Interventia presedintelui PNL, Crin Antonescu, in cadrul sedintei comune a grupurilor parlamentare USL

“Vă mulțumesc tuturor, îi felicit pe toți cei care au participat cu toate forțele lor la această competiție electorală foarte grea, merită categoric felicitări câștigătorii, merită, cred, în egală măsură și cei care pentru puțin nu au câștigat, dar au făcut tot posibilul pentru asta.

Aș vrea în mod special sa le mulțumesc și să îi felicit din toată inima pe toți acei social-democrați, care au susținut onest și din toate puterile, în această campanie, candidați liberali și pe toți liberalii, care au făcut tot ce puteau face pentru candidați social-democrați. Cred că numai așa a fost posibil succesul în dimensiunea lui pe care o cunoaștem astăzi și în amploarea lui. În al doilea rând, cred că tuturor, dincolo de bucuria acestui succes, acestei victorii îndelung așteptate ne este foarte clar cât de mari sunt așteptările cetățenilor, celor care au dat aceste voturi de la noi, cât de mică este răbdarea lor, cât de mari sunt așteptările și cât de mare este dorința și speranța lor ca noi să diferim în mod fundamental de cei pe care îi înlăturăm astăzi de la putere.

Cred că, dacă vom înțelege acest lucru, vom putea face ceea ce ne-am propus în această țară, dacă nu, vom avea, și foarte repede, soarta celor pe care astăzi îi mătură votul popular din pozițiile de putere. Eu sunt convins că în cea mai mare măsură vom înțelege acest lucru și asta va schimba fața politicii românești și nu în ultimă instanță, fața României. Cred, în altă ordine de idei, că astăzi avem un moment important în Parlament și care nu merită citit doar în cheia unei dispute de la distanță cu președintele, cu acest președinte al României, cred că este un moment care merită înțeles și cântărit în toată greutatea lui, pe care primul-ministru a evocat-o, și anume în efortul de a reda instituției parlamentare forța, autoritatea în toate sensurile, pe care Constituția i-o prevede și pe care orice regim cu adevărat democratic i-o conferă.

Salut în sensul acesta gestul politic al primului-ministru și bineînțeles că suntem, sper, toți în acord cu ideea că asemenea gesturi trebuie să devină firești, că marile opțiuni de politică națională trebuie să treacă într-un fel sau altul și prin parlament, repet, în virtutea prerogativelor sale constituționale.

Eu cred că primul-ministru, făcând acest gest, va ieși mai puternic tocmai pentru că va avea girul organismului care e de fapt sursa puterii executive și în sensul acesta sper ca astăzi să înceapă un capitol nou în istoria democrației românești pur și simplu.

Suntem, sper, toți prezenți în acest moment. Ne vom da cu toții votul pentru ca lucrurile să intre în normalitate, cum s-a spus aici. Mai avem un vot pentru numirea președintelui director general al Radioteleviziunii Române interimar în persoana dlui Radu Călin Cristea.”

Reclame

Etichete:, ,

Un comentariu pe “Interventia presedintelui PNL, Crin Antonescu, in cadrul sedintei comune a grupurilor parlamentare USL”

  1. NICUSOR CIORTAN 13 iunie 2012 la 1:39 PM #

    NU MAI PRIMITI PDL-lisi IN PARTID

    Apreciază

%d blogeri au apreciat asta: