Comunicat de presă ACL Diaspora: Ministrul Titus Corlățean aruncă pe fereastră banii publici

aclACL Diaspora dezaprobă modul incalificabil în care Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe, totodată vicepreședinte PSD, preferă să cheltuiască fără sens aproape un milion de euro, bani publici, pe deplasarea, cazarea și diurnele a 800 de funcționari ai MAE în orașele care găzduiesc secții de votare, în loc să înființeze unele noi.

Pe lângă faptul că înființarea unor noi secții de votare este o procedură mult mai simplă și care, conform art. 12, alin (3) din Legea 370/2004, stă în sarcina ministrului de Externe, deplasarea funcționarilor MAE în vederea completării Birourior Electorale din străinătate nu are  aplicabilitate. Potrivit adresei BEC nr. 14441C din 7 noiembrie 2014, nu se poate proceda la înlocuirea reprezentanților partidelor politice care absentează în ziua votului de la lucrările Biroului Electoral, cu persoane din lista întocmită de MAE.

„ACL Diaspora apreciază că bătaia de joc la adresa românilor din diasporă continuă și se manifestă chiar mai pronunțat decât în primul tur de scrutin. MAE este vădit subjugat intereselor electorale ale Partidului Social Democrat și ministrul Corlățean nu dorește să onoreze demnitatea publică cu care este învestit, preferând să rămână sub influența baronilor PSD și a marionetei lor principale, premierul Victor Ponta.

În ceea ce privește cheltuielile din bani publici efectuate de MAE, cu scopul de a finanța niște plimbări în străinătate pentru funcționarii săi, fără un fundament, menționăm că ne rezervăm dreptul de a ne adresa controlorilor financiar delegați din cadrul Ministerului, precum și Curții de Conturi în vederea investigării oportunității acestor chetuieli și tragerii la răspundere a celor responsabili”, a declarat Victor Ionescu, copreședinte al ACL Diaspora și fost demnitar al Guvernului României.

10 noiembrie 2014

BIROUL DE PRESĂ AL ACL DIASPORA

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: