EVZ.ro: Sinteza declarațiilor președintelui Crin Antonescu – ”Lumini și umbre”

crin antonescu

Emisiunea se poate urmări AICI

Sinteza declarațiilor președintelui Crin Antonescu din cadrul emisiunii ”Lumini și umbre” – B1 TV – 30 mai 2015

Crin Antonescu, l-a criticat pe premierul Victor Ponta că se ”fofilează” în chestiunea modificării legislației penale. El a lansat o serie de atacuri la adresa fostului său coleg din conducerea USL, în emisiunea ” Lumini și umbre”, difuzată de B1 TV și realizată de directorul EVZ, Dan Andronic.

”Ci din PSD, și Victor Ponta este principalul vinovat de acest lucru, au început să se fofileze (…) După părerea mea, Victor Ponta greșește și are o atitudine politicește imorală. A vrut să treacă legea amnistiei când era la mii de kilometri distanță,  vrea să modifice Codul Penal punând câțiva oameni, sigur poate nu cei mai recomandați, să facă aceste modificări. N-are curajul să asume și să spună clar ceea ce eu am spus, atunci când eram în pozițiile respective. Este cu totul deplasat scandalul, agitația, istericalele, pardon de cuvânt, care-i cuprind pe unii pentru că niște parlamentari pun în discuție modificarea unor legi. Indiferent care. E dreptul lor”, crede Crin Antonescu.

El a punctat că ”fofârlica asta, începe să-l caracterizeze pe Victor Ponta în momente cheie”. ”Cred că este principalul impediment ca Victor Ponta, altfel nu lipsit de calități, să urce o treaptă mai sus ca om politic”, a conchis Antonescu.

(…)

Crin Antonescu a spus, în cadrul emisiunii Lumini și umbre, că după eșecul PNL la alegerile europarlamentare din mai 2014, atunci când nu s-a atins ținta asumată de 25-20%, și alți lideri ai partidului trebuiau să demisioneze.

„Nu a fost niciun complot pentru că nimeni nu mi-a sugerat, mi-a cerut să fac un asemenea angajament să-mi impun o asemenea conduită. De ce nu au demisionat și alții nu mă întrebați pe mine. Răspund doar de actele mele și în orice caz, mi se părea normal ca numărul 1 să aibă responsabilitatea numărul 1. Dar asta nu mai e, repet, problema mea și nu aș putea spun că sunt foarte surprins sau că îi critic prea tare. Nu e ceva ieșit din comun”, a spus Antonescu.

El a afirmat că și Victor Ponta ar fi trebuit să demisioneze după ce a pierdut alegerile prezidențiale. „După părerea mea, dar contează asta foarte puțin și Victor Ponta ar fi trebuit să demisioneze în momentul în care a pierdut prezidențialele , chiar dacă a doua zi, în condițiile în care partidul îl susținea și avea o majoritate putea merge la Cotroceni  la noul președinte să reclame mandatul de premier, dar noi vorbim aici de niște acte simbolice. Mai e încă un lucru și nu vreau să insist pe el pentru că e trist. Pe de altă parte, dincolo de rezultatul în  europarlamentare care să spunem că nu era atât de important”, a adăugat fostul șef al PNL.

(…)

Crin Antonescu a povestit, în cadrul emisiunii “Lumini și umbre”, difuzată de B1 TV și moderată de Dan Andronic, cum s-a făcut rocada candidaturii la prezidențiale între el și Klaus Iohannis.

“În preajma, sau chiar imediat după începutul campaniei electorale pentru europarlamentare eu am avut o discuție cu Klaus Iohannis în care l-am întrebat. Eram numai noi doi. L-am întrebat, foarte sincer, dacă totuși nu am putea să luăm în discuție, strict teoretic deocamdată, ipoteza unei candidaturi a domniei sale (la Președinție)”, a spus Crin Antonescu.

Ce i-a răspuns Klaus Iohannis?. “Că nu”. “Ferm, așa sec, în stilul lui?”, a întrebat moderatorul. „Da, sigur”, a răspuns Antonescu.  “Relațiile mele cu Klaus Iohannis erau, în acești ani, nu foarte multe, nu foarte intense, dar foarte clare. Cristal. Nu era un om pe care să-l întrebi de șapte ori un lucru”, a punctat fostul șef al PNL.

Discuția s-a repetat după ceva timp. “Când eu am demisionat de la partid, l-am mai întrebat o dată pe Klaus Iohannis atunci, după aceste întâmplări,  l-am mai întrebat încă o dată ce mai crede despre povestea respectivă (despre candidatura la Președinție). De această dată mi-a dat un răspuns evaziv, recunosc că nu am fost foarte fericit”, își amintește Crin.

A treia discuție nu a mai existat. Deși nu a participat la campania prezidențială a lui Klaus Iohannis, fostul preșdinte PNL recunoaște că, până la urmă, deznodământul i-a provocat „o mare bucurie”.

(…)

Crin Antonescu, a declarat, într-un interviu pentru emisiunea „Lumini și umbre”, realizată de Dan Andronic, că imunitatea parlamentară trebuie menținută, deși există un consens că ea este „nu este bună”.

„Toată lumea este de acord că nu este bună imunitatea parlamentară. Nu mai are nimeni curajul să spună că imunitatea trebuie să existe, că imunitatea are un rost, un temei în orice democrație…”, a declarat Antonescu. Totuși, el a recunoscut că imunitatea parlamentară este folosită abuziv, în ultima perioadă de timp. „Este clar că se folosește această imunitate cel puțin într-un mod ilegitim (…) Adică nu pentru scopurile pentru care a fost gândită și trebuie să existe”, a mai afirmat fostul președinte al PNL.
(…)

Crin Antonescu a declarat, în emisiunea ”Lumini și umbre”, realizată de jurnalistul Dan Andronic și difuzată de B1 TV, că măsurile fiscale luate de Ministerul de Finanţe, precum reducerea TVA, le aşteaptă de 20 de ani.

„Nu pot să, atunci când vine un ministru, Eugen Teodorovici, nu ştiu ce o să facă. Abia îl cunosc. Vreau să vă spun că anumite pasaje din rostirea acestui om în calitate de ministru de Finanţe eu le aştept de 20 de ani. Eu ca liberal. Deci nu pot în momentul în care el le spune, eu să sar să îi dau în cap. Pot să fiu cu ochii-n patru. Ia să vedem dacă chiar faci ceea ce ai spus”, a spus Antonescu.

Întrebat dacă se referă la reducerea TVA, Antonescu a răspuns afirmativ menţionând că dacă „măsura este bună, trebuie recunoscută ca atare”.

„Mă refer la reducerea TVA, mă refer la discursul destul de liberal pe care acest om, acest ministru l-a ținut. Sigur, aici este și meritul lui Ponta că susține o asemenea politică”, a mai spus Antonescu.

(…)

”Politicienii nu pot fi ridicați deasupra legii, dar nici nu pot fi duși sub drepturile oricărui cetățean din țara lor”, a declarat fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, în emisiunea ”Lumini și umbre”, difuzată de B1 TV și moderată de directorul EVZ, Dan Andronic.

El a fost invitat să comenteze pe marginea luptei anticorupție, a Justiției, pe care a catalogat-o drept ”fierbinte și ne apasă pe toți” și a precizat că discuția despre Constituție, despre Codul Penal, ”trebuie făcută”.
”Marea dificultate este că noi trebuia să discutăm despre cum este în Arestul Capitalei și cum este în pușcării, până să intre unii dintre politicieni în pușcării. Pentru că și ăia care nu erau politicieni erau tot oameni, aveau același veceu, trăiau în aceleași condiții inacceptabile. Trebuia să discutăm despre regimul arestărilor preventive până să fie arestați unii dintre noi. Este evident că oricât ar fi de corecte niște poziții, și sunt, ele nu mai sunt credibile pentru că sunt pledoarii pro- domo în fața unei opinii publice care spune: ‘Domne, indiferent, poate se mai fac și abuzuri, poate mai cad și nevinovați, dar faptul că s-a ridicat imunitatea generică a politicienilor în fața legii, deci faptul că ei pot ajunge, cercetați, închiși e în sine un fapt bun’”, a apreciat Crin Antonescu.
În opinia lui Antonescu, ”mai devreme sau mai târziu se întâmplă ca acum, de la niște politicieni se ajunge la persoane care nu sunt politicieni, se poate ajunge la erori judiciare, la abuzuri, la lucruri care tensionează societatea.”
Deși a precizat că nu vrea să comenteze cazul Rarinca și ”agitația să intervină, sau să nu intervină președintele”, Crin Antonescu a apreciat că Klaus Iohannis nu va putea să evite asumarea unui rol în acest caz, ”pentru că n-are cine s-o facă”.
”Până la urmă procurorii au viziunea, punctul lor de vedere, interesul lor profesional și misiunea lor, așa cum o înțeleg ei. Bine, rău, nu discut. Politicienii au unghiul lor de vedere, au obiceiurile lor, au instinctele lor de conservare, dar singura persoană care are în spate opinia publică și care are dreptul de a vorbi în numele ei este președintele”, a spus Antonescu.
Sursă: www.EVZ.ro

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii pe “EVZ.ro: Sinteza declarațiilor președintelui Crin Antonescu – ”Lumini și umbre””

 1. lumina 31 mai 2015 la 11:03 PM #

  Dl Crin Antonescu ca de obicei a vorbit mult si nu a spus NIMIC !!!!!

  Apreciază

 2. dadianateodorescu@yahoo.com 10 iunie 2015 la 2:44 PM #

  „E usor a da-scrie verdicte cand NIMIC nu ai a spune!”

  Apreciază

 3. JEAN. 16 iulie 2015 la 11:19 PM #

  Dl.Antonescu ne-a dezamagit corcindu-si partidul cu cei pe care cu putin timp in urma ii ura de moarte.Imi pare rau pentru ca l-am iubit mult pe Dl. Antonescu ca politician.Acum vegeteaza, colegii sai nu-i mai dau nici un fel de importanta, noroc ca nevasta-sa reprezinta acest partid la „dreptii dreptei eurpene”.Este singura sa rasplata pentru aceasta mare tradare.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: