Renate Weber: Ridicarea restricțiilor de pe piața muncii pentru români nu e o favoare, ci un drept dat de statutul de țară membră a Uniunii Europene

???????????????????????????????????Europarlamentarul PNL Renate Weber apreciază că măsurile anunțate de guvernul britanic condus de David Cameron, privind reducerea „turismului pentru beneficii” trebuie să aibă în vedere, în mod nediscriminatoriu, toți cetățenii europeni care vin să muncească în Marea Britanie.

Weber avertizează că ridicarea restricțiilor pentru români nu reprezintă o favoare făcută de Marea Britanie, ci un drept dat de calitatea de membru al Uniunii Europene.

„Nu trebuie să lăsăm interesele politice și electorale să afecteze drepturile unor cetățeni europeni. Politica unui guvern responsabil nu poate fi dictată de tabloide sau de teme false, întreținute populist de criza economică și socială care ne afectează pe toți.

Modul în care guvernul britanic gestionează acest subiect poate duce la o creștere a atitudinii ostile la adresa cetățenilor români, bulgari și, în general a celor din sudul Europei, dar și a sentimentelor anti-europene, prezente deja într-un mod îngrijorător în Marea Britanie”.

Studiile Comisiei Europene [1] demonstrează în mod evident că migrația forței de muncă în Marea Britanie, inclusiv prin prezența cetățenilor români, a avut  și continuă să aibă un efect pozitiv asupra economiei acestui stat. În acest context, eurodeputata liberală face un apel la colegii britanici din Parlamentul European să explice cetățenilor, dar și politicienilor din țara lor faptul că aceste temeri, inclusiv cele privind un uriaș val de migrație dintre România spre Marea Britanie, sunt nejustificate și întreținute într-un mod artificial, din rațiuni strict electorale.

„Așa cum au arătat și oficialitățile române în mai multe rânduri, Marea Britanie nu are de ce să se teamă, deoarece cei mai mulți dintre românii care au dorit să plece la muncă în străinătate au făcut-o deja, nu au așteptat data de 1 ianuarie 2014.

Fac un apel la Guvernul britanic să respecte Tratatele, legislația europeană și principiile care stau la baza construcției Uniunii, inclusiv cel al libertății de mișcare a forței de muncă și al nediscriminării”.

27 noiembrie 2013

Etichete:, , ,

Un comentariu pe “Renate Weber: Ridicarea restricțiilor de pe piața muncii pentru români nu e o favoare, ci un drept dat de statutul de țară membră a Uniunii Europene”

  1. adrian 29 noiembrie 2013 la 4:47 PM #

    Frumos din partea dansei sa si faca ceva din pozitia de ales in PE, adica macar sa ia o pozitie. In rest, atitudinea de caine batut cu coada intre picioare pe care o are asa-zisul stat roman ma dezgusta. Dar cand un om sta cocotat in functia cea mai inalta desi 7,4 milioane i-au spus sa plece iar cei ce au parghiile sa faca sa se intample vointa populara ridica impotenti din umeri, de ce sa ma mir ca se sterg cu noi pe picioare oricine din UE?

    Apreciază

%d blogeri au apreciat asta: