Încă un motiv pentru demisia premierului Ponta, repetent la îndeplinirea promisiunilor făcute Școlii Românești

Radu ZlatiAzi sărbătorim cu toții „Ziua Mondială a Educației”. Într-o declarație făcută presei, premierul VV Ponta afirma că

„Guvernul își va respecta toate promisiunile asumate prin acordul cu sindicatele și vom avea grijă ca noua lege a salarizării în domeniul bugetar să continue creșterea de salarii”.

Este deci momentul potrivit pentru a aduce în atenția primului premier din istoria României acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat că dânsul și guvernul pe care (încă) îl conduce au rămas datori școlii românești în ceea ce privește îndeplinirea promisiunilor din Programul de Guvernare USL. Program lansat în noiembrie 2012, program pe care domnul VV Ponta, din când în când, se laudă că îl duce la îndeplinire. Program și promisiuni tot atât de solemne pe cât a fost declarația sa de azi, program și promisiuni care i-au adus voturile din decembrie 2012.

Din cele 15 măsuri propuse de către Programul de Guvernare al USL, la trei ani de la preluarea puterii, Guvernele Ponta încă mai sunt datoare celor care își desfășoară activitatea în mediul educațional cu următoarele:

 • Subvenționarea accesului la internet pentru școlile din învățământul rural;
 • Realizarea prin investiții guvernamentale a zonelor de wireless gratuit în jurul instituțiilor publice;
 • Introducerea mesei calde pentru elevii din învățământul primar;
 • Elaborarea listei de 50 de proiecte de cercetare pe direcții naționale strategice, finanțate în sistem public-privat;
 • Demararea proiectului „campusuri școlare și licee în mediul rural” – dimpotrivă, proiectul de înfiinţare a campusurilor școlare demarat în perioada guvernării liberale din 2004-2008 a fost abandonat din lipsă de finanțare;
 • Listarea la Bursă a start-up-urilor din domeniul cercetării și tehnologiei informației;
 • Înființarea de secții sportive la nivelul fiecărei instituții școlare;
 • 000 de locuri noi în grădinițe și creșe;
 • Implementarea unui sistem de deduceri fiscale pentru cadrele didactice;
 • Generalizarea programului ”Școala după școală”
 • Triplarea investițiilor în cercetare dezvoltare.

Făcând o dreaptă socoteală, guvernele conduse de către premierul Ponta nu au îndeplinit 11 dintre cele 15 promisiuni făcute Școlii românești. Cu alte cuvinte, în raport cu sistemul de învățământ pe care îl girează în calitate de premier, domnul VV Ponta nu este doar un plagiator, ci și un corigent – iar pentru că promisiunile domniei sale sunt deja vechi de trei ani, îl putem socoti de-a binelea un repetent.

Va veni timpul când premierul plagiator va dispărea de pe scena politică. Azi, deocamdată, Ponta încearcă să își prelungească agonia politică promițând cadrelor didactice măriri salariale, tot așa cum a promis acum trei ani o masă caldă elevilor din învățământul primar. Minciună, numele tău este Ponta!

Radu Zlati,

Deputat PNL

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: