Declarații Cătălin Predoiu la confruntarea electorală în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, Antena 3 (sinteză)

catalin predoiuCe ar trebui sa faca noul primar al Capitalei pentru cele 19 spitale aflate in subordine? Ce se intampla in scandalul Hexi Pharma?

Toata lumea de ceva vreme vorbeste despre infectiile intraspitalicesti. Eu nu vorbesc de cateva zile, ci de peste un an de zile despre aceste infectii intraspitalicesti. In programul national al PNL, la pagina 27, se scrie despre sistem permanent de evaluare a infectiilor intraspitalicesti si implementare de masuri pentru a elimina aceste infectii. E o preocupare pe care o avem de mult timp. Doi la mana, as vrea sa pun si eu o întrebare. Daca cumva, Primaria Capitalei, mai exact Oprescu, sprijinit de PSD, a primit vreo informare despre existenta acestor infecţii intraspitaliceşti. Ceea ce trebuie facut in cele 19 spitale este un inventar rapid al tuturor problemelor. Trebuie o evaluare lunara. Prin urmare, trebuie sa plecam de la o realitate existenta.  Este foarte adevarat ce spune doamna Gabriela Firea, administratia interimara a PNL-ului la Primaria Capitalei, care a preluat tot dezastrul de acum 7 ani, a marit bugetul pentru sanatate.

Legat de latura penala a cazului, eu sunt increzator ca sistemul judiciar va scoate toate la lumina.

De ce sunteti cel mai bun pentru a fi primar general?

Aici nu este vorba despre noi. Este vorba despre un oraş care are nevoie de lider. Este nevoie de un lider care are competenta, experienta, recunoastere si viziune sa dezvolte acest oras.  Da, am o experienta care poate folosi orasului, am trecut prin Parlament peste 15 proiecte legislative. Nu este un concurs de frumusete sau de merite personale. Sunt de-o viata in Bucuresti, sunt legat de acest oras prin prieteni si prin sentimente puternice. Am o experienta care poate folosi orasului. Am pus bazele luptei anticoruptie. Nu sunt dependent financiar de niciun trust imobiliar. Nu am blocat proiecte.

Fostul primar general, Sorin Oprescu, a intervenit prin telefon pentru un „drept la replică” pe tema spitalelor. 

Sorin Oprescu: Multe din cele spuse acolo in emisiune sunt usor deformate. Sunt convins ca dl Predoiu stie foarte bine ca an de an s-au facut indicatorii de performanta si s-au urmarit tot timpul in spitale.  Spitalul Gomoiu este primul spital care apare dupa 1990. El se dorea a fi, dar va hotara viitorul primar, al doilea spital de urgenta pentru copii. Cumpararea de aparatura de înalta tehnicitate s-a facut centralizat pentru a nu permite anumite derapaje.

Catalin Predoiu il intreaba pe Sorin Oprescu despre diverse probleme din sanatate, de la raportul privind tragedia de la Maternitatea Giulesti la achizitiile de dezinfectanti.

Oprescu: Lucrurile s-au desfasurat intr-o normalitate. Tot ce ati spus dvs sunt informatii deformate cu rea vointa din cauza acestei campanii electorale.

Care sunt principalele probleme ale Bucureştiului?

  • Traficul- Inelul circular median, imbunatatirea centurii Bucurestiului, noi sosele si pasaje, parcari, reformarea RATB, culoar unic pt autobuze, rezolvarea problemei taximetristilor care se confrunta cu taxiurile din Ilfov…
  • Reformarea RADET
  • Consolidarea cladirilor cu risc seismic

Intrebari intre candidati:

Predoiu pentru Firea: De ce a spus la alegerile prezidentiale ca votul in Diaspora s-a desfasurat in ordine si nimeni nu si-a cerut scuze. Ii cere Gabrielei Firea sa-si ceara scuze.

Replica Gabrielei Firea: Eu am explicat imediat dupa ca au venit acele informatii pe care nu le-am putut controla efectiv. Eu mi-am cerut scuze cu aproape doi ani in urma, dar o pot face si acum si va multumesc ca imi dati posibilitatea sa mai explic inca o data ce s-a intamplat atunci. Totusi, Firea evita sa-si ceara scuze sustinand ca a facut-o in trecut

Firea pentru Predoiu: Il acuza ca in timpul mandatului sau la Justitie au avut loc retrocedari de case ilegale in Bucuresti si multe familii au suferit

Replica lui Predoiu: I-am servit cadrului judiciar normele de care avea nevoie pentru a performa. Cei care au facut retrocedari ilegale au fost condamnati sau sunt judecati. Nu ministrul Justitie judeca.

Predoiu pentru Nicusor Dan si Daniel Barbu: Stim ca atunci cand dreapta s-a unit in Bucuresti, PSD-ul a pierdut. Sunteti de acord ca noi trei sa facem un sondaj in ultima saptamana de campanie si cel care este cel mai bine pozitionat dintre noi sa fie sprijinit de ceilalti doi?

Replica lui Nicusor Dan: Mi-e teama ca dumneavoastra nu va ascultati nici sustinatorii. Lumea s-a saturat de coruptia din PSD ca si cea a PDL-PNL. Dumneavoastra ati avut un blat cu PSD la primaria Capitalei. D-voastra nu puteti sa veniti si sa spuneti acum ca sunteti dreapta. Nicusor Dan concluzioneaza ca este singurul capabil sa invinga PSD-ul.

Daniel Barbu: Nu vad o infruntare homerica intre dreapta si stanga. Partidul meu este singurul cu o platforma explicita de centru-dreapta. Suntem singurii care avem o pozitie fata de guvernul Ciolos si am avertizat asupra deficientelor de democratie. Dpdv al ridicarii glasului si al apararii statului si cetateanului, nu va pot accepta propunerea.

Firea intervine si apara PSD-ul „care a avut numai rezultate bune la guvernare, a marit pensiile pe care PDL-ul le-a taiat….” Firea mareste tensiunea si vorbeste de „oameni care au murit cand s-au taiat pensiile”.

Predoiu: Stiam ca o sa reveniti cu acelasi discurs mincinos. Eu am semnalat ca ministru al Justitie ca taierea de pensii este ilegala. Nu am semnat nicio inchidere de spitale, dar nu imi amintesc ca Ponta sa fi redeschis vreun spital inchis.

Daniel Barbu pentru Predoiu: Il pune sa faca o deosebire de valori intre viziunea lui si cea a lui Marian Munteanu

Replica lui Predoiu: Prima diferenta este de viziune economica, investitii vizate din strainatate, imbinarea capitalului national cu cel strain. /…/ Ce l-a apropiat fata de Marian Munteanu: pozitia fata de Catedrala Mantuirii Neamului

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: