Declarație de presă: Aleșii națiunii trebuie să dea un exemplu de moderație în privința propriilor venituri!

radu zlatiÎn timp ce am fost de acord cu principiul creșterii veniturilor pentru principalii demnitari ai statului român precum și pentru membrii Guvernului, nu mă pot opri să constat că Ordonanța de Guvern care prevedea respectiva mărire a salariilor și indemnizațiilor a generat o reacție, în bună măsură justificată, din partea mai tuturor categoriilor de salariați bugetari, reacție constând în solicitări de creșteri salariale pe măsura creșterii veniturilor demnitarilor din fruntea statului.

Consider că, mai ales în condițiile adoptării unui Cod Fiscal care poate determina pe termen scurt o scădere a veniturilor la buget, o astfel de creștere salarială, de mare amploare, nu este posibilă fără a amaneta viitorul economic și financiar al României. Măririle salariale și o nouă Lege a Salarizării Unitare necesită negocieri aplicate, oneste și responsabile între Guvern, Opoziție și reprezentanții sindicali – negocieri pe care, cel puțin pe partea onestității și responsabilității, Guvernul Ponta nu mai este capabil să le poarte.

Până când aceste negocieri vor fi desfășurate – nu cu fiecare confederație sindicală în parte, ci cu toate părțile implicate simultan, până când un consens relativ nu va fi stabilit între părțile implicate, consider că parlamentarii, reprezentanți aleși ai poporului, ar trebui să evite majorarea în mod unilateral a veniturilor proprii. Iar în cazul în care OUG 14/2015 va intra în dezbaterea Parlamentului, un semn al responsabilității despre care aminteam va fi ca, în lista funcțiilor de demnitate cărora urmează să le fie crescute veniturile, să rămână doar cei doi președinți ai Camerelor, fiind tăiați ceilalți membri ai conducerilor Senatului și Camerei Deputaților.

A solicita sau a impune creșterea valorii indemnizației tuturor parlamentarilor în afara unei noi Legi a Salarizării Unitare ar fi, în actualele circumstanțe politice și sociale, un semnal extrem de nefavorabil în ceea ce privește coeziunea dintre actuala clasă politică și societatea românească pe care aceasta reclamă că o reprezintă.

Electoratul a dat un semnal puternic în noiembrie 2014 că dorește o altfel de politică: să urmăm acest semnal!

Deputat PNL,

Radu Zlati

Etichete:, , , , , , , , ,

3 comentarii pe “Declarație de presă: Aleșii națiunii trebuie să dea un exemplu de moderație în privința propriilor venituri!”

 1. Marin Slujeru 25 august 2015 la 4:08 PM #

  evident ca-s masuri huliganice si cu consecinte periculoase, si la fel de hade precum indemnizatiile sparlamentare de pensie speciala incalete, mai ales ca le sustine tov. Nicolicea

  Apreciază

  • Radu Zlati 25 august 2015 la 6:02 PM #

   Marine, tu ști Logică și deci ști că argumentu Nicolicea nu este unul valid 😛

   Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Teorie a manipulării (XXI): ”Răzgândirea” lui Radu Zlati | Radu Zlati - deputat de Gherla - 26 august 2015

  […] declarația mea de presă (poate fi citită aici) nu apare termenul ”răzgândire”, dimpotrivă, îmi reafirm sprijinul pentru mărirea […]

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: