Declarație politică deputat Radu Zlati: ”Procurorii finului spală obrajii nașului”

catsDomnule președinte de ședință, doamnelor și domnilor, stimați colegi,

La data de 06.04.2015, un procuror din cadrul Parchetului General a dispus clasarea cauzei în Dosarul nr. 46/P/2015, care avea ca obiect plângerea penală formulată la adresa premierului VV Ponta pe motiv că acesta nu a organizat la termenul legal alegeri pentru conducerea CJ Cluj.

Adică trei zile mai târziu după ce un judecător a hotărât, în aceeași speță și plecând de la aceleași fapte și de la aceeași legislație, să-l oblige pe Victor Ponta să respecte legile României, un procuror decide să îl spele de păcate pe premierul născut dintr-o speranță numită USL și, luând în considerație doar criteriul asigurării suportului financiar al campaniei pentru alegerea unui nou Președinte al Consiliului Județean Cluj, ignoră faptul că, amânând sine die respectivele alegeri, Guvernul și primul ministru încalcă flagrant legea. Desigur, ceea ce poate face un judecător a cărui independență este consfințită prin Constituție nu este la îndemâna unui procuror al cărui statut stă, la urma urmei, în pixul mai-marilor săi ierarhici. Cu ce rezultat?

Avem în momentul de față 26 de mandate de primar vacante, şase mandate de parlamentar si trei mandate de președinte de consiliu județean, la care se adaugă două consilii locale dizolvate – pentru toate acestea guvernul PSD nu organizează alegeri parțiale anticipate. Nu le organizează temându-se că, la urne, se va vedea în mod clar, dincolo de orice îndoială, că electoratul român respinge guvernarea unui partid și a unui premier care au dus duplicitatea la rangul de politică de stat.

Între timp, procurorii aflați, de mai aproape sau de mai departe, la mâna domnului Cazanciuc, fac curat în cazierul primului ministru și clasează un dosar în care vinovăția acestuia pare mai evidentă decât asemănarea dintre un text și varianta sa copy-paste. Și cum legătura de rudenie dintre premierul Ponta și Ministrul Justiției Cazanciuc este de notorietate publică, nu pot decât să trag concluzia că procurorii finului spală obrazul pătat al nașului. Curat murdar, coane Ponta!

Radu Zlati,
Deputat PNL

Etichete:, , , , , ,

Un comentariu pe “Declarație politică deputat Radu Zlati: ”Procurorii finului spală obrajii nașului””

  1. pozeDECAT 5 mai 2015 la 7:56 PM #

    Consecinta directa a modului in care se produce legea la noi de la revolutie incoace. Multe legi sunt „bune” in sensul ca au in cuprinsul lor enunturi nobile dar care nu sunt insotite cateodata de norme, catodata de termene si de cele mai multe ori de sanctiuni care sa acopere obligatiile neindeplinite.

    Apreciat de 1 persoană

%d blogeri au apreciat: