Buletin electoral privind activitatea candidaţilor liberali la alegerile locale 5 iunie 2012

București

Candidatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, însoţit de preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu şi de senatorul PSD Gabriel Mutu, s-a întâlnit din nou astăzi cu locuitorii din sectorul 6, de această dată în Piaţa Crângaşi şi în parcul Crângaşi. Candidatului USL i s-au alăturat şi reprezentanţi ai Tineretului Social-Democrat (TSD).

Rareş Mănescu a continuat astfel seria de întâlniri şi discuţii cu locuitorii sectorului, pentru a afla care sunt cele mai mari probleme ale acestora şi pentru a le prezenta programul său de guvernare locală. Candidatul USL le-a vorbit locuitorilor despre soluţiile sale pentru cele 5 bătălii pe care le va câştiga odată cu preluarea mandatului de primar – câinii comunitari, siguranţa copiilor, primul spital din sector, traficul şi locurile de muncă – dar şi despre proiectul său pentru continuarea reabilitării termice a blocurilor şi măsurile pe care le va lua pentru sprijinirea pensionarilor.

În plus, Rareş Mănescu a stat de vorbă şi cu florăresele şi micii întreprinzători care îşi desfăşoară activitatea în zonă şi i-a dăruit  unei simpatizante, a cărei zi de naştere este astăzi, un buchet de flori. „Mergeţi la vot duminică, mai aveţi câteva zile să vă decideţi. Analizaţi cu atenţie programele candidaţilor şi votaţi pragmatic şi raţional, nu vă irosiţi votul”, i-a îndemnat Rareş Mănescu pe cetăţenii cu care a stat de vorbă.

La rândul său, preşedintele PSD Bucureşti, senatorul Ecaterina Andronescu, a declarat că îl susţine pe Rareş Mănescu pentru că a ascultat fiecare cetăţean în parte şi a încercat să găsească soluţii la probleme acestuia.

„Rareş Mănescu i-a vorbit fiecărui om cu care s-a întâlnit din perspectiva problemelor pe care le are şi sunt sigură că va face acelaşi lucru şi după ce va prelua mandatul de primar”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Brașov

Candidatul USL la președinția Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a primit luni, 4 iunie a.c., asigurări din partea ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, că va primi sprijin pentru proiectul aeroportului de la Braşov. Deşi Ministerul Transporturilor nu poate acorda finanţare pentru lucrări, oficialul va asigura logistica pentru obținerea avizelor și autorizațiilor pentru darea în funcțiune a aeroportului. În ultimii doi ani, democrat-liberalii au pus piedici proiectului, prin întârzierea obținerii unor avize și blocarea licitațiilor. La ora actuală, 20% din lucrările  la aeroport au fost finalizate, iar lucrările vor avansa rapid, pentru că există finanțarea necesară pentru construirea pistei.

Vâlcea

Candidatul liberal la Primăria comunei Runcu, actualul primar Maria Dina, şi-a lansat candidatura pentru un nou mandat în cadrul unei serbări populare care a avut loc în zona Lacul Luna din localitate, având-o alături pe Mihaela Andreianu, preşedinte OFL Vâlcea şi vicepreşedinte OFL la nivel naţional. După ce a prezentat numeroasele sale realizări din actualul mandat, Maria Dina a trecut în revistă câteva din priorităţile noului mandat: asfaltarea în totalitate a DJ 703F până la limita cu judeţul Argeş, modernizarea tuturor drumurilor comunale, înfiinţarea unui depozit de prelucrare a fructelor şi a unui centru de prelucrare a laptelui. Pe scena instalată au urcat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consilieri judeţeni şi candidaţi ai USL pentru Consiliul Judeţean Vâlcea.

***

            O altă lansare a unui candidat liberal a avut loc în comuna Stăneşti, în centrul localităţii. Primarul în funcţie, Ionel Michiu va candida pentru un nou mandat sub sigla USL. În faţa a peste 400 de localnici, acesta şi-a prezentat proiectul politic pentru următorii 4 ani, fiind încurajat în luările de cuvânt de preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, şi de candidaţi la Consiliul Judeţean Vâlcea.

***

Şi la Băile Govora au fost prezenţi şi au luat cuvântul preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, deputatul Ludovic Orban, consilieri judeţeni şi candidaţi ai USL la Consiliul Judeţean Vâlcea. Aceştia au participat luni, 4 iunie a.c., la alte două lansări ale unor candidaţi liberali la funcţia primar a unor comune vâlcene. Cele două lansări de candidaturi au avut loc în comuna Pietrari, la căminul cultural din localitate pentru Valerian Barbu şi în comuna Costeşti pentru Nicuşor Munteanu. Ambii candidaţi şi-au prezentat programele electorale în faţa a numeroşi cetăţeni, cu speranţa că vor obţine primul lor mandat de primar în localităţile respective.

***

Luni, 4 iunie a.c., sub sigla PNL şi-a lansat oficial candidatura la Primăria comunei Dăeşti tânărul George Popolan. În cuvântul său, deputatul Cristian Buican l-a prezentat pe George Popolan ca “un om gospodar, devotat comunităţii şi apropiat de oameni”. Deputatul PNL Ludovic Orban l-a încurajat şi el pe George Popolan, fiind prezent la lansare.

***

În comuna Şirineasa, profesorul Dan Cătălin Săraru şi-a lansat candidatura pentru un alt mandat în fruntea primăriei din localitate. Cei prezenţi au avut parte de un program artistic oferit de formaţii de căluşari din mai multe localităţi vâlcene prezente la Şirineasa cu ocazia tradiţionalei manifestări “Căluşul vâlcean”. Dan Cătălin Săraru, unul din primarii liberali cu multe realizări, a anunţat priorităţile pe care îşi propune să le realizeze el şi echipa lui în perioada 2012-2016. Menţionăm numai trei dintre acestea: asfaltarea tuturor uliţelor şi drumurilor comunale, reabilitarea celor două biserici şi definitivarea retrocedărilor agricole şi forestiere.

***

În oraşul Băile Govora, actualul primar Mihai Mateescu şi-a lansat, sub sigla PNL, candidatura pentru un nou mandat în fruntea cunoscutei staţiuni balneare. Au fost prezenţi peste 750 de simpatizanţi ai lui Mihai Mateescu şi ai echipei sale de consilieri şi au aplaudat trecerea în revistă a unor proiecte în valoare totală de 8,5 milioane lei care se vor derula în mandatul 2012-2016.

***

Pentru a cunoaşte mai bine problemele cetăţenilor din comuna Vaideeni, satul Recea, candidatul liberal la funcţia de primar al acestei comune Achim Daniel Băluţă a organizat o nouă întâlnire cu aceştia. La plecarea din Vaideeni, deputatul Ludovic Orban, care a făcut un adevărat tur de forţă luni, 4 iunie a.c., fiind prezent în opt localităţi a ţinut să meargă în oraşul Horezu şi în comuna Mateeşti. În Horezu, împreună cu candidatul liberal la primărie, Ilie Fârtat, Ludovic Orban a discutat din casă în casă, cu cetăţenii din Urşani, locul unde îşi are mormântul marele om politic liberal I.G.Duca.

Ziua s-a încheiat cu discuţii din casă în casă în comuna Mateeşti, în prezenţa candidatului liberal la primărie, Valerian Alexie.

Olt

Duminică, 3 iunie a.c., echipa de campanie a filialei judeţene Olt a Partidului Naţional Liberal a participat la o serie de acțiuni electorale în localităţile oltene. Ziua a început cu mitingul electoral al candidatului USL din partea Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al oraşului Balş, actualul primar Mădălin Teodosescu. Au participat preşedintele filialei Olt, Ioan Ciugulea şi deputatul PNL de Olt Gigel Stirbu.

În aceeași zi, a avut loc la Movileni evenimentul de lansare a candidaturii la funcția de primar din partea Partidului Naţional Liberal a doamnei Ioana Datcu. Într-o atmosferă de sărbătoare,  în mijlocul a 300 de simpatizanţi, pe scena amenajată în centrul comunei, alături de candidata la funcţia de primar şi de candidaţii la consiliul local au urcat europarlamentarul liberal Norica Nicolai, preşedinta OFL Olt, Ioniţă Gherghina, dar și alți reprezentanţi ai filialei judeţene a PNL. De la această tribună, candidaţii şi ceilalţi oaspeţi au transmis programul electoral şi dorinţa de a face o schimbare reală în comuna Movileni.

Tot duminică, s-a desfășurat evenimentul electoral prilejuit de lansarea candidaturii lui Marin Ciupitu la funcţia de primar al comunei Vădăstriţa. În faţa a 350 de simpatizanţi, candidatul și-a prezentat programul electoral. La acțiunea electorală a participat și  preşedintele filialei judeţene PNL, Ioan Ciugulea..

Comuna Mihăeşti a reprezentat un alt reper al periplului electoral. Aici, în prezenţa a 400 de locuitori ai comunei s-a inaugurat un nou cămin cultural. Primarul în funcţie, Constantin Dobriţa, candidatul Partidului Naţional Liberal la un nou mandat de primar a reconfirmat dorinţa sa de a aduce proiecte importante pentru comunitate şi a reamintit locuitorilor comunei proiectele sale de viitor. În acest demers a fost susţinut de Norica Nicolai, europarlamentar şi vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, Ioan Ciugulea, preşedintele Partidului Naţional Liberal filiala Olt, Gigel Stirbu, deputat liberal de Olt, alţi membri ai echipei de campanie.

În comuna Traian, a avut loc un miting electoral de susținere a primarului în funcție, Marian Negrilă, candidat PNL pentru un nou mandat. Candidatul liberal și-a reafirmat dorinţa sa de a continua proiectele începute, proiecte ce au schimbat faţa comunei Traian. La eveniment au participat Norica Nicolai, europarlamentar şi vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, Ioan Ciugulea, preşedintele Partidului Naţional Liberal filiala Olt, Gigel Stirbu, deputat liberal de Olt, alţi membri ai echipei de campanie.

În continuarea traseului electoral, comuna Izvoarele a reprezentat un obiectiv important. În prezența unui număr mare de locuitori, veniţi să susţină candidatura pentru cel de al treilea mandat a primarului liberal în funcţie, Vasile Vişan, candidatul liberal, împreună cu echipa sa de consilieri şi echipa de campanie, au transmis programul său de dezvoltare a comunei.

Ziua electorală s-a încheiat în comuna Ghimpeţeni, unde s-a desfășurat mitingul de lansare şi susţinere a candidatului liberal la funcţia de primar, Dan Dobre. Cu o audienţă de 350 de persoane, pe terenul de sport al localităţii, candidatul și-a prezentat, susținut de invitații săi, proiectele sale ce vizează creşterea calităţii vieţii locuitorilor din comuna Ghimpeţeni.

***

            Astăzi, 5 iunie,  în oraşul Scorniceşti a avut loc un miting electoral, urmat de un marş. Mitingul s-a desfăşurat în faţa noului sediului al Partidului Naţional Liberal, cu ocazia inaugurării acestuia. În faţa a 400 de simpatizanţi şi susţinători, candidatul Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar, Cătălin Davidescu, şi-a prezentat proiectele pentru oraşul Scorniceşti. La eveniment a participat și fostul premier liberal Călin Popescu-Tăriceanu, care a transmis locuitorilor oraşului Scorniceşti sprijinul său pentru proiectele candidatului PNL. Alături de Călin Popescu-Tăriceanu au mai fost prezenți Ioan Ciugulea, preşedintele filialei PNL Olt, Ştirbu Gigel. Deputat liberal de Olt, şi alţi membri ai echipei de campanie a filialei județene. Mitingul a fost urmat de un marş prin localitate, până la o societate de confecţii unde candidatul şi echipa de campanie au discutat cu lucrătoarele de la această societate.

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: