Comunicat de presă – Dan Mihalache (PNL) referitor la programul de aniversare a 150 de ani de la înființarea Senatului

Dan MihalacheRegret faptul că un eveniment care ar trebui să întrunească un consens politic, fiind vorba de prestigiul unei instituții, respectiv aniversarea a 150 de ani de la înființarea Senatului, este transformat într-o temă de atac și propagandă politică.

Menționez, inclusiv spre memoria unor domni membri ai Biroului Permanent, faptul că întreg programul de aniversare a 150 de ani de la înființarea Senatului, de la manifestări și până la obiectele simbolice ce urmau a fi distribuite, a fost aprobat de Biroul Permanent în toamna anului trecut. De asemenea, Biroul Permanent a avut pe masa sa informări de etapă privind stadiul derulării acestui program, ultima în data de 10 martie, ziua în care eu mi-am depus mandatul.

De asemenea, precizez că s-a solicitat Ministerului Finanțelor o suplimentare a bugetului Senatului tocmai folosind argumentul aniversării a 150 de ani. Din sumele alocate în diferite capitole de buget, s-a utilizat o parte infimă până la data la care eu am părăsit funcția, în condiții de legalitate și cu avizul tuturor serviciilor implicate.

Desigur, este libertatea actualei conduceri a Senatului dacă va continua sau nu acest program.  Sunt absolut consternat de încercarea unor reprezentanți ai PSD de a distruge, din rațiuni pur politice, un proiect la care au fost și ei parte și care ar trebui să fie un obiectiv al instituției.

25 martie 2014                                                                  

Dan Mihalache,

Șeful Departamentului de Analiză Politică și Comunicare 

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: