A. Fartusnic (Gazeta de Cluj): Deputații Clujului n-au mai comunicat cu presa din anul 2013

Deputatii alesi si Clujului nu sunt cei mai comunicativi dintre politicieni. De cand s-au asezat in fotoliile de reprezentanti ai comunitatii clujene in Camera Deputatilor, cei zece parlamentari au preferat taca in loc sa se lupte pentru binele cetatenilor care le-au incredintat votul lor. Nici cu jurnalistii nu au o relatie mai buna – multi dintre ei au trimis ultimul comunicat de presa in urma cu doi ani.

Steluta Cataniciu a trimis ultimul comunicat de presa in urma cu patru luni, atunci cand se intreba “de ce PNL se comportă ca un partid totalitar?”. De subliniat este faptul ca deputatul de Cluj nu a mai avut intrebari si interpelari adresate Guvernului inca din anul 2014, iar anul acesta a luat doar de trei ori cuvantul in sedintele Camerei Deputatilor.

Anul acesta, Aurelia Cristea a avut 17 intrebari si interpelari adresate Guvernului. Printre ele se numara si situatia Eurovision, dar si cea a Cluj Innovation City, a muzeelor aflate in periocol sa-si piarda sediile si rata mortalitatii infantile in Romania. In plen a luat cuvantul de 7 ori anul acesta, dintre care de trei ori pentru declaratii politice.

Independentul Adrian Gurzau n-a mai trimis un comunicat de presa din anul 2013. Din acelasi an, Gurzau n-a mai avut nicio intrebare si nicio interpelare pentru Guvernul Romaniei. Ultima data cand deputatul independent a luat cuvantul in plenul Camerei deputatilor a fost in noiembrie 2014.

Utimul anunt de presa pe care l-a facut deputatul Vincentiu Irimie a fost in anul 2013. In schimb, anul acesta a avut 32 de intrebari si interpelari adresate Guvernului. In plen, a luat cuvantul de 10 ori.

Cornel Itu a trimis ultimul comunicat de presa in luna iunie a acestui an, adica in urma cu patru luni. In 2015 a avut 6 intrebari si interpelari adresate Guvernului, si 9 luari de cuvant in plen, dintre care 4 pentru declaratii politice.

Mate Andras a organizat ultima conferinta de presa in 2013. Anul acesta a avut trei intrebari si interpelari adresate Guvernului si 18 luari de cuvant in plenul Camerei Deputatilor.

Ioan Moldovan a avut 30 de intrebari si interpelari adresate Guvernului, legate de diverse subiecte, printre care cresterea numarului de consumatori de droguri, scaderea pretului laptelui sau marirea salariului minim pe economie. In plen a luat cuvantul de 20 de ori anul acesta.

Adrian Oros a trimis un singur comunicat de presa in toata actvitatea sa parlamentara – astazi. Anul acesta a avut 10 intrebari si interpelari adresate Guvernului, iar Ia sedintele Camerei Deputatilor a luat cuvantul de 6 ori in 2015, de trei ori pentru declaratii politice.

Elena Uioreanu a trimis doua comunicate de presa anul acesta, ambele in luna februarie. Intrebari si interpelari a avut 5 si tot 5 motiuni, dintre care patru respinse si una retrasa.

Radu Zlati e deputatul care comunica cel mai des cu presa. Anul acesta, Zati a trimis 25 de comunicate de presa. Interpelari si intrebari adresate Guvernului a avut doar 4, dar a compensat cu 21 de luari de cuvant in plenul Camerei Deputatilor.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: