In răspăr (XXIX): Să-i dăm o mână de ajutor lui Ponta!

bugetAșadar și prin urmare, ieri Partidul Național Liberal a reușit să-i mai dea o mână de ajutor lui Ponta. Cum?

Renunțând la 1% din scăderea TVA planificată, PNL dă dreptate proiectului inițial, cifrei inițiale (20%) a TVA. Acel 1% era propunerea PNL, care a încercat să o fructifice ca pe un amendament major adus de către liberali; desigur, justificarea noastră este pregătită: „pe când am propus 19% nu știam că…” Da, poate că nu știam, dar ar fi trebuit să știm sau măcar să presupunem! BONUS: cu 1% în plus din TVA la buget, Ponta va putea să mărească salariile medicilor. Deci, pe această ajustare a Codului Fiscal, 2:0 pentru Ponta, care se dovedește mai cumpătat în propunerea inițială – si mai gospodar. Plus bonusul de popularitate în rândurile personalului medical, nu puțin la număr.

Amânând anularea supraaccizei la carburanți, PNL oferă bani pentru pușculița de cadouri a Guvernului Ponta – că doar nu ne închipuim că din banii colectați CHIAR se vor face autostrăzi! Rezultat: 3:0…

Dacă PNL a intenționat să ridice mingi la fileu anchetatului penal VV Ponta, atunci a reușit.

Totuși, câteva întrebări:

Cum va proceda PNL, daca cei din Comisia Juridică a Senatului vor decide că Senatul nu are ce discuta pe retrimiterea Codului de către Președintele Iohannis, deoarece această retrimitere nu incriminează în mod concret nici un articol sau paragraf al Codului deci, pe regulamentul Camerelor, nu se pot depune amendamente, ci doar vota din nou Codul, si aproba sau respinge în întregime?

Care va fi poziția PNL dacă Ministerul Munciii și Ministerul Finanțelor vor agrea propunerea Ministerului Educației, de majorare cu cca 70% a salariilor cadrelor didactice în următorii 3 ani? Cum va mai opera atunci principiul, invocat de căte partid, al macrostabilității economico-financiare?

Ma opresc aici, întrebări ar mai fi dar nu are cine să le răspundă…

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: