Declarație de presă deputat Radu Zlati: Ministrul Educației trebuie să demisioneze!

Radu ZlatiProtestul angajaților de la Institutul Cantacuzino arată încă o dată faptul că Ministrul Educației Naționale trebuie să demisioneze. Este drept, domnul Ministru s-a descalificat încă de ieri când în plenul Camerei Deputaților reprezentantul Ministerului a susținut fără rabat poziția MECȘ privitoare la OUG nr. 94/2015. Și aceasta în timp ce chiar colegii principalului beneficiar al acestei ordonanțe, parlamentarii PSD, au retras din conținutul acesteia articolele rușinoase privitoare la posibilitatea retragerii titlului de doctor la cererea titularului.

Faptul că angajații Institutului Cantacuzino au primit doar în februarie unele sume datorate pe luna decembrie 2014, indică clar faptul că MECȘ și titularul portofoliului de Ministru al Educației au eșuat în a rezolva problemele financiare ale Institutului. Se vede că transferul Institutului Cantacuzino din subordinea Ministerului Sănătății în cea a Ministerului Educației Naționale a fost prost gândită și prost gestionată. Dacă în plan general vina aparține premierului Victor Viorel Ponta, într-un plan mai apropiat, răspunderea aparține în mod evident Ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu.

Nu mă aștept de la premier la actul demisiei – acesta ratând deja câteva foarte bune ocazii, începând din momentul dispariției alianței care i-a oferit guvernarea și până în clipa în care numele familiei sale a fost târât într-un scandal de corupție. Sper însă că domnul Ministru Sorin Mihai Cîmpeanu va găsi resursele de onoare care-i lipsesc, se vede, premierului Ponta.

Deputat PNL,

Radu Zlati

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: