Crin Antonescu – mesaje extrase din cadrul conferinței de presă susținute la finalul ședinței BPN, 8 aprilie 2014

CrinDespre propunerea legislativă a PNL privind prima intabulare

 • Cel mai grav lucru care s-a întâmplat astăzi în România nu este nici tot tărăboiul în jurul operațiunilor DNA, nu sunt nici lucrurile legate de decizii administrative, ci faptul că în Camera Deputaților noua majoritate parlamentară PSD-UDMR a votat împotriva proiectului de lege inițiat și susținut de PNL privind prima intabulare a terenurilor agricole și forestiere, blocând astfel pentru circa 4 milioane de români șansa de a-și intabula gratuit aceste terenuri.
 • Acest proiect de lege inițiat de liberali a trecut prin Senat încă de pe vremea când exista USL și atunci a fost unul dintre primele momente tensionate în interiorul coaliției.
 • De pe atunci, și premierul, și o parte din conducerea PSD și-au exprimat nemulțumirea. Din păcate, astăzi PSD susținut decisiv de către UDMR și-a reluat planul de boicotare a acestei legi și cu numai patru voturi a reușit să respingă, să blocheze acest proiect atât de important pentru milioane de proprietari din România.
 • Se dovedește că pentru cei din PSD chiar și prevederea constituțională referitoare la garantarea proprietății rămâne un moft sau un principiu pe care îl aplică numai când este vorba eventual doar de proprietățile lor personale.
 • PNL pregătise foarte serios acest proiect, identificase sursele de finanțare, era o soluție agreată explicit și de comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș.
 • Avem dovada că noua majoritate parlamentară construită de PSD are în realitate un alt program de guvernare și are hotărârea de a încălca marile angajamente din programul de guvernare asumat în fața românilor.

Despre acțiunile DNA și declarațiile lui Victor Ponta

 • Nu am nimic de comentat nici despre acțiunile DNA, nici despre declarațiile celor implicați, care este normal să se apere. Este însă a doua zi consecutivă când primul ministru al României, președintele principalului partid de guvernământ, face declarații cu totul și cu totul inacceptabile și într-un stat de drept, și într-un stat care are istoria recentă a României.
 • Faptul că domnul Ponta a ajuns să compare acești oameni – domnul Duicu, domnul Mazăre, alți domni – cu martirii Revoluției din decembrie 1989, cu tinerii care au ieșit în stradă și și-au pierdut viața atunci este o dovadă proaspătă, nebănuită de nerușinare pesedistă.
 • Cum pot fi comparați tinerii care și-au dat viața în 1989 pentru libertate, pentru a scăpa de tot ce a însemnat structurile comunismului cu oameni care, vinovați sau nevinovați, reprezintă astăzi, prin cea mai mare parte a mentalității și acțiunilor lor politice, tocmai prelungirea sistemului comunist.
 • Faptul că domnul Ponta consideră că toți acești oameni sunt cercetați din cauză că au obținut rezultate foarte bune la alegeri este de asemenea inacceptabil.
 • Aceste declarații ale domnului Ponta, cele de ieri și cele de azi, ne arată foarte clar care este proiectul PSD pentru această țară. Este un proiect în care nu PSD face ceva pentru această țară, ci această țară urmează să  fie pusă să facă ceva pentru PSD, să execute ordinele PSD.
 • Pe premier și pe cei din PSD nu îi interesează nici ce se întâmplă cu România în contextul internațional, nici în ce măsură s-au îndepărtat de promisiunile electorale.
 • PSD nu a spus nicio secundă cât am fost în USL și când mergeam împreună să cerem voturile oamenilor că vor ca baronii PSD să fie deasupra legii, că vor să interzică oricărui organ de anchetă din această țară să acționeze în baza legii împotriva cuiva care a obținut foarte multe voturi.

Deciziile din BPN

 • BPN decis ca grupurile parlamentare din Senat și din Camera Deputaților să pregătească până în data de 30 aprilie textul unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta – Ghiță – Hunor.
 • Dacă până la 1 mai nu avem o decizie a Guvernului privitoare la măsurile angajate, și prin programul de guvernare și prin declarațiile premierului, și prin ceea ce împreună am anunțat și anume reducerea contribuțiilor asigurărilor sociale cu cinci puncte procentuale la angajator și neimpozitarea profitului reinvestit, vom face o moțiune de cenzură.
 • Am dat un vot de principiu asupra programului politic al PNL pentru alegerile la Parlamentul European. Este un program pe care îl vom pune în discuție publică pentru că trebuie să vorbim concret despre ce au făcut parlamentarii noștri, despre cum vedem fiecare dintre noi, partide și candidați, viitorul Uniunii Europene, interesele diferitelor ramuri ale economiei românești în peisajul european.
 • Este un program care se numește ”Performanță – Națiune – Libertate” și care va fi propus pentru dezbatere publică în săptămânile viitoare.
 • Am mai luat câteva decizii cu caracter administrativ. Am desemnat candidații pentru alegerile parțiale pentru Parlamentul României, colegiile vacantate din Senat și din Camera Deputaților.
 • Prin decizia Biroului Politic Național am cooptat un nou vicepreședinte executiv în persoana domnului Ion Popa, președintele organizației PNL Argeș, în locul lui Micea Diaconu, care a demisionat din PNL în condițiile știute.

Despre moțiunea de cenzură

 • Domnul Secășan  a demisionat din Senat, el nu a plecat la alt partid, a plecat din Senat având calitatea de urmărit penal. Îl mai avem pe domnul Ciorbea care a demisionat și pe domnul Stroe  care a fost exclus.
 • Nu cred că pe o moțiune pe un asemenea subiect nu vom obține minimum patru semnături suplimentare de la membri ai Parlamentului României.
 • Moțiunea de cenzură este un text pe care îl propui, pentru care încerci să aduci cât mai multe voturi și nu este nimic de negociat. Eu cred că nu doar parlamentarii liberali consideră că acest guvern și-a dovedit și intențiile și incapacitatea.
 • E foarte posibil ca celelalte partide din opoziție să voteze această moțiune, dar nu este vorba de o negociere pentru că nu le dăm noi nimic în schimbul votului.
 • Nu mă deranjează ca pe o idee în care cred, ca pe o măsură pe care o cerem ca Partid Național Liberal, să vină voturi și susținere din orice direcție.

Despre alegerile parțiale din 25 mai

 • Nu avem un target național în sensul unei cifre așa cum avem pentru europarlamentare, targetul simplu și natural al oricărui partid e ca în fiecare colegiu să câștige.
 • Ne propunem să câștigăm cât mai multe colegii, dar suntem conștienți că nu le putem câștiga pe toate.

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii pe “Crin Antonescu – mesaje extrase din cadrul conferinței de presă susținute la finalul ședinței BPN, 8 aprilie 2014”

 1. hmm 9 aprilie 2014 la 1:41 AM #

  http://www.stiripesurse.ro/crin-antonescu-a-cedat-nervos-in-direct-cum-si-a-pierdut-seful-pnl-controlul/
  „Cand am spus ca pot sa vorbesc de 120 de ori cu Traian Basescu am vrut sa-i enervez pe anti-basisti” stiripesurse.ro (buble)

  in realitate antonescu a spus pe site-ul gandul la minutul 42: „nu am vrut sa enervez inalte somitati din presa romana sau instante antibasiste”. plus ca nici nu s-a enervat cum zice bube ala.

  cat tupeu are buble asta sa dezinformeze pe fata, sa minta si sa fie preluat de altii si sa se raspandeasca minciuna pana la sultanescu si palada (palada care ii ataca in mod suburban si golanesc pe sustinatorii lui crin pe blog si pe facebook. se vede ca este prost crescut)

  Apreciază

 2. Acelasi 9 aprilie 2014 la 11:14 AM #

  Sincer sa fiu, nu ma impresioneaza actiunile DNA, mi se par ostentative. Pentru Ponta este o situatie „win-win”. Daca ii aresteaza pe baroni, scapa de niste personaje incomode, in locul carora vor veni alti pesedisti, mai obedienti poate. Daca baronii sunt achitati, va spune ca PSD-ul e persecutat de justitia „basista”. Astazi, in politica, loviturile nu se mai dau direct (pentru ca si electoratul s-a mai desteptat), ci cu ricoseu. Ponta va putea spune: „Vedeti, Basescu si Antonescu s-au inteles sa saboteze PSD-ul, dupa ce au vazut ultimele sondaje”.

  Voi avea incredere in Justitie si Politie in momentul in care vor ataca energic urmatoarele structuri mafiote:
  – ramificatiile din SRI si Politie;
  – ramificatiile mafiei ruse de pe teritoriul Romaniei;
  – mafia tiganeasca;
  – traficantii si proxenetii.

  Dupa parerea mea, mai exista o ramificatie mafiota la nivel inalt, prezidential si guvernamental, insa aici lucrurile sunt mai complicate. Acestei ramificatii ii „datoram” statutul Romaniei de astazi, economic, financiar si de politica externa.

  Apreciază

 3. Ionut 9 aprilie 2014 la 3:11 PM #

  Guvernul securist si mincinos isi face de cap. Ultima gaselnita, cea referitoare la cartelele telefonice.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: