Vizibil marcat de obsesia controlului, domnul Liviu Dragnea a prezentat românilor o listă aflată sub tutela sa personală. Singurul lucru pe care l-ar putea face in interesul public, miniștrii propuși de către Liviu Dragnea, ar fi să guverneze clar, transparent și să se emancipeze de sub tutela feudală a lui Liviu Dragnea. Așadar, Partidul Național Liberal va vota împotriva cabinetului PSD, va vota împotriva unei scheme supradimensionate a Guvernului și făcută pentru clientela politică.
În același timp, Partidul Național Liberal solicită PSD să spună clar dacă renunță la o serie din măsurile economice din programul lor de guvernare. Să spună public PSD dacă renunță la cota de TVA de 19% , dacă renunță la eliminarea accizei pe conbustibil și dacă renunță la eliminarea taxei pe stâlp!
Să nu uităm că acestea sunt modificări la Codul Fiscal făcute prin acord politic tocmai pentru a oferi predictibilitate mediului economic. Tocmai pentru a oferi o baza de plecare pentru investițiile care se fac în România. Așadar, este obligatoriu ca domnul Dragnea să ne spună: Renunță la unele prevederi chiar din legea domniei sale cu privire la eliminarea celor 102 taxe? Renunță la acordul din Codul Fiscal cu privire la măsurile pe care le-am enunțat? Se dezice de propriul program de guvernare?
Deasemenea, Partidul Național Liberal mai solicită PSD să spună clar daca va propune Parlamentului sau nu Legea Amnistiei. Să spună clar românilor dacă Legea Amnistiei a făcut parte din programul de guvernare asumat de PSD în campania electorală. Daca PSD a primit voturi în campania electorală pentru Legea Amnistiei și cum va acționa în continuare, în Parlament cu privire la această lege.
Întrebari:
Din guvernul Grindeanu face parte și un fost liberal cu state vechi, mă refer la Teodor Melescanu. Cum vi se pare această nominalizare pentru Ministerul Afacerilor Externe? Așa cum am spus, întreaga lista a guvernului este una încropită în funcție de interese personale sau de grup ale celor din Alianța PSD – ALDE. Dealtfel, inclusiv această Lege a Amnistiei pe care am menționat-o, a făcut parte din trocul de guvernare dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Cred că românii trebuie să afle cum va acționa PSD-ul de acum încolo. Vor pune pe primul loc interesele personale și de grup ale celor din Alianța PSD – ALDE, vor pune pe primul loc trocul dintre domnul Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, privitor la Legea Amnistiei și la alte persoane în Guvern, sau vor urmarii interesele oamenilor, ale investitorilor care pot să producă plus valoare în țara noastră și să conducă la bunăstare pentru fiecare român.
(…) Cum vedeți numirea dânsului în funcția de ministru (…)? De sacrificiu
Aveți informații că pregătesc o astfel de lege, mai ales că din ceea ce spuneați dvs (…)? Legat de TVA și de restul, deja ne-a anunțat domnul Dragnea, au intrat în vigoare, s-a micșorat si TVA-ul, acciza a fost eliminate (…) Există informații consistente că urmează să prezinte in Parlament o Lege a Amnistiei, informațiile sunt din grupurile parlamentare ale PSD și deasemenea există informații că urmează o serie de modificări la Codul Fiscal tocmai pentru că, unele propuneri populiste ale PSD din campanie sunt nesustenabile și atunci, povara se duce automat pe mediul de afaceri, pe mediul de afaceri care spera că va exista o predictibilitate prin Codul Fiscal pentru a-și întemeia afaceri și a-și dezvolta afaceri.
Ați aflat cine ar putea intra sub incidența acestei Legi a Amnistiei, mai exact? Lucrul acesta trebuie sa-l spună public PSD, dacă intenționează sau nu intenționează, aceasta este solicitarea Partidului Național Liberal. PSD să se poziționeze public, să afle toți românii dacă vor da sau nu o Lege a Amnistiei, în rest lucrurile pot merge înainte.
Vorbeați despre modificări la Codul Fiscal. Au anunțat că Joi vor face sesiuni Cameră – Senat să elimine acel CASS care se plătește pentru dividente, spre exemplu, e o taxă care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie. Ce va face PNL la acest vot? PNL la acest vot va depune amendamente pentru fiecare modificare pe care o vor face la Codul Fiscal.
Cine va intra sub incidența acestei legi a amnistiei? Lucrul acesta trebuie să-l spună public PSD, dacă intenționează sau nu intenționează. Aceasta este solicitarea Partidului Național Liberal. PSD să se poziționeze public, să afle toți românii, dacă vor da sau nu o lege a amnistiei, în rest lucrurile vor merge înainte.
Vorbesc despre modificări la Codul Fiscal? PNL va depune amendamente pentru fiecare modificare pe care o vor face la Codul Fiscal, dacă vor fi măsuri bune pe Codul Fiscal le vom susține, însă toate derapajele si abaterile de la Codul Fiscal care genera predictibilitate pe le vom sancționa prin vot, deci vom vota împotriva. Vom intenționa să avem amendamente respinse pentru a le putea susține în plen și pentru a pleda pentru o stabilitate pentru mediul de afaceri. Este vital ca în România mediul de afaceri să știe măcar pentru un an de zile în ce cadru fiscal poate să-și întemeieze afacerile.
Deci să se păstreze aceste măsuri care au intrat acum în vigoare de la 1 ianuarie. Și nu vorbim doar despre măsuri și modificări la Codul Fiscal. Vorbim despre două taxe incluse în legea celor 102 taxe care tocmai a fost prezentată în plen și susținută de domnul Liviu Dragnea și mă refer la eliminarea accizei pe combustibil și la eliminarea taxei pe stâlp. Aceste două taxe au fost propuse pentru eliminare prin legea celor 102 taxe a domnului Dragnea și acum tot domnul Dragnea ne spune că nu mai trebuie eliminate și că ar fi bine să fie păstrate. Eu cred că românii trebuie să aibă parte de o clarificare a domnului Dragnea, se ține sau nu se ține de cuvânt cu ceea ce a propus în campania electorală.
Care va fi poziția PNL cu privire la modificările la legea anti-fumat? Nu am discutat despre o poziție a Partidului Național Liberal pe o serie de modificări. Nu cunosc ce modificări ar intenționa unii parlamentari, știu doar că Partidul Național Liberal s-a pronunțat prin vot, înainte pe această lege, și nu avem motive să ne schimbăm.
Analiza scorului de la alegeri. Ce s-a decis? Rezultatul Partidul Național Liberal la alegerile parlamentare a fost unul slab. Un rezultat care a lăsat foarte mult de dorit, un rezultat care ne-a arătat că mulți oameni care credeau în Partidul Național Liberal nu ne-au mai fost aproape. Așadar, avem această datorie pentru cei care cred și speră în forța Partidului Național Liberal să strângem rândurile și să reconstruim partidul. Eu sunt un om care a ajuns în această funcție după foarte multă muncă în organizație, muncă susținută atât în afara campaniei cât și în perioada de campanie. De asemenea, rezultatul obținut la Sibiu a venit și din faptul că toți membrii partidului au fost ascultați și au fost atrași la deciziei, deci nu pot să propun altceva în calitate de președinte al Partidului Național Liberal decât să ascultăm membrii partidului, să avem evaluări temeinice în fiecare organizație, să vedem exact de unde ni s-a tras acest rezultat slab și această îndepărtare a oamenilor, și evident după această analiză a oamenilor să venim cu măsuri. Cred că orice improvizație, orice superficialitate, orice standard dublu ne va costa foarte mult și Partidul Național Liberal nu merită să trăiască lucrul acesta, nu merită să treacă prin această experiență. Am avut un rezultat slab, adică Partidul Național Liberal la nivel de ansamblu a avut un rezultat slab și putem corecta. Avem forță, avem oameni buni, avem oameni de calitate, trebuie doar să luăm partea bună din fiecare membru al Partidului Național Liberal.
Mai este valabilă invitația PNL adresată domnului Cioloș de a veni în partid? În primul rând, eu nu fac invitații în nume personal pentru domnul Cioloș. Dacă domnia sa va dori să aibă un dialog cu Partidul Național Liberal, nu văd cum Partidul Național Liberal ar putea spune nu.
Ați fi de acord să vină, să discutați, să intre in PNL? Suntem oameni civilizați, oameni raționali, oameni care au construit împreună. Este vorba de un prim-ministru pe care Partidul Național Liberal l-a votat în Parlament.
O invitație nu îi faceți, doar dacă vrea dânsul? Am spus că nu fac invitații în nume personal. Voi discuta cu colegii și cred că dialogul este cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea performanțelor .
Vă mulțumesc tare mult. Cred că am făcut o sinteză acoperitoare a ceea ce a fost astăzi la ședință.
O slujnica basista nu poate fi decat antipatica. Mai ales cand e atat de plina de demagogia limbii de lemn contemporane …
ApreciazăApreciază