Comunicat de presa – pozitia MECMA privind ancheta DIICOT

In urma informatiilor aparute in mass-media, preluate din comunicatul DIICOT, cu privire la implicarea unor angajati ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri intr-un dosar de frauda facem urmatoarele precizari:

Aurel Saramet este director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru I.M.M.- uri, incepand cu 2001.
Mihai Grigoroiu a fost sef serviciu din 2009 in cadrul OIIMM, exercitand temporar functia de Director General Adjunct la AM POSCEE.
Ionut Catalin Rosu ocupa din 2010  functia de auditor asistent in cadrul Serviciului de Audit Public Intern din cadrul OIIMM.
Mihail Andrei Atanasiu ocupa din 2009 functia de consilier asistent la Directia Generala Mediu de Afaceri in cadrul OIIMM.
 
In cazul domnului Aurel Saramet au fost demarate procedurile de suspendare din functia detinuta in cadrul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru I.M.M.- uri.
 
Ministrul Economiei a dispus incetarea activitatii in functiile ocupate de celelalte 3 persoane implicate in dosarul anchetat de DIICOT, urmand sa dispuna suspendare lor in situatia in care DIICOT va lua masura arestarii preventive a celor 3 invinuiti, conform legii 188/1999, art.94, alin 1.
 
La nivelul MECMA nu sunt cunoscute alte detalii cu privire la dosarul care face obiectul cercetarilor efectuate in momentul de fata de DIICOT.
In urma informatiilor aparute, Corpul de Control al ministrului economiei a demarat un control propriu pe aceasta tema.
Totodata, reaminitim faptul ca actuala conducere a MECMA a demarat, inca de la preluarea mandatului, auditul cu privire la activitatea proprie ministerului legata de gestionarea fondurilor europene, fapt ce a fost adus la cunostinta mass media. In urma rezultatelor obtinute, aceste verificari au fost extinse fiind in prezent in curs de derulare.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: