul Boc, deşi era singura instituţie spitalicească la care aveau acces peste o sută de mii de locuitori din judeţele Ilfov şi Dâmboviţa. Spitalul din Buftea are dotări de nivel internaţional în valoare de peste un milion de euro, realizate în perioada 2007 – 2008. Aparatura modernă din acest spital a făcut posibilă realizarea, în octombrie 2010, a unei  operaţii din domeniul urologiei genitale, în premieră pentru România . Operaţia a fost făcută de unul din cei mai buni specialişti din Germania, dr Ion-Alexandru Mueller Funogea, care activează în clinica din Aachen , una din cele mai bune din Europa.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: