Sinteza declarațiilor lui Cătălin Predoiu în cadrul emisiunii ‘Prim plan’ , TVR 1

catalin predoiu

Despre situatia TVR

E de neconceput sa nu revitalizam TVR si sa nu gasim solutii pentru modernizarea ei.

Despre candidatii pentru Primaria Bucuresti

Este un film care arata ca viata politica nu este deloc simpla si ca nu este deloc simplu sa gestionezi simultam toate aceste aspecte, dar as remarca capacitatea PNL de a gasi rapid solutii, PNL a depasit un moment dificil strangand randurile si pana la urma totul s-a terminat cu bine.
Eu m-am pregatit pentru un anumit proiect, pentru guvernare, am pregatit un program de guvernare si am continuat acest proiect, am actualizat si am adaptat acest proiect. In luna decembrie am unificat si echipele pentru Bucuresti, ceea ce nu a fost deloc un lucru simplu. Dupa ce initial s-a mers pe candidatura domnului Busoi, s-au facut sondaje si s-a luat o decizie de a se fixa candidatul la domnul Orban. Noi trebuie sa ne respectam deciziile pe care le-am luat ca partid si domnul Orban a renuntat la candidatura, dupa acuzatiile aduse. Apoi foarte multi colegi am fost de acord sa ne deschidem catre societatea civila si asa am ajuns la domnul Munteanu. Toti am crezut ca este o idee buna, este incorect sa ne spalam acum pe maini. Dansul s-a retras pentru ca a considerat ca va proteja partidul in acest fel.
Eu mi-am asumat acest proiect pentru primaria Bucuresti, am unificat filialele, am hotarat ca 20 % din locurile eligibile vor fi ocupate de catre membrii TNL. Aceasta  este o schimbare pe termen lung, va fi un raspuns la ceea ce isi doresc oamenii, mult mai multi oameni tineri. Aceasta este o decizie foarte importanta, o abordare noua.
Eu nu am neglijat pana acum acest proiect al Bucurestiului, am contribuit la toate programele si solutiile pentru Bucuresti, nu este un proiect strain pentru mine.
Bucuresti este un oras care da 20% din PIB-ul Romaniei, un oras care trebuie transformat intr-o metropola, un centru economic si cultural modern, este un proiect fascinant pentru orice om politic.
Ceea ce ma intereseaza la primariile de sector este calitatea oamenilor. Eu imi doresc sa promovez oameni noi, tineri, ceea ce niciun partid nu face.

Despre acuzatia de traseism politic

Am fost cooptat ministru fara apartenenta politica in cabinetul Tariceanu, am functionat fara apartenenta politica pana in noiembrie 2008. Atunci colegii din PNL m-au rugat sa ii ajut in alegeri, dupa alegeri s-a format o alianta intre PSD si PDL, PNL a ales sa intre in opozitie, apoi datorita unui blocaj de negocieri, s-a ajuns la concluzia ca nu este bine sa fie schimbat ministrul pe Justitie. Anii in care am fost la guvernare , nu am avut apartenenta politica, nici doi ani dupa aceea. Sunt legat structural de ambele aripi ale PNL. Este nedreapta atitudinea unor colegi din PSD, pe care ii ajutam cu ani in urma, sa ma acuze acum de traseism. Atunci se stia ca nu sunt partinitor politic.

Despre acuzatiile brokerului Sima

Pozele si filmele sunt reale, de la un Revelion, faceam ceea ce face orice om la Revelion, am stat de vorba cu foarte multi oameni, cunosc foarte multi oameni, dar nu am facut nimic imoral, nimic ilegal.  Eu am viata publica si bucurestenii au dreptul sa ma cunoasca.

Despre contracandidati si despre proiectele pentru Bucuresti

Contracandidatii mei au ceva in comun, lipsa de experienta. O primarie inseamna ceva. Am stat patru ani ministru pentru ca mi-am facut foarte bine treaba. Stiu foarte bine ceea ce inseamna o administratie, stiu ceea ce inseamna Europa si ceea ce trebuie sa fie Bucuresti.
Eu nu am facut nicio propunere domnului Nicusor Dan , acum o luna am avut o discutie cu dansul si i-am spus ca vreau sa fac un centru de excelenta politica, am vrut sa inteleaga ca vreau sa fac un lucru serios, ca sunt un om cu care poate sa construiasca pe termen lung. Am avut aceste discutii in prezenta domnului Nazare.
Conducerea PNL a preluat datoriile celor care le-au facut si acum ne critica.
Nu au fost terminate lucrari la metou sau cum ar fi cea de la Piata Sudului este pentru ca nu au fost lucrari cu viziune, nu voi majora taxele in Bucuresti, gasesc solutii de finantare pentru Bucuresti.

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: