Adina Vălean. Locul 5 pe lista PNL. Preferata mea (1)

Adina Vălean nu a fost dorită de către conducerea Partidului Național Liberal pe lista europarlamentarelor. Nici nu și-a depus candidatura – firesc în condițiile în care soțul său, Crin Antonescu, candida el însuși (la rugămintea aceleiași conduceri care nu o dorea pe Adina Vălean).

Dar viața (adică zvârcolirile adesea tenebroase și mai totdeauna lipsite de morală ale politicii dâmbovițene) a pus, cumva, lucrurile la locul lor.  Crin Antonescu s-a retras din cursă (era o personalitate prea marcată pentru a-i oferi altceva decât locul 1, rezervat altcuiva), iar Adina Vălean și-a (re)ocupat locul pe lista PNL. Un loc pe care, după umila mea părere, în nici într-un caz nu ar fi trebuit șă îl piardă deoarece, de-a lungul carierei sale europarlamentare, a fost constant cel mai titrat, influent și eficace europarlamentar liberal (înclusiv în perioada în care Crin Antonescu nu era lider național PNL).

Scurt dar cuprinzător, morivația prezenței sale o face chiar cel care nu a dorit-o pe listă, pentru a se răzgândi ulterior (urmăriți din filmul de mai jos, secunda 40 până la minutul 1:49).

Desigur, vorbele sunt făcute, printre altele, să ascundă gândurile. Dar Ludovic Orban avea dreptate când spunea că prezența Adinei în PE este un bine adus României:

Eu i-am solicitat Adinei Valean (europarlamentar PNL, sotia lui Crin Antonescu – n.r.) sa continue si l-am convins pe Crin Antonescu, cu argumente serioase, ca o candidatura a dansului ar fi adus plusuri, dar candidatura dnei Valean aduce beneficii pentru Romania. Adina Valean are o influenta foarte mare în Parlamentul European. Candidatura dnei Valean intareste capacitatea PNL de a influenta deciziile la nivel european.

PS Adină Vălean a fost o prezență discretă în țară și marcantă (desigur, nu în stilul Monica Macovei) în PE. Dar chiar și ultimul penelist hardcore știe că este soția lui crin Antonescu, a cărei absență din viața PNL este regretată (cel puțin declarativ) de către toți responsabilii PNL. Prezența ei pe liste este binevenită și pentru că este singurul penelist true-and-true aflat în prima treime a listei PNL, un nume cu care nostalgicii vechiului PNL s-ar putea, eventual, identifica.

 

 

 

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: