(Adevarul) – USL încearcă să-i blocheze pe liderii ARD din drumul spre Parlament

Cele două mari forţe politice, Uniunea Social Liberală şi Alianţa România Dreaptă, au repartizat colegii care să le netezească drumul spre Parlament membrilor cu „greutate” ai partidului. USL caută, însă, candidaţi incomozi prin care speră să-şi anihileze adversarii în colegii unde e slab cotată. Conducerea USL a decis astfel s-o trimită pe Lavinia Şandru să candideze în același colegiu din Arad în care ARD l-a repartizat pe Mihail Neamțu. Candidata USL, renumită pentru traseismul politic, va participa la parlamentare din partea UNPR, partid aflat în Alianţa de Centru-Stânga alături de PSD.

USL încearcă aceeaşi manevră şi pentru colegiul lui Mihai Răzvan Ungureanu, care candidează tot la Arad pentru un mandat de senator, şi a decis să-l arunce în luptă pe Ovidiu Marian. În 2008, Marian a ajuns senator câştigând acelaşi colegiu sub umbrela PDL, însă în luna iunie a acestui an a decis să treacă în rândurile liberalilor.

Un alt duel strâns va fi la Iaşi. După ce a râvnit la un colegiu din Diaspora, Teodor Baconschi (PDL), fost ministru de Externe, va intra în cursa electorală în colegiul Copou, unde se va lupta pentru un loc de senator cu o fostă colegă de partid, Mihaela Popa (în prezent la PNL).

Blaga şi Oltean, mandate asigurate

Liderii PDL şi-au repartizat colegii în care nu vor avea nicio emoţie. După ce în 2008 şi-a câştigat mandatul de senator în Bucureşti, Vasile Blaga, preşedintele PDL, n-a vrut să-şi păstreze colegiul din cauza popularităţii scăzute a democat-liberalilor şi s-a orientat spre vestul ţării. În Timiş, Blaga va avea drept contracandidat o victimă sigură, în persoana social-democratului Matei Suciu.

Ioan Oltean, fost secretar-general al PDL, şi-a păstrat colegiul din Bistriţa-Năsăud, însă candidatura sa va fi doar o formalitate. Cel care s-a hotărât să-l înfrunte este interpretul de muzică populară Alexandru Pugna.

Deşi candidatura sa a fost contestată, Elena Udrea a primit un colegiu în care poate obţine peste 50% din voturi. Udrea va candida la Roman, în judeţul Neamţ, acolo unde va beneficia de suportul lui Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, pentru a-l învinge pe liberalul Liviu Brătescu, un cunoscut istoric local.

Chiţoiu şi Haşotti, din Guvern în Parlament

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, şi-a asigurat şi el prezenţa în viitorul Legislativ, primind Colegiul 4 din judeţul Giurgiu, unde o va înfrunta, pentru un mandat de deputat, pe Ioana Toma, preşedintele organizaţiei judeţene de femei a PDL. Omologul său de la Cultură, Puiu Haşotti, a optat pentru un colegiu în regiunea controlată de Radu Mazăre. Astfel, pentru a ajunge din nou în fotoliul de senator, Haşotti are facila misiune de a-l învinge pe anonimul Constantin Florian (ARD).

Tată şi fiu, la braţ spre Legislativ

O situaţie neobişnuită este la Buzău, acolo unde tatăl şi fiul, ambii de la PSD, au şanse mari să devină colegi în Parlament. Este cazul familiei Mocanu, care îl va avea pe Victor Mocanu, capul familiei şi fost şef al Consiliului Judeţean, candidat pentru funcţia de senator.

Adrian Mocanu, fiul baronului de Buzău, îşi doreşte să râmănă în Camera Deputaţilor, după ce în 2008 a câştigat şi colegiul, şi titlul de cel mai tânăr parlamentar român. Familia Mocanu îi va avea ca adversari pe mai puţin cunoscuţii Raul Florescu, respective Gavril Văsâi (ambii de la ARD).

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: