Să râdem cu Opoziția. Azi, Eugen Tomac (PMP)

TomacOpoziția trebuie să existe, dacă dorim să trăim într-o democrație funcțională. Dar Opoziția, pentrua fi Opoziție, trebuie să fie nu doar vocală, ci și foarte bine pregătită. Pentru că parlamentarii Opoziției sunt mai puțini, ei trebuie să strige mai tare, de acord. Dar la ce bun să strigi tare, dacă strigi prostii?

Azi l-am putut vedea în direct pe domnul Eugen Tomac, președinte al unui partid de opoziție, că nu este de acord cu neimpozitarea tuturor pensiilor şi scutirea pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate, în forma sa modificată în Comisia de Buget-Finanțe, conform căreia urmează să beneficieze de neimpozitare și de scutirea de CAS doar pensiile sub 2000 de lei.

Cu alte cuvinte, asemenea parlamentarilor liberali din Comisia respectivă, care au votat și ei împotriva amendamentului, domnul Tomac dorește ca toate pensiile să fie scutite de plata CAS și să nu fie impozitate. Inclusiv pensiile de 5.000-10.000 de euro? – a fost întrebat generosul parlamentar de dreapta. Care, subit, a dat în bâlbă și a admis că ar trebui să fie stabilit un prag dincolo de care aceste scutiri să nu mai fie aplicate, dar că nu poate preciza care ar fi acel prag.

Bun, acesta este domnul Tomac, interfața mai simpluță a lui Băsescu. Voi urmări însă cu atenție intervențiile reprezentanților PNL pe tema pensiilor, în plenul Camerei. Pentru că să râzi cu Tomac este simplu… dar nu poți râde cu economiștii/finanțiștii PNL; pentru că atunci, dacă ai motive de râs, atunci cu siguranță după râs, va veni plânsul. Când voi avea declarațiile reprezentanților PNL, le voi pune mai jos, într-un update.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: