Discursul președintelui PNL, Crin Antonescu, susținut la mitingului electoral din Rovinari, județul Gorj

capture-20140426-155520“Bună ziua, dragi prieteni!

Hristos a Înviat!

(…) Pe domnul Ponta, că am și eu vreo zece prieteni în Gorj, care sunt undeva pe afară, 10 oameni sunt 10 oameni (…) merită respectat fiecare om, chiar dacă sunt numai 10, mă duc la Gorj să-i văd, 10 gorjeni, care nu sunt roșii, ci sunt prietenii noștri, sunt liberali. Am venit aici și văd că sunteți ceva mai mult decât 10. Să trăiți! Vă mulțumesc!

Mai mult decât atât, de o bună bucată de vreme, în fiecare zi, și eu, și candidații noștri pentru alegerile pentru Parlamentul European umblăm prin toate colțurile țării. Am făcut întâlniri electorale mari la Piatra Neamț, la Botoșani, la Prahova la Ploiești, la Sibiu, la Cluj, nici o întâlnire nu a fost mai frumoasă decât asta. Nicăieri nu au fost mai mulți oameni decât aici!

Cum spunea președintele liberal Dian Popescu, niciunul dintre dumneavoastră nu este adus aici cu forța, niciunul dintre dumneavoastră nu a fost amenințat că își pierde locul de muncă dacă nu vine aici, niciunul dintre dumneavoastră nu este aici decât din convingere și din demnitate. Vă felicit și vă mulțumesc pentru asta!

Ce vrem noi? Vrem ca la aceste alegeri să trimitem candidații noștri în Parlamentul European și să trimitem pe unul dintre cei mai buni primari din țară, pe domnul Mazilu, în Parlamentul României. De asemenea, să le arătăm tuturor celor care nu cred că Partidul Național Liberal este pe picioarele sale și Partidul Național Liberal vrea să ofere o alternativă românilor – credeți în asta? – cred și eu, și va trebui să o vadă toți. Dar vrem mai mult decât atât, vrem să le spunem atât lui Băsescu, cât și lui Ponta: Opriți-vă! Țara asta trebuie să meargă înainte, nu înapoi! Opriți-vă! Țara asta, poporul acesta, fiecare dintre oamenii acestei țări nu mai vrea un partid stat!

Când am făcut USL-ul, le-am promis românilor că ne vom opune oricărei încercări a unui partid sau a unui om de a pune mâna pe toată țara, că nu vom mai îngădui să se întâmple în România ce s-a întâmplat în ultimii ani. Noi ne-am ținut de cuvânt, noi ne-am respectat înțelegerea și noi n-am putut merge mai departe cu oameni care mint. Ce-au făcut PSD-ul și Ponta în Gorj? Au politizat totul, i-au dat afară pe toți cei care nu sunt cu PSD din funcții de conducere, le-au impus tuturor să fie roșii sau să nu mai existe. Ei bine, în țara asta trebuie să fie loc pentru toate culorile și drapelul acestei țări nu este roșu, ci este roșu, galben și albastru. România e a noastră, nu e a unui partid, România este a tuturor, România este a fiecărui cetățean, România înseamnă țara în care fiecare dintre noi are drepturi, indiferent ce opțiune politică are, indiferent ce votează, indiferent care sunt opțiunile și dorințele sale.

Se întâmplă din nou, în România, un lucru inacceptabil, se întâmplă din nou ca cei care guvernează, ca PSD-ul, ca Ponta, așa cum a făcut și Băsescu și PDL-ul să amenințe primarii care nu sunt din partidul lor, să le dea sau să nu le dea banii pentru bugetul comunității după cum vor ei. Ori noi trebuie să spunem clar, banii nu îi iau primarii acasă, bani sunt ai cetățenilor, ai comunităților, banii nu sunt de acasă de la Ponta, nu sunt de acasă de la Călinoiu, nu sunt de acasă de la Antonescu, sunt  banii voștri și sunt ai voștri!

Nu mai acceptăm și am spus-o împreună, dar numai noi ne ținem de cuvânt, nu mai acceptăm ca în această țară primul-ministru să spună eu vă dau sau nu vă dau bani, pentru că nu sunt banii lui, nu mai acceptăm ca în această țară comunități și mii de oameni să fie pedepsiți pentru că și-au ales un primar dintr-un anumit partid. E dreptul lor, e dreptul dumneavoastră, e dreptul nostru, al tuturor. Nu putem accepta ca în 2014 noi să mai discutăm în România despre asta. Suntem într-o campanie electorală și zilnic ascultăm discuții despre lupta cu Băsescu, despre lupta lui Băsescu cu Ponta, despre săriturile cu parașuta, despre cine intră sau nu intră la pușcărie, dar ne mai interesează despre locuri de muncă, mai vorbim despre banii cu care oamenii își trimit copiii la școală și cu care plătesc facturile, mai vorbim despre banii publici cu care toți primarii din țara asta să facă ceva pentru comunitate, mai vorbim despre tot ceea ce ne preocupă, despre tot ceea ce își dorește fiecare dintre oameni, mai vorbim.

EI nu vor să vorbească pentru că nu vor să își asume răspunderea.

Nici președintele țării nu a fost ales președinte ca să facă poze cu tricoul altui partid, nici primul ministru nu e prim ministru ca să se lupte cu președintele țării. Fiecare are o răspundere pentru votul dumneavoastră și pentru banii dumneavoastră. Partidul Național Liberal crede că în România se poate să avem democrație, Partidul Național Liberal crede că în România se poate trăi bine și la Parlamentul European și la Parlamentul național vă propunem oameni pe care îi cunoașteți, despre care știți ce au făcut și nu au făcut. Am avut astăzi marea bucurie de a fi, cred, în mai mult de zece localități din Gorj, inclusiv la Târgu Jiu. Acum, iată, ne întâlnim aici într-un punct fierbinte, într-un miez al acestui județ. Plec din Gorj bucuros, bucuros că Gorjul nu e roșu, că Gorjul e liber, că în Gorj oamenii au opțiuni.

Plec din Gorj trist pentru că nu sunt, din păcate, adevărate lucrurile pe care le spune domnul prim-ministru, deputat de Gorj, că în Gorj nu curge lapte și miere, că în Gorj sunt oameni care azi câștigă mai puțin decât cu un an sau cu doi în urmă, că în Gorj sunt oameni care pun problema ce le dau de mâncare copiilor mâine, că în Gorj sunt oameni amenințați pe motive politice. Și acest lucru i-l promit, aici, domnului Ponta, Partidul Național Liberal nu îl va mai permite în România, începând de la Gorj!

Pe 24 mai, peste câteva zile, Partidul Național Liberal împlinește 139 de ani. Pentru membrii Partidului Național Liberal, pentru susținătorii noștri, pentru cetățenii care cred în noi, haideți să serbăm cum se cuvine în 25 mai această dată. Haideți să dovedim că România, Partidul Național Liberal există și este puternic, că vrea sau că nu vrea domnul Ponta, că vrea sau că nu vrea domnul Băsescu, că vrea sau că nu vrea domnul Călinoiu.

Vrem o țară în care conducătorii să îi respecte pe cetățeni pentru ca și cetățenii să îi respecte pe conducători, putem avea această țară, împreună.

Vă doresc tot binele din lume, sănătate, încredere! Indiferent ce votați,  indiferent dacă votați, dar rugămintea mea și apelul meu către dumneavoastră este: Haideți la vot, manifestați-vă! Protestați atunci când vă sunt încălcate drepturile, indiferent cine este la guvern. Fiți alături de primarii pe care i-ați ales și care vă reprezintă. Apărați-vă drepturile pentru că suntem în 2014 în Europa și nu în 1985 în România roșie. Aveți dreptul la diferență, la libertate, la prosperitate. Programul nostru se numește Prosperitate Națiune Libertate! Să fim o națiune de oameni liberi, să fim o țară respectată, în primul rând de către noi, și respectată și de alții.  Vă doresc toate cele bune! Vă dau întâlnire pe 25 mai, și vă mulțumesc încă o dată!

Zece, atât cât sunteți aici, aveți puterea să spuneți da, sunt liberal, victorie! Doamne ajută!”

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: