Norica Nicolai: Ministrul de Finanțe să ne spună câți bani sunt în Trezorerie pentru pensii

nicolai_norica2Îi cer public ministrului de Finanţe să spună  românilor dacă există şi dacă da, câţi sunt exact , în Trezorerie, banii de pensii şi salarii pentru acest an.

Solicitarea mea vine pe fondul îngrijorării maxime din opinia publică generate chiar de declaraţia de ieri a ministrului Ioana Petrescu, prin care recunoştea faptul că banii din acciza pe carburant ar putea fi direcţionaţi spre plata pensiilor şi salariilor.

Dacă aceşti bani există cu adevărat, iar declaraţia tinerei deţinătoare a portofoliului Finanţelor a fost una hazardată, neinspirată, este vorba de un debut nefericit în spaţiul public al Ioanei Petrescu.

Dacă nu există aceste fonduri iar ministrul de Finanțe a spus lucrurilor pe nume, este într-adevăr extrem de grav pentru Guvernul PSD.

Asta ar însemna că Victor Ponta a minţit constant când a vorbit de alocarea banilor din acciza pe carburant către construcţia de autostrăzi, ştiind prea bine, se pare, că banii vor fi folosiţi pentru plata obligaţiilor statului către pensionari şi salariaţi.

Insistenţa cu care premierul PSD Victor Ponta a apărat introducerea noii accize la carburant este de natură să ne pună cu adevărat pe gânduri şi să considerăm extrem de probabil scenariul invocat de ministrul de Finanţe. În acest caz, Ioana Petrescu poate fi acuzată doar de către PSD pentru exces de sinceritate într-un guvern dominat de la un capăt de altul de minciună şi ipocrizie.

26 martie 2014                                                                  

Norica Nicolai, Europarlamentar, vicepreședinte PNL        

Etichete:, , , , , ,

Un comentariu pe “Norica Nicolai: Ministrul de Finanțe să ne spună câți bani sunt în Trezorerie pentru pensii”

  1. Dana 27 martie 2014 la 7:46 AM #

    Norica Nicolai va fi in mod cert o alegere extrem de benefica pentru Romania in Parlamentul European!

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: