Declaraţie politică deputat Radu Zlati: Mândri că suntem români!

catsDomnule Președinte de ședință, stimaţi colegi,

Alaltăieri am întâlnit, în plenul Camerei, încă un episod din tristul serial al schizofreniei de partid și de stat. Urmând exemplul șefului lor de partid, deputatul și premierul Victor Viorel Ponta, domnii deputați membri ai Partidului Social Democrat s-au dedublat. Mai întâi, în declarația făcută în plen în numele grupului parlamentar PSD, au afirmat, cu subiect și predicat, că sunt de acord cu inițiativa legislativă a deputatului PNL Grigore Crăciunescu, inițiativă legislativă care reintroducea coroana regală pe stema de stat a României. După care, la nici două ore distanță, majoritatea lor, la indicația liderului de grup, au votat împotriva legii pe care mai înainte o susținuseră.

Probabil că domniile lor vor găsi destule justificări personale și de grup, ținând de libertatea votului parlamentar sau a conștiinței aleșilor poporului, pentru această schimbare de atitudine.
Personal nu pot decât să fiu trist: am nutrit ieri, pentru două ore, iluzia că urmașii fostului FSN, cel care a interzis Majestății Sale Regele Mihai I să se întoarcă în țara Sa, pentru a se ruga la mormintele înaintașilor Săi, au înțeles să șteargă urmele trecutului comunist și fesenist. Și, într-un gest de mare responsabilitate istorică, vor face ca însemnul heraldic al suveranității să se întoarcă la locul său, încoronând acvila de pe stema națională. Nu a fost să fie.

Credincios idealurilor seculare care au făcut ca membrii Partidului Național Liberal să pună mai presus de toate idealul național, nu îmi rămâne decât să sper că România va binemerita, cât mai curând, o altă conducere, atât la Palatul Victoria, cât și la Casa Poporului, una care să schimbe ceea ce trebuie schimbat și să păstreze ceea ce trebuie păstrat. Și, poate, acest viitor va oferi și PSD-ului conducători, fie de partid, fie de grup parlamentar, pentru care cuvântul dat să fie jurământ curat. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Radu Zlati,
Deputat PNL

Etichete:, , , , , , ,

Un comentariu pe “Declaraţie politică deputat Radu Zlati: Mândri că suntem români!”

  1. Stelian Rotaru 29 mai 2015 la 1:07 PM #

    Primul-ministru care a laudat Partidul Comunist Chinez, cand foarte usor putea evita acea exprimare, nu poate fi decat un comunist inrait. Si nu poate fi alt fel fiind educat /crescut („fiul”) de Iliescu si Nastase ! Si el „conduce” acum Gasca de PSD-isti din fruntea partidului ! Dar va veni o zi cand PSD-ul va scapa de acesti „farisei” !

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: