Două excluderi în PNL

Siglă_nouă_PNLAzi, 27 mai 2015, Biroul Permanent al Partidului Național Liberal a decis ca doamnele Renate Weber și Norica Nicolai, ambele alese în Parlamentul European pe listele PNL, să fie excluse din partid.

În fapt, alegerea de a fi înlăuntrul sau în afara partidului a fost luată de către fostele mele colege în momentul în care au ales grupul parlamentar european ALDE în locul grupului parlamentar PPE, odată cu trecerea europarlamentarilor liberali la grupul Popular European.

Cunosc argumentația celor două doamne. Cunosc, sau cred că cunosc, unde bat afinitățile politice, dar și frustrările politice ale celor două doamne politician. Dar nimic, după mine, nu justifică faptul că un ales, propus pe lista unui partid, poate să aibă o conduită politică diametral opusă partidului care i-a asigurat prezența pe listă, precum și victoria în alegeri.

Pentru faptul că cele două doamne au intrat în Parlamentul European, nu partidul le datora ceva, ci ele erau datoare partidului. Poate că celor două doamne li s-a pus o problemă de multiplă lealitate, recunosc că este posibil să fie așa. Dar, în acest caz, și-au ales prost, din punctul meu de vedere, locul unde le stă loialitatea mai întâi și întâi. Acestea fiind zise, cu tristețea celui încă o dată înșelat în așteptările față de oamenii politici care au îmbrăcat, pentru o vreme, culorile galben-albastre, nu pot fi decât de acord cu actul de excludere.

Pentru a parafraza pe cineva, poate că nu cred în controlul complet al omului politic cât timp este membru al unui partid, dar stă sub controlul său în ce fel alege să trăiască această perioadă. Din păcate, felul în care doamnele Weber și Nicolai au ales să se poziționeze, în vremea din urmă, față de partidul care era și al lor, maculează, cumva, întreaga lor activitate. Păcat!

Etichete:, , ,

2 comentarii pe “Două excluderi în PNL”

 1. Adrian 28 mai 2015 la 8:54 AM #

  Poate aveti dreptate si doamnele respective ar fi trebuit sa demisioneze din partid. Altfel nu vad nimic imoral in ceea ce fac dansele caci atunci cand au fost alese ERAU IN ALDE iar directia spre ALDE nu parea in niciun moment pusa in discutie. PNL a facut, din pacate, o miscare marsava prin „intoarcerea armelor” si trecerea la PPE dupa alegeri, alegeri in care n-a suflat o vorba despre aceasta optiune (si stim bine de ce, daca ne raportam la Reding, Barosso si toti cei ce ne-au umilit in cazul demiterii lui Bas). Ca alegator sigur sunt alaturi de dna Weber sau de dna Nicolai in chestiunea asta. Cand am spus „marsav” m-am referit la modul CU TOTUL NEASTEPTAT PANA SI PENTRU PROPRII EUROPARLAMENTARI in care suceala s-a intamplat. PNL are de pierdut din chestiunea asta, la fel cum a a vut de pierdut in cazul Mircea Diaconu.

  Nu stiu daca trece mesajul asta ca vad ca mi-a ramas blocat pe undeva mesajul legat de postarea cu clubul liberal ….

  Apreciază

 2. Marius Dan Ghițulescu 28 mai 2015 la 9:10 AM #

  Nu este o mare pierdere, oportuniști și fripturiști se vor găsi mereu!

  Apreciat de 1 persoană

<span>%d</span> blogeri au apreciat: