Teorie a manipulării (XXI): Vin băsiștii la putere!

imageResizeUna dintre temele favorite ale propagandei PSD, pe un fir narativ introdus chiar de către premierul-învinuit penal Victor Viorel Ponta, este sloganul: ”Dacă guvernul Ponta cade, revin la putere oamenii lui Băsescu”.

De la Goebbels citire, știm că, cu cât o minciună este mai enormă, cu atât crește gradul ei de credibilitate în masele de boboreni. În fapt, zisa pesedistă pleacă, la fel ca oricare altă bună minciună, de la un dram de adevăr: odată cu fuziunea PNL-PDL, au primit statut de liberal cu vechime și mulți oameni politici care, într-un anumit moment al carierei lor (și al istoriei PDL) au urmat, mai mult sau mai puțin orbește, indicațiile venite de la palatul Cotroceni. Că au făcut asta din convingere sau din oportunism politic, este prea puțin important aici – important este faptul că, ne-existând în protocolul de unificare nici o clauză privitoare la acest aspect, am avut ocazia să vedem, pe ecranele televizoarelor, numeroși vectori de imagine ai băsismului, prin 2009-2012, vorbind în numele Partidului Național Liberal. De unde baza de adevăr asupra speculației că prin intermediul guvernului Predoiu, cei care nu cu mulți ani înainte jurau doar pe Biblia marinarului de la Cotroceni, vor veni din nou la putere.

Desigur, este un fals. Co-liderii PNL au spus-o, cu subiect și predicat: nici un ministru al guvernelor Boc nu va fi luat în considerare la formarea guvernului Predoiu. Cu pandantul că același tratament va fi aplicat liberalilor care au făcut parte din Guvernele USL. Dar, cum spuneam mai sus, minciunile prind cu atât mai bine cu cât sunt mai gogonate.

Mijlocul cel mai sigur pentru a fi spulberate aceste speculații ar fi ca premierul PNL nominalizat încă din noiembrie 2014, Cătălin Predoiu, să dea publicității componența unui shadow-cabinet. Ar fi o excelentă ocazie, de altminteri, pentru a confrunta opțiunile partidului cu opinia societății civile, și de a schimba, eventual, lista – conform acestor reacții. Precum și o dovadă în plus, dacă mai era nevoie, că PNL este pregătit să preia puterea și are o echipă pregătită să ducă la îndeplinire obiectivele propuse în Programul de Guvernare al PNL.

PS: Cât despre premier, domnul Predoiu însuși, să ne aducem aminte că primul portofoliu ministerial l-a ocupat în cadrul guvernului liberal Tăriceanu; că a fost preluat în primul cabinet Boc în calitate de tehnocrat și că, inclusiv în acest moment, profilul său este mai apropiat de cel al unui tehnocrat decât orice altceva.

Etichete:, , , , , , , , , , ,

2 comentarii pe “Teorie a manipulării (XXI): Vin băsiștii la putere!”

  1. georgeta hagiu-manda 18 iulie 2015 la 3:58 PM #

    Or fi facind ceva manipulare si pesedistii impreuna cu televiziunile de casa,dar trebuie sa recunoasteti ca au si materialul necesar furnizat chiar de noii penelisti.Hai sa vedem citi dintre liberalii adevarati apar la emisiunile tv si citi pedelisti.Pai eu inebunesc cind apare ,,liberalul,, Cnacheu, sau ,,liberalii,,Tinel,Anastase, Blaga,Turcanu,Igas,S.Barbu,Paul-Voss si inca o gramada pe care nici nu am retinut cum ii chema inca de pe vremea lui Boc. In schimb de la l;iberalii vechi,apar Orban,Atanasiu,Gorghiu ,Bodea si cam atit.Unde sunt vechii liberali? Cred ca le este si lor jena sa apara ca sa inghita reprosurile pentru pedelesitii vopsiti penelisti.Asa ceva eu nu pot vota. Ca un votant fidel al PNL,nu am cum,nu pot.

    Apreciază

  2. subversivereply 18 iulie 2015 la 4:37 PM #

    Pai si ce nu-i adevarat ? Unguent la SIE, Baconsky la MAE, Predoiu, Blaga, Paul-Vass, si toti basistii care ar trebui sa atarne in streang de semaforul de la Universitate. Dar oare de ce nu ma mira ca fostul PNL a devenit mai ultra basist ca insusi marele Basina. Ghinion si-a dat arama pe fata si-a inceput sa comita gafa dupa gafa si sa se desconspire ca umuil servitor si agent de influenta al intereselor PPE si mai seama a cancelaritei Merkel. Pute basismul sub voi, tradatorilor de tara !

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: