Cristian Buşoi critică dur Comisia Europeană în plenul P.E. pentru raportul de ţară în cadrul MCV

busoiCristian Buşoi solicită Comisiei Europene rectificarea raportului de ţară şi stabilirea unui calendar de închidere a MCV.

Eurodeputatul PNL Cristian Buşoi a adus aseară în discuţie în plenul Parlamentului European raportul Comisiei Europene în ce priveşte progresele României în cadrul MCV.

Cristian Buşoi a declarat că deşi raportul Comisiei Europene recunoaşte în mod obiectiv unele progrese făcute de România la capitolul justiţie, acesta conţine şi anumite aprecieri subiective care nu sunt conforme realităţii din România şi care nu ar trebui să se regăsească într-un astfel de raport care se doreşte a fi obiectiv şi imparţial.

Eurodeputatul liberal s-a arătat indignat de referința la cei trei miniștri acuzați de corupție, informaţie eronată din punctul său de vedere. „Nu există trei miniștri acuzați de corupție, nici măcar doi, cum a revenit Comisia Europeană, niciunul din cei doi nu sunt acuzați de corupție, sunt alte acuzații, neconfirmate de justiție”, a declarat Cristian Buşoi în plenul Parlamentului European.

Cristian Buşoi este de părere că cei care au scris raportul ar trebui să ştie că CSM e o instituție independentă de acțiunea politică sau guvernamentală şi să ia în considerare faptul că ANI nu dă sentințe irevocabile, ci doar decizii administrative, care pot fi confirmate sau infirmate de justiție. Acesta s-a referit şi la criticile legate de imunitatea parlamentarilor, atrăgând atenţia asupra faptului că în România, aceasta e mult mai puțin protectoare decât în cele mai multe ţări europene.

Nu în ultimul rând, Cristian Buşoi consideră inacceptabile şi periculoase criticile referitoare la presiunile din partea presei asupra sistemului judiciar. O astfel de afirmaţie aduce atingere libertăţii presei, care este o valoare fundamentală. Potrivit lui Cristian Buşoi, presa trebuie să rămână liberă în a comenta orice aspect din viaţa societăţii.

„Cer Comisiei Europene să corecteze toate aceste aspecte neconforme cu realitatea din raportul de ţară şi să prezinte un calendar clar de închidere a MCV privind România”, a declarat Cristian Buşoi în concluzia intervenţiei sale.

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: