Întrevederea dintre Presedintele Senatului României, Crin Antonescu și Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

7G9C5074Preşedintele Senatului României, domnul Crin Antonescu, a avut joi, 5 decembrie a.c., la Chişinău, o întrevedere oficială cu Preşedintele Republicii Moldova, Excelenţa Sa domnul Nicolae Timofti.

Discuţiile au vizat, în principal, aspecte ale cooperării bilaterale, menite să sprijine avansarea procesului de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană şi crearea unei perspective clare şi ireversibile pentru Republica Moldova în acest sens, în cursul anului următor.

Au fost, de asemenea, aduse în discuţie aspecte legate de securitatea regională şi internaţională, în contextul vizitei la Chişinău a Secretarului de Stat american, domnul John Kerry, precum şi situaţia actuală din Transnistria şi stadiul negocierilor în dosarul transnistrean.

Domnul Crin Antonescu a vorbit despre experienţa României în procesul de integrare europeană, reafirmând sprijinul României faţă de opţiunea europeană a Republicii Moldova. Preşedintele Senatului României şi-a exprimat satisfacţia pentru parafarea de către Republica Moldova, în cadrul Summit-ului de la Vilnius, a Acordului de Asociere, ca expresie a voinţei politice a Preşedinţiei, Guvernului, majorităţii parlamentare şi, nu în ultimul rând, a cetăţenilor Republicii Moldova.

Domnul Preşedinte Nicolae Timofti a mulţumit pentru sprijinul şi prietenia manifestate în mod constant de către România, astfel că se poate vorbi, în prezent, despre o agendă concretă, pe diferite domenii: securitate energetică, infrastructură, educaţie, cooperare interparlamentară privind legislaţia europeană, schimburile comerciale.

A fost salutată prezenţa în România, de Ziua Naţională, a domnului preşedinte Nicolae Timofti, o expresie a apropierii constante dintre cele două ţări.

Notă:

Preşedintele Senatului României, domnul Crin Antonescu, efectuează, în perioada 4-5 decembrie, o vizită oficială în Republica Moldova, la invitaţia omologului său moldovean.

La întrevederea oficială cu Preşedintele Republicii Moldova au mai participat domnul senator Florin Constantinescu, vicepreşedintele Senatului României şi co-preşedinte al Comisiei Comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, domnul deputat Florin Alexe, şi Secretarul general adjunct al Senatului, domnul Dan Mihalache.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: