Declarație politică Radu Zlati: Cum România domnului Șova își fură singură căciula

Radu ZlatiDomnule președinte de ședință, doamnelor și domnilor parlamentari,

Cu toții suntem mai mult sau mai puțin convinși de faptul că dezvoltarea infrastructurii rutiere reprezintă unul dintre obiectivele majore de investiții în perioada pe care statul și economia românească o traversează. Dacă aceste obiective de investiții pot fi realizate prin atragerea de fonduri europene, cu atât mai bine, vom spune cu toții.

Dar pentru realizarea acestui obiectiv major trebuie realizate, în mod simultan, mai multe condiții: un management decent al resurselor (de cunoaștere a problemelor, de personal, financiare, instituționale, legislative), viziune prospectivă, onestitate în conceperea, finanțarea și implementarea proiectelor, respectarea neabătută a legislației interne și internaționale, voință politică – în cele din urmă dar nu și cel mai puțin important ingredient pentru rezolvarea unei probleme rămasă nerezolvată de peste două decenii.

Unde este România aflată sub zodia guvernului Ponta 3? Simplu de constatat, dacă vom avea curiozitatea să parcurgem drumurile patriei – fie cu automobilul, fie pe hartă. Pe hartă îi place și domnului Șova, actualul ministru al Transporturilor, să se plimbe și să ne arate cât de frumos este viitorul. Pentru că prezentul este în cel mai bun caz cenușiu, evident că viitorul domnul Șova are evidente nuanțe roz-bombon, bătând spre roșu, culoare emblematică pentru o orientare politică cu totul respectabilă, de altfel.

Numai că viitorul domnului Șova riscă să rămână o fantasmă, iar rozul să vireze înspre maroul unui eșec, devenit din păcate aproape previzibil. Și acest fapt se va întâmpla cu atât mai mult cu cât, în proiectele sale, domnul Șova și oamenii domniei sale pare ca au pierdut contactul cu realitatea.

Mă bazez în afirmația de mai sus pe simplu fapt că, de exemplu, în ceea ce privește fondurile europene nerambursabile România beneficiază în cadrul programului de finanțare POST FEDR 2007-2013, care are în vedere construcția de variante ocolitoare la nivel de drum național și la reabilitarea drumurilor naționale existente de aproape 500 milioane de euro (449.882.694 euro) care trebuie atrași până la 31.12.2015; din această sumă statul român a atras până în prezent doar aproape 150 milioane euro (147.058.808 euro) adică o rată de absorbție de doar 32,69% pentru primii 5 ani de zile.

Este drept, domnul Șova și echipa domniei sale trebuie să recupereze, în cazul menționat mai sus, tot ceea ce nu s-a făcut timp de 5 ani de zile, ani dominați de ministeriatele PDL la Transporturi. Dar această recunoaștere nu absolvă incapacitatea de evaluare obiectivă a măsurilor care trebuie luate pentru ca România să nu piardă accesul la banii rămași la disponibilitatea ei, cu condiție să respecte regulile jocului impuse de către UE și Comisia Europeană.

Din păcate planurile realizate de către Ministerul Transporturilor pentru completa absorbție a fondurilor europene pe programul POS T 2007-2013 se pare că sunt fantasmagorice. Această strategie privitoare la completa absorbție a fondurilor europene nerambursabile aferente construcțiilor de infrastructură rutieră se bazează în principal pe faptul că CNADNR și Ministrul Transporturilor se dovedesc prea optimiste în evaluarea riscurilor (prin minimalizarea acestora) și în gradul de realizare a obiectivelor propuse (termene prea scurte pentru realizarea studiilor de fezabilitate, pentru realizarea condițiilor privitoare la începerea și pentru finalizarea lucrărilor, etc). De exemplu, personal mă îndoiesc că CNADNR are capacitatea managerială de a gestiona în mod simultan mai multe lucrări de licitare a unor lucrări cu valoare mare, fără să mai vorbim de celelalte operațiuni legate de contractarea și implementarea lucrărilor (realizarea proiectelor tehnice, contractele de achiziții inclusiv cele ale terenurilor, obținerea avizelor inclusiv cele de mediu).

Azi, 15 Aprilie 2014, domnul Șova ar trebui să prezinte Master Planul pe Transporturi. Presupun că nu o va face. Atrag atenția asupra faptului că, prin aceste întârzieri repetate cuplate cu estimarea eronată a măsurilor recuperatorii necesare, România riscă să piardă o bună parte de cele 1 miliard și jumătate de euro pe care comunitatea europeană este gata să ni le ofere, cu condiția ca diriguitorii români să dispună de cele necesare pentru absorbția fondurilor europene, așa cum menționam la începutul acestei declarați politice: management decent al resurselor (de cunoaștere a problemelor, de personal, financiare, instituționale, legislative), viziune prospectivă, onestitate în conceperea, finanțarea și implementarea proiectelor, respectarea neabătută a legislației interne și internaționale, voință politică. Poate că guvernului Ponta 3 nu îi lipsește voința politică. Este însă destul de clar, pentru mine, că îi lipsesc multe dintre celelalte elemente. Inclusiv onestitatea recunoașterii unei situații de criză precum și curajul de a apela la adevărații specialiști în domeniu.

București, 15 Aprilie 2014

Radu Zlati, deputat PNL circumscripția electorală 13 Cluj, colegiul uninominal nr. 5 Gherla

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu pe “Declarație politică Radu Zlati: Cum România domnului Șova își fură singură căciula”

  1. hmm 15 aprilie 2014 la 11:12 AM #

    basescu si ponta colaboreaza, se potenteaza reciproc. era ponta incoltit ? basescu a atacat-o pe firea sugerand ca dna e al lui (e al sua , nu al lui) , ceea ce ii vine manusa lui ponta si lui basescu, si prost lui crin si blaga.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: