C. Anton (RL): CRIN ANTONESCU – candidat ­independent la europarlamentare?!

În schimb, sunt liberali care creditează cu succes o eventuală candidatură independentă a lui Crin Antonescu pentru Parlamentul European.

„Personal, la un moment dat, aproape că mi-aş fi dorit o asemenea candidatură. Dar, ştiindu-l pe Crin, este o ipoteză lipsită de conţinut. Este un tip plin de fairplay, care nu ar face rău partidului. Dacă ar candida, ar intra liniştit în Parlamentul European. Dar ar lua multe procente din zestrea PNL. Ştiu că sunt personalităţi în PNL care ar face totul ca Antonescu să aibă o candidatură de succes. Sunt o mulţime de oameni dezamăgiţi de ieşirea lui Crin din politică şi cu o eventuală candidatură de-a lui s-ar reactiva ­numaidecât“, a precizat ­Radu Zlati, fostul consilier al lui Crin Antonescu în mandatul acestuia de preşedinte interimar al ţării.

Şi analiştii sunt de părere că o candidatură independentă a fostului preşedinte PNL poate avea mari şanse de izbândă. „Ar fi o candidatură interesantă, o ieşire din umbră a lui Crin ­Antonescu, care ar crea mari probleme PNL şi pe dreapta politică. Antonescu s-ar încadra în ceea ce însemna candidatura lui EBA sau cea a lui Mircea Diaconu. Are şanse mari. E o persoană foarte cunoscută la nivelul electoratului românesc, iar favorabilitatea din sondaje se poate trans­fera uşor într-o intenţie de vot. Ar fi o greşeală din partea PNL să nu-l pună pe listă. Ar fi o locomotivă pentru PNL“, crede analistul ­Leonard Horvath.

sursa: România Liberă

Etichete:, , , ,

7 comentarii pe “C. Anton (RL): CRIN ANTONESCU – candidat ­independent la europarlamentare?!”

 1. ioana007s 9 februarie 2019 la 12:27 AM #

  Crin Antonescu poate candida liniștit! Cine ar vota cu dumnealui nu va vota cu PNL! 😉

  Apreciază

  • Radu Zlati 9 februarie 2019 la 12:38 AM #

   nu vorbim despre activul PNL (vreo 200.000 – deși și din acel activ, oameni cu cotizația la zi și cu activitate în cadrul partidului, ar fi destui să îl voteze – eu cunosc destui, inclusiv oameni cvare ar părăsi paretidul pentru a-i face campanie), ci de electoratul PNL în sens larg (simpatizanți) sau de oameni care sunt liberali ca factură, antipesediști, dar care votează PNL ca răul cel mai mic, pentru că nu au alternativă, deși nu se dau în vânt de PNL-ul rezultat în urma fuziunii. Deci pe acest palier, Crin culege multe voturi.

   Apreciază

 2. Ion Galit 9 februarie 2019 la 12:38 PM #

  Liberalii de astazi trebuie sa inteleaga ca au comis o eroare grava atunci cand, au decis sa il marginalizeze pe Crin Antonescu. S-a vazut asta cu prisosinta pe parcursul celor trei ani in care nimeni din PNL nu a fost capabil sa gestioneze procesul de unificare a celor doua aripi liberale. Doar Crin Antonescu, cu inteligenta-i binecunoscuta, ar fi fost in stare sa faca echilibristica necesara pentru realizarea unitatii liberale. In lipsa lui Crin, iata ca si astazi unificarea liberala inca ramane un deziderat. Am votat de fiecare data pe liberali si doresc ca in continuare sa am motive sa ii votez tot pe liberali, dar pentru asta domnii liberali si in special, cei din conducere, vor trebui sa se straduiasca mai mult si sa mai puna surdina nemasuratelor lor orgolii. Daca liberalii vor avea inteligenta necesara pentru a-l readuce pe Crin, iarasi in prim plan, cu atat mai bine, iar eu ma voi scula chiar din zorii zilei pentru a merge la vot, impreuna cu familia mea si ea tot liberala. Bafta!

  Apreciază

 3. pozeDECAT 9 februarie 2019 la 1:51 PM #

  Dar e trista analogia cu EBA analistului de care n-am auzit pana acum. Cu jena o spun, pentru ca inteleg ca s-a perindat si pe la DJPCN Cluj … Cu Mircea Diaconu o pot intelege, sunt mai multe asemanari.

  Apreciază

  • Radu Zlati 9 februarie 2019 la 2:50 PM #

   exact. Comparația cu Mircea Diaconu trebuie luată în considerație. Am luat-o și eu, doar că Antonescu nu este Diaconu. Ca morală practică, vreau să spun.

   Apreciază

   • pozeDECAT 9 februarie 2019 la 4:36 PM #

    Nu cred ca dl Diaconu poate fi acuzat de imoralitate pentru candidatura lui. Partidul si-a batut joc de el atunci. A facut foarte bine ca a plecat (a demisionat din partid si a apoi a candidat) si a aratat in mod practic ce inseamna sa stai drept si sa nu te lasi calcat in picioare cand ai dreptate. Spre deosebire de prestatia jalnica a PNL care se preface ca e „corect politic” cand nu e cazul. Dar tot raul spre bine, ca a avut si seful SRI un CV mai bun dupa asa …

    Apreciază

    • Radu Zlati 9 februarie 2019 la 4:49 PM #

     Da, am înțeles dintr-un interviu de curând dat că modalitatea în care i s-a comunicat lui Diaconu că prezența lui pe liste nu este acceptată a fost prea puțin prietenoasă, așa încât așa încât în actul lui a fost și mult orgoliu afirmat. Dar cum am rețineri față de persoana Diaconu, mă opresc aici 😛

     Apreciază

%d blogeri au apreciat: