Declarație de presă deputat Radu Zlati: Pactul de coabitare, o greșeală impardonabilă

ZlatiAcum se vede limpede și pentru toată lumea că semnarea de către premierul Ponta, în decembrie 2012, a Pactului de coabitare cu președintele Traian Băsescu,  a fost o greșeală politică impardonabilă.

Dacă avem acum, prin chiar explicațiile Președintelui României, rațiunea pentru care acesta a determinat semnarea Pactului, încă ne sunt necunoscute rațiunile reale pentru care Premierul USL a acceptat semnarea acestui pact. Căci o explicație de tipul ”Am fost indus în eroare de către Băsescu” mă tem că mai mult incriminează decât disculpă.

Fapt dovedit este că acest Pact, o hârtie fără semnificație juridică reală, a făcut ca USL să renunțe la unul dintre pilonii platformei sale electorale: demantelarea regimului Băsescu. În loc ca USL să facă ”Dreptate până la capăt”, prin semnătura sa, Victor Ponta a garantat și chiar favorizat păstrarea în jocul politic a surselor de putere și influență a ceea ce opinia publică a crezut că reprezintă esența regimului Băsescu.

Prin chiar ruperea Pactului de coabitare, premierul Ponta recunoaște că s-a lăsat indus în eroare de către Băsescu; că atunci, în 2012, a trădat voința politică a electoratului USL; că Partidul Național Liberal și Crin Antonescu aveau dreptate să respingă și denunțe acest Pact;  și că păstrarea până acum a pilonilor regimului Băsescu s-a datorat în primul rând slăbiciunii co-liderului USL, Victor Viorel Ponta. De aceea afirmația de ieri a premierului că astfel, prin ruperea Pactului, continuă lupta împotriva lui Băsescu nu este decât una care încearcă să acopere un imens eșec personal.

Acestea fiind,dacă pe slăbiciunea lui Ponta și-a reconfirmat și reconfigurat  puterea președintele Băsescu, atunci nu putem decât să tragem necesara concluzie că Victor Ponta nu este potrivit pentru cea mai importantă funcție din statul român. Concluzie pe care, sper, o va trage și electoratul român în noiembrie 2014, votând candidatul Alianței Creștin-Liberale.

Radu Zlati, deputat PNL

7 August 2014

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: