Theodor Nicolescu: Afirmațiile celor din PDL cu privire la Codul Penal sunt deplasate și contradictorii

capture-20140130-160322Liberalul Theodor Nicolescu, secretar al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, consideră deplasate afirmațiile făcute de Monica Macovei și de cei din PDL, care astăzi critică decizia guvernului USL de a nu mai amâna intrarea în vigoare a Codurilor Penal și de Procedură Penală. Deputatul liberal amintește faptul că, în 2009, Guvernul Boc a fost cel care și-a angajat răspunderea pentru modificarea Codului Penal, iar forma finală a acestuia a fost realizată chiar de Cătălin Predoiu.

„Subiectul promovării noilor coduri, penal și de procedură penală, i-a alarmat în mod curios chiar pe cei care au fost artizanii modificării textelor care ar trebui să intre în vigoare, făcând tot felul de afirmații deplasate și contradictorii. Cei care astăzi sunt total împotriva implementării acestor coduri uită faptul că până acum ceva timp erau niște aprigi susținători ai formei actuale. În 2009, Traian Băsescu și cei care formau guvernul Boc și-au angajat răspunderea pe Codul Penal, iar cel care a finalizat textul este chiar domnul Predoiu, fostul ministru al Justiției.

Dacă aceste coduri sunt într-adevăr așa rele precum spun, atunci responsabilitatea este exclusiv a iniţiatorilor.

Doamna Macovei, cel mai vocal contestatar al codurilor, și colegii săi din PDL, au fost cei care în 2009 au adoptat Codul penal în această formă, asumându-și la momentul respectiv meritele pentru schimbările aduse. Ne-am obișnuit deja cu atitudinea complet ipocrită pe care cei din fosta guvernare o afișează. Aceștia par să uite lucrurile pe care și le-au asumat, pentru ca mai apoi să ajungă să le critice, doar din simpla dorință de a pune piedici actualului Executiv.

Mai mult chiar, articolul care vizează interceptările și care acum se află în atenția publică este exact în forma adoptată de Guvernul Boc, nesuferind nicio modificare. La momentul respectiv, indignații de astăzi nu au mai avut nimic de comentat, ci își asumau meritele promovării unor coduri moderne, după cum spuneau”, a afirmat deputatul liberal.

Theodor Nicolescu a adăugat că „nu putem să amânăm implementarea codurilor, deoarece reprezintă și o obligație pe care țara noastră o are față de instituțiile europene, fiind specificată și în Mecanismul de Cooperare și Verificare. Pe parcurs, în vederea îmbunătățirii acestor coduri vor putea fi făcute schimbări, însă avem nevoie ca ele să intre în vigoare cât mai curând”.

30 ianuarie 2014          

Departamentul de Analiză Politică și Comunicare 

Etichete:, , , , , , , , ,

Un comentariu pe “Theodor Nicolescu: Afirmațiile celor din PDL cu privire la Codul Penal sunt deplasate și contradictorii”

  1. Paul-Sorin Tița 30 ianuarie 2014 la 4:30 PM #

    De la penali, penibilităţi.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: