Să râdem cu Dragnea, The Avenger

 În criză de subiecte, după ce a rezolvat problema Educației  – oferind marea cu sarea inclusiv elevilor de la școlile profesionale (știți, acelea desființate de Ecaterina Andronescu…) și pe aceea a Sănătății – construind enșpe spitale regionale (după ce, în atâția amar de ani, vorba lui Cucu, PSD nu a construit nici măcar o leprozerie), wannabe premierul Liviu Dragnea se rățoiește la premierul în funcție, zicând că va veni și vremea Răsplății, adică a Dreptății Până la Capăt, a Răzbunării Umilințelor și a Scâșnirii Dinților.

Acum, desigur, nu trebuie să ne îngrijorăm prea tare. Domnul Dragnea, dincolo de musteața de tractorist fără șapcă, ascunde un mucalit și un hâtru. Deci să luăm spusele domniei sale dar ca pe niște vorbe de clacă, chiar dacă sunt un președinte de partid, partid cu vocație guvernamentală.

imageSă luăm spusele domnului Dragnea în cheie umoristică, deoarece dacă l-am lua în serios ar fi extrem de grav pentru democrația românească: un posibil șef al Guvernului ne spune ce și cum va proceda Justiția, o putere a statului independentă de puterea executivă? Cine și pentru ce va primi condamnări?  Să rcunoaștem, ar fi ceva greu de imaginat într-o democrație funcțională, înt-un stat de drept european. Dar poate că domnul Dragnea, nemulțumit de proaspăta domniei sale consoartă, vrea să încalece Justiția, așa cum credem că a procedat și un anume marinar cu stagiu la Cotroceni? Să recunoaștem, orice ar putea fi posibil din partea unuia care învie morții…

În rest, să fie bine și să nu fie rău. Să zâmbim la idea că un condamnat penal pentru denaturarea procesului electoral amenință pe alții care, vezi Doamne, ar urmări să falsifice rezultatele scrutinului din 11 Decembrie. Știm cu toții: „Hoțul strigă hoții”, și zisa asta se potrivește de minune situației.

Să zâmbim și să votăm cu atenție. Căci există posibilitatea (mică, dar totuși…) ca statul în care PSD și Dragnea vor câștiga alegerile parlamentare să se transforme, la modul cel mai concret, înt-un stat de drepți; într-un stat în care condamnările să fie stabilite la Palatul Victoria, iar nu în sala de judecată. Iar Dragnea să realizeze dreptatea până la capăt: dreptatea Lui și a baronilor roșii. Vrem asta, merităm asta? Eu aș zice că nu…

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: