Declarații vicepreședinte PNL, Daniel Chițoiu, la finalul ședinței USL

uslÎntrebări din partea reprezentanților mass-media

Jurnalist: Ce soluții aveți pentru ANAF, ca să meargă mai bine pentru că, spunea domnul Ponta, nu va lua în subordinea sa lupta antifraudă, dar trebuie să o faceți dumneavoastră.

Daniel Chițoiu: Niciodată nu s-a pus în discuție ca ANAF sau structura de control să meargă în subordinea Guvernului, ci structura de control nou formată prin preluarea atribuțiilor de la Garda Financiară, Direcția de Supraveghere și Control Vamal și Direcția de Inspecție Fiscală din cadrul ANAF vor fi preluate de această nouă structură de antifraudă fiscală și vamală.

Jurnalist: Care va trece în subordinea premierului?

Daniel Chițoiu: Nu, așa cum v-am spus este tot în subordinea ANAF.

Jurnalist: Când veți face acea reorganizare despre care vorbeați?

Daniel Chițoiu: În maximum două săptămâni vom da actul normativ, care este un act normativ cu putere de lege pentru că va reorganiza trei instituții ale statului, urmând ca în termen de maxim 45 de zile, 60 de zile să putem să constituim noua structură care se va constitui la nivel național și nivel regional.

Jurnalist: Aveți un obiectiv în ceea ce privește combaterea evaziunii pe un anumit termen cu această nouă structură?

Daniel Chițoiu: În principiu, această nouă structură va avea rolul de a combate și de a reduce semnificativ evaziunea fiscală în România. După cum știți, toate evaluările făcute de organismele internaționale și de organismele de pe plan intern, evaziunea fiscală și frauda fiscală în România se ridică undeva la 7-8 puncte procentuale din PIB. Noi, dacă reușim cu această structură să reducem, măcar în primul an de activitate, la jumătate evaziunea și frauda fiscală, considerăm că avem 3-4 procente ca pondere în PIB venituri colectate în plus la bugetul general consolidat.

Jurnalist: Aveți o strategie pentru a îndeplini acest obiectiv?

Daniel Chițoiu: Această structură va avea rolul numai de a combate și de a reduce evaziunea fiscală. Va verifica numai operatorii economici asupra cărora există suspiciuni de evaziune și fraudă fiscală.

Jurnalist: Anunțați acum câteva săptămâni de acea idee a dumneavoastră de a colecta taxele cu ajutorul armatei. Ați mai discutat, în ce stadiu se află?

Daniel Chițoiu: Nu, această idee nu a fost ideea mea, cred că ați preluat-o de la altcineva.  Sprijinul de la Armată și de la Ministerul de Interne nu este pentru a colecta veniturile la bugetul de stat, ci pentru a monitoriza și a supraveghea împreună cu organele fiscale anumite operațiuni speciale.

Jurnalist: Unde vor merge în principal banii aceștia pe care i-ați împrumutat? Împrumutul pe care l-a anunțat premierul.

Daniel Chițoiu: Împrumutul de 1,5 miliarde  de dolari este o refinanțare a datoriei publice.

Mulțumesc.

Etichete:, ,

Un comentariu pe “Declarații vicepreședinte PNL, Daniel Chițoiu, la finalul ședinței USL”

  1. alex 19 februarie 2013 la 1:38 AM #

    citat din evenimentul zilei :
    „La Slatina […] sondajele arată că PDL are 18%. De asemenea, democrat-liberalii au fost instruiți să-și construiască discursurile pe teme care privesc familia, valorile creștine, sectorul privat. ”

    Vor sa-i copieze pe republicanii americani (conservatives) . Ma mir ca PDL inca rezista. Nu trebuie subestimat. Vor sa se adreseze ruralului (cei care ies des la vot)

    Apreciază

<span>%d</span> blogeri au apreciat: