Parlamentarii PNL şi PDL solicită sesiune extraordinară pentru dezbaterea moţiunii „PSD are alergie la justiţie!”

PNLParlamentarii Partidului Democrat Liberal şi cei ai Partidului Naţional Liberal au depus astăzi, miercuri, 2 iulie a.c., la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă „PSD are alergie la justiţie!”. În cadrul unei conferinţe susţinută de către doamnele deputat Alina Gorghiu (PNL) şi Valeria Schelean (PDL) a fost lansat apelul celor două partide pentru o dezbatere urgentă a textului moţiunii prin convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada imediat următoare.

„Le solicităm public preşedintelui PSD al Camerei Deputaţilor, domnul Valeriu Zgonea, cât şi colegilor din Biroul Camerei Deputaţilor, să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului cât se poate de repede pentru că independenţa justiţiei şi independenţa poziţiei ministrului Justiţiei raportat la o speţă cum este cea a domnului Duicu de la PSD Mehedinţi merită toată atenţia Parlamentului României. Îmi permit să-l informez pe ministrul Cazanciuc asupra faptului că într-o societate democratică, într-un stat de drept, niciun om politic, niciun ministru, nu are voie să stabilească avansări sau numiri în funcţii, aşa cum este cazul expus în moţiune, pe criterii politice şi de apartenenţă la un partid politic. Nu putem înţelege de ce PSD alege să facă numiri doar pe baza CV-ului de partid, de ce într-un stat de drept care şi-a asumat obligaţii externe, PSD alege de fiecare dată calea protejării unor aleşi locali sau parlamentari, uitând că toţi ar trebui să fim egali în faţa legii”, a declarat Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu, Vicelider al Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

„Ceea ce ne dorim este ca domnul ministru să vină în faţa Parlamentului să ne explice ce s-a întâmplat şi cum au fost făcute aceste numiri în cadrul DNA, în funcţii de conducere a DNA, inclusiv a secţiei judiciare. Ceea ce vedem astăzi, în cazul domnului Cazanciuc, este că nu a întreprins nici un demers, deşi s-a angajat în acest sens, pentru a ameliora statul de drept şi a înlătura criticile din MCV. Dimpotrivă, ne arată că de fapt este un simplu instrument al baronilor locali care face numiri în funcţie de solicitările şi comanda politică pe care o primeşte”, a precizat parlamentarul PDL Valeria Schelean, Vicepreşedinte a Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi.

Moţiunea “PSD are alergie la justiţie!” sancţionează toate demersurile PSD împotriva justiţiei şi a statului de drept care contravin atât intereselor românilor, cât şi modernizării României, singurele interese satisfăcute de PSD fiind interesele politice, economice şi electorale ale baronilor locali.

Grupurile parlamentare PDL şi PNL doresc să atragă atenţia asupra importanţei actului de justiţiei a cărei calitate este dată şi de răspunderea pe care un ministru al Justiţiei şi-o asumă, iar astăzi ne aflăm în situaţia în care un ministru al Justiţiei nu şi-a asumat răspunderea de a apăra statul de drept, de a proteja lupta anticorupţie şi, de aceea, deputaţii celor două formaţiuni solicită prezenţa sa în Parlament cât se poate de repede pentru limpezirea acestui caz şi stoparea derapajelor de neacceptat într-o societate democratică.

Birourile de Comunicare ale Grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL

Etichete:, , , , , , ,

4 comentarii pe “Parlamentarii PNL şi PDL solicită sesiune extraordinară pentru dezbaterea moţiunii „PSD are alergie la justiţie!””

 1. Ionut 3 iulie 2014 la 12:43 PM #

  Stimate domnule deputat,

  Imi exprim profunda mahnire legata de adoptarea legii cartelelor prepay. In opinia mea, reprezinta o lege de tip big-brother care nu trebuia votata fie numai din cauza ca a fost initiata de un binecunoscut deputat cu apucaturi securiste.

  Va multumesc

  Apreciază

  • Radu Zlati 3 iulie 2014 la 1:26 PM #

   nu are importanță cine a inițiat, trist este că o majoritate a votat,

   Apreciază

   • Ionut 3 iulie 2014 la 2:00 PM #

    Multumesc mult pentru raspuns si ma bucur ca, inca o data, ati dat dovada de verticalitate. Imi cer scuze ca, uneori, ma exprim poate mai dur, insa in Romania unii ajung sa te exaspereze prin actiunile lor.

    Apreciază

 2. Ionut 3 iulie 2014 la 1:24 PM #

  Rog insistent PNL sa BOICOTEZE TOATE initiativele legislative ale PSD, sa nu se COMPROMITA girandu-le, intrucat consider ca motivele reale care stau in spatele unor legi sunt altele decat cele declarate.
  Initiativa legislativa privind defrisarea padurilor a fost doar varful aisbergului coruptiei si setei de putere a PSD. Din acelasi registru fac parte, in opinia mea, si legea cimitirelor si legea cartelelor prepay.
  Cu aceasta ocazie, imi exprim tardiv si nemultumirea fata de votul cvasiunanim de validare a CA al BNR. Cel mai graitor exemplu este, dupa parerea mea mea, B.O., pe care partidul l-a propulsat in cele mai inalte functii, dar care nu a facut nimic pentru partid (de Romania, nu mai vorbim).

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: