Întrevedere Presedintele Senatului, Crin Antonescu – Primul Ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă

IMG_9504Preşedintele Senatului României, domnul Crin Antonescu, a avut, miercuri, 4 decembrie a.c., la Chişinău, o întrevedere oficială cu Primul Ministru al Republicii Moldova, domnul Iurie Leancă.

Ambele părţi au fost de acord cu faptul că perspectiva europeană este pentru Republica Moldova unica opţiune care poate să asigure încrederea cetăţenilor în viitorul ţării şi să ofere soluţii durabile şi viabile pentru modernizarea economică, socială şi instituţională a ţării.

Preşedintele Senatului României a reafirmat sprijinul total al României pentru o implementare rapidă şi eficientă a măsurilor şi reformelor necesare pentru ca Republica Moldova să beneficieze, în continuare, de recunoaştere şi sprijin din partea Uniunii Europene şi de o decizie pozitivă privind semnarea Acordului de Asociere. Este, de asemenea, necesară o comunicare mai bună în rândul opiniei publice a avantajelor şi, totodată, a responsabilităţilor pe care le implică apropierea de Uniunea Europeană.

România şi Republica Moldova vor urmări îndeaproape implementarea unei foi de parcurs comune, care va include acţiuni concrete în diferite domenii. „Această foaie de parcurs trebuie să fie cât mai aplicată, deoarece, cu cât orizontul de aşteptare este mai bine definit, cu atât va da mai multă încredere oamenilor în viitorul ţării”, a subliniat domnul Crin Antonescu.

A fost adus în discuţie stadiul proiectului de importanţă strategică privind construcţia gazoductului Iaşi – Ungheni, care reprezintă o prioritate pentru cele două Guverne şi asupra căruia vor avea loc în continuare consultări frecvente.

De asemenea, a fost salutată decizia de reluare de către Televiziunea Română a transmisiei  pe teritoriul Republicii Moldova.

Notă:

Preşedintele Senatului României, domnul Crin Antonescu, efectuează, în perioada 4-5 decembrie, o vizită oficială în Republica Moldova, la invitaţia omologului său moldovean.

La întrevederea oficială cu domnul Iurie Leancă au mai participat domnul Florin Constantinescu, vicepreşedintele Senatului României şi co-preşedinte al Comisiei Comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, domnul deputat Florin Alexe şi domnul Dan Mihalache, Secretarul general adjunct al Senatului.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: