Discursul președintelui PNL Alina Gorghiu susținut la Consiliul Național (8.10.2016)

alina gorghiuDoamnelor și domnilor, Stimați colegi, Dragi liberali,

Ne aflăm cu două luni înaintea celui de-al treilea test electoral pentru Partidul Național Liberal. În 2014, când am decis să unificăm dreapta, am făcut primul pas și am dat României un Președinte liberal. Am reușit acest lucru pentru că am mers alături de un om cinstit ! Dar mai ales pentru ca am inteles atunci ca schimbarea incepe cu noi insine!

Al doilea examen electoral a venit anul acesta, în vară. L-am trecut cu bine și pe acesta, pentru că ne-am prezentat în fața alegătorilor cu alti oameni cinstiți ! Si a fost o a doua etapa majora in schimbarea care a inceput cu noi insine ! Multe din voturile românilor au creditat PNL, și 1100 de  primari sunt astăzi liberali. Se puteau obține rezultate și mai bune, este adevărat. Mai ales, în București, o recunosc si ii rog pe bucuresteni sa ne dea revansa  in 11 decembrie!

Unul dintre mesajele puternice din societate este că România vrea o politică sănătoasă, fără diluanți de integritate. Suntem pregătiți să câștigăm alegerile parlamentare, ultimul nostru test, pentru că venim, din nou, în fața electoratului cu oameni onesti, cu oameni care vor finaliza procesul ultimilor doi ani in interiorul PNL, de schimbare inceputa cu noi insine.

Avem, practic, două mari curente care separă, înaintea alegerilor, apele în politica românească. Suntem pe de-o parte, noi, Partidul Național Liberal și, de cealaltă parte, apele murdare în care se scaldă cartelul lui Dragnea, Ponta, Băsescu, Tăriceanu.

Dragi liberali,

Am ales să mergem pe acest drum dificil, dar drept, al improspatarii interne si al integrității pentru că noi chiar credem în nevinovăție. Nevinovăția este, insa,  suficientă în fața justiției, nu are nevoie nici de imunitate, nici de funcții politice, nici de împuternicire de la partid.

De aceea, integritatea se aplică în egală măsură membrilor liberali, și celor care se vor regăsi pe listele electorale și celor care au făcut un pas în lateral, din respect pentru partid și electorat. Chiar dacă unii vor spune ca vom pierde voturi, sacrificiul politic al celor din urmă ne consolidează identitatea politică, prin consecvență și exemplu. Uitati-va in jur, e o atitudine prea demna ca sa o vedeti replicata de psd ! Sunt mândră de drumul drept ales de dumneavoastră și sunt mândră de toți colegii noștri care au acceptat ideea ca schimbarea incepe cu noi insine.

Stimate doamne și stimați domni,

Ne așteaptă două luni de calomnii, miniciuni, teorii ale conspirației și acuzații care mai de care mai fanteziste. Asistăm déjà, în ultima perioadă, la o campanie de mistificare a adevărului cum rar ne-a fost dat să trăim, în ultimii 25 de ani. Este un concurs de inepții revoltătoare, pe care liderii cartelului PSD-ALDE  le livrează zilnic, cu cinism, premeditare și coordonare. O să vă dau doar cîteva exemple.

Potrivit liderilor PSD, cozile de la alegerile prezidențiale din 2014 erau formate din aceiași oameni. Niște agitatori, care se așezau de mai multe ori să voteze, ca să dea senzația de aglomerație. Președintele PSD îi demasca pe americani drept principalii vinovați pentru înfrângere.

Mai nou, aceiași lideri PSD, la care se adaugă și alții de pe la ALDE, neagă furia tinerilor care l-au contestat pe Victor Ponta, după tragedia de la Colectiv. Ei vorbesc acum de lovituri de stat și conspirații internaționale, deși premierul de la acea vreme și-a înaintat demisia, de bună voie, ba chiar aplaudat de toți colegii de partid. Drept consecință a loviturii de stat, au respins alegerile anticipate și au votat în Parlament cu două mâini, Guvernul Cioloș, pe care acum nu îl mai recunosc, de parcă acesta s-a pogorât din ceruri ca duhul sfânt, la Palatul Victoria.

Dacă sunt chemați pe la Parchet, liderii PSD se compară cu victimele comunismului și iau instantaneu chip de Maniu, Coposu și Brătianu. Evident, in lumea lor puterea bunului simt a fost abolita, iar imaginatia merge pana acolo incat pregatesc un premier condamnat!

Tot ce fac acești politicieni din cartelul PSD-ALDE, de la o vreme, se învârteste în jurul a două concepte: sfidare și negare. Mereu sunt alții de vină. Justiția că acționează, poporul că se duce la vot. Americanii, europenii, tehnocrații și extratereștrii fac și ei ceva împotriva cartelului. Tot universul comploteaza împotriva lor. Ei sunt victimele nevinovate ale acestor forțe antinaționale, imperialiste, oculte și în mod evident, vândute cuiva.

Stimatii mei colegi, Acești oameni trebuie opriți până nu este prea târziu. Pentru a lua tara asta in arenda, sunt în stare de orice, inclusiv să ceară ieșirea Romaniei din Uniunea Europeană.

PUTEREA NOASTRĂ STĂ ÎN NORMALITATE, ÎN ECHILIBRU ȘI ÎN CURAJUL DE A NE ASUMA O DEMOCRAȚIE FUNCȚIONALĂ

Nu ne stă bine in nicio extremă, pentru că noi suntem adepții unui stat condus de legi și reguli. Nu suntem de partea celor care se luptă pentru a-și impune propria lege, cum nu suntem nici de partea celor care comit abuzuri, fie că sunt de la ANAF, Poliție, Procuratură, DNA sau din magistratură, pentru că în toate domeniile sunt și uscături.

România are nevoie de instituții puternice și corecte, iar acestea se construiesc si se consolideaza fără excese.

Statul de drept, astazi interpretat in fel si chip, care stă la baza doctrinei liberale, înseamnă un lucru foarte simplu și normal: respectarea legii.  Aceasta este normalitatea pe care o propunem.

Vă îndemn să ne asumăm un lucru pe care și-l doresc toți românii – o reformă din temelii a Parlamentului ! Dar pentru aceasta reforma ai nevoie de partide politice puternice!

Stimați liberali,

Normalitatea pe care o propunem înseamnă și angajamente realiste. Nu vrem ca românilor să li se mai vândă iluzii. Pentru ca la final, democrația și partidele politice decontează minciuna. Nu promitem un milion de locuri de muncă pe an și mii de kilometri de autostradă. Ne angajăm doar la cât putem face. Programul nostru de guvernare nu este un El Dorado, ci un proiect serios care vrea să dezvolte România, constant și durabil. L-aș putea numi proiectul României normale. Al Romaniei Drepte !

O Românie normală este țara în care vrei să trăiești. O țară în care ai argumente sa-l convingi pe Doctorul Iordache de la spitalul Foreasca din capitala sa nu plece la spitalul din Paris. O tara in care poti sa o asiguri pe Maria, fosta ta colega de liceu, ca vom generalizarea învățământului preuniversitar într-un singur schimb, cat sa nu fie nevoie sa isi ia copilul de la scoala la 8 seara.

O tara normala este si cea in care incurajezi natalitatea si ai o legislatie care stimuleaza fiscal părinţii care au al treilea copil. Sau o legislatie care prevede ca primele 3 proceduri de inseminare in vitro sa fie gratuite şi achitate din bugetul de stat printr-un program național special.

O țară normală este locul unde poți dezvolta o afacere, fără să fii sufocat de taxe și de excesul de zel al funcționarilor, care-ti pun poprire pe cont pentru 15 lei. 16% – cota unică pentru toate tipurile de taxe și impozite – e o reformă pentru care trebuie să ne luptăm.

O tara normala si dreapta in care e nevoie de Întărirea răspunderii magistraților pentru creșterea responsabilității acestora și a încrederii cetățenilor în actul de justiție. O Romanie in care se revizuieste legislația privind vânzarea terenurilor agricole prin introducerea unor prevederi care să asigure egalitatea de șanse în achiziționarea lor de către români. O ţară membră a UE şi a NATO, cu un parteneriat strategic cu SUA,, Un stat care asigura anual prin bugetul de stat  2% din PIB pentru sistemul național de apărare.

O tara in care Întregul efort investițional va genera antrenarea capitalului privat românesc. O tara in care un guvern liberal va duce mai departe debirocratizarea începută de actualul guvern, si va ști cum să reducă fiscalitatea, pentru ca suntem partidul care privește către viitor pe deplin conștient de neajunsurile prezentului. Si pentru ca  Înțelegem prea bine cum o administrație stufoasă și inertă poate ucide vise, cariere și companii.

Doamnelor și Domnilor,

Spuneți-le tineri să ni se alăture sa facem Romania dreapta si normala si spuneti-le ca toate alegerile sunt determinate de oamenii care vin la vot ! Mai spuneți-le că la noi tinerii stau pe scenă și liderii în salăJ

Stimați colegi,

Alegerile parlamentare vor definitiva fuziunea noastră, iar pentru modul exemplar în care au funcționat lucrurile trebuie să vă mulțumesc tuturor. Sa va multumesc si sa va asigur că voi duce mai departe spiritul colaborării începute acum aproape doi ani și voi face absolut tot ce îmi stă în puteri pentru a păstra unitatea și forța Partidului Național Liberal.

Angajamentul meu, astăzi, aici, este că PNL va fi la guvernare, pentru ca România să sa devina o tara dreapta si normala. Iar acest lucru se va întâmpla peste două luni tocmai pentru ca noi am inteles ca schimbarea incepe cu noi insine!

Etichete:, , , , , , ,

2 comentarii pe “Discursul președintelui PNL Alina Gorghiu susținut la Consiliul Național (8.10.2016)”

  1. M. Oproiu 10 octombrie 2016 la 2:18 PM #

    Programul PNL este bun si fezabil in linii mari. Am insa o uimire – cum se poate face o solicitare explicita de adepti, unor persoane publice care nu au dovedit nici o afinitate cu liberalismul, nu au calitati personale care sa justifice aprecierea publica a presedintelui de partid? Mai mult, este de presupus ca cele doua invitate ar putea afla ca ar putea fi nominalizate pentru alegerile apropiate, fara un stagiu in partid, fara o dovada a calitatilor lor. Denis Rifai poate sa aiba cunostinte de economie, are verva, dar nu are un profil de liberal. Simona Gherghe, s-a ocupat cu probleme de barfa, de conflicte joase, este fiica varanului – nu s-a dezis niciodata de oficina asta urat mirositoare. Ce aport aduc cele doua persoane PNL-ului? Discreditarea partidului prin favorizarea celor doua persoane destul de controversate este sigura. Mai mult, pentru membrii fideli ai partidului si pentru simpatizanti este o dovada clara ca PNL-ul se autodistruge, isi pierde increderea sustinatorilor veritabili. Oricum, un stil frivol si desuet s-a instalat de catava vreme in PNL, facand sa para ca este un alt partid, fara staif, fara sa ofere incredera necesara a simpatizantilor si a alegatorilor

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: